bence0330 írta: ↑2023.02.24. 00:02:41
A Reált 4 meccsből 3-szor raktuk zsebre alatta, ebből 2-szer megalázó módon. Szerencsének nem mondanám, ettő még elveszhetjük az elődöntőt ellenük persze, de bőven mi leszünk az esélyesek. Mondjuk Pedrin is sok fog múlni, de ott legalább már lesz Gavink.
Az igaz, hogy mikor a legutóbbi mélyütés után játszottunk velük pont a BL kiesés után, az nagyon rossz volt. De szerintem a mostani nem fog megviselni ennyire minket...
...Azt meg szerintem ízlelgessük, hogy úgy jelenleg az új Valverde, hogy egyrészt amit mondasz, egész máshonnan, összehasonlíthatatlanul mélyebbről indul, és MESSI NÉLKÜL érhet el az első teljes évében hazai triplát. Egy csöppet más a szitu... Ha lenne Messije, nyilván a BL-ben maradtunk volna mindkét évben, ez szereintem aligha kérdés.
Ha már statisztika. Az elmúlt 5 meccsből 3x a Real nyert...
És sokat érünk ezzel a nagy megalázásokkal. Valahogy kihozod, igazából mi jobbak vagyunk mint a Real, csak a statisztikákban az van, hogy mi az El negyeddöntőben kiestünk megalázó módon, míg a Real behúzta a bajnokságot meg a BL-t tavaly. Idén megint kiestünk a Bl-ből, majd egyből az EL-ből is. Közben dagad a mellünk, hogy megvertük a Realt a szuperkupa döntőn, amit még annyira sem jegyeznek mint egy La Liga elsőséget.

...
...Engedjük már el ezt a "ha itt lenne Messi" szöveget. Itt volt amikor a legmegalázóbb vereségeket kaptuk a BL-ben, itt volt amikor már a bajnokságokat se tudtuk vele megnyerni. Ne sírjuk már vissza.
Egy top Messivel persze még mindig jók lennénk, de akkor egy top Etoval, Ronaldhinhoval stb is. El kéne már engedni ezt a rá hivatkozást.
Itt magával Xavival és az ő taktikájával van a fő baj, de ez már egy másik topikba való.
Áthoztam ide, mert a témához vonatkozik.
bence0330 írta: ↑2023.02.24. 16:48:36
Egy fórumtársunk aláírása. Aktuális.
"8-szor nyertük meg a bajnokságot 11 év alatt! Nem értékeljük ezt annyira, mint amennyire kellene de az évek során majd látni fogjuk mennyire nehéz is volt ezt elérni."- Lionel Messi 2019
Nyilván nem tökugyanaz, mert nem 8/11-ről van szó, de mégiscsak eltelt 3 év bajnoki cím nélkül, és még így sem tudjuk értékelni, hogy most vélhetően meglesz megint. Leo, Ini, Xavi, Ney nélkül, tini középpályával.
De lehet értékelni, csak a maga szintjén.
A Juventus is megnyerte sorozatban 8x (2012-20 között) a Seria A-t, mégse hallom egy fórumozótól sem, ez mekkora teljesítmény. Persze a spanyol bajnokságot figyelők biztos elismerik a 11/8-at, de a nemzetközi futballban mindig is a BL volt a fokmérő, ha tetszik, ha nem.