PorSiempre írta: ↑2023.02.26. 07:06:56
Igen, pont mint egy BL csoportkôr. Annyi különbséggel, hogy amíg mi Inter, Bayern, csoportban szívunk , fél keretre való sérülttel, addig mások hullagyenge ágon mennek el akár a végéig.
Itt a bajnokságban nincs ilyen, hogy gyenge v erős ág.
BL = presztízs
Bajnokság nehezebb, mert hosszú távon kell stabilan hozni a meccseket. Viszont vannak iszonyat gyenge csapatok.
Én nem becsülöm le a bajnokságot, de azért ne magyarázzuk meg, hogy nekünk a BL-ben folyton pechünk van, a Realnak meg folyton szerencséje. Azt aláírom, hogy a BL-ben fontosabb az aktuális forma, több múlik 1-1 jó vagy éppen rossz meccsen, de olyan nincs, hogy valakinek éveken keresztül folyamatosan szerencséje van, a másik pedig folyamatosan balszerencsés. Többről van itt szó, ismerjük el.
A megújult, fiatal csapatunknak én megtudom bocsátani a gyengébb európai kupaszereplést, cserébe a kiváló bajnoki futásért. (Persze nem akarok semmit elkiabálni, de ha kétszámjegyű lesz az előny, az már nagyon bíztató.) Az volt a csúnya, amikor még az egyik legerősebb kerettel, tapasztalt, BL, EB, VB győztes játékosokkal véreztünk el underdogok ellen, vagy adtunk le három gólos előnyt kétszer egymás után.
Akkoriban valóban BL-esélyes csapatunk volt, és bizony nem egyszer nagyon csúnyán buktuk el a hatalmas lehetőséget. Most más a helyzet, a csoportkörből ugyan illett volna továbmenni, a fiataloknak is jól jött volna még néhány kör BL-rutin, de reális esélyünk nem volt a végső győzelemre. A MU ellenni EL-rangadón pedig azért voltak bíztató dolgok is. Én szezon elején is úgy gondoltam, hogy idén a Ligára kell összpontosítani, most még inkább. Az jó eséllyel meg is lesz, így szerintem már eredményes a szezon. Sőt, a Szurkpekupával már jött egy kis extra is, és még ugye a Király Kupában is versenyben vagyunk.