zeli39 írta: ↑2023.01.14. 09:00:32
Andris írta: ↑2023.01.13. 15:18:13
A
jelenlegi keretnek égető szüksége van rá, ha nem is kezdőként, egyébként pedig a Camp Nou
imádja. Nagy átlagban nem rajta próbálják levezetni az emberek a klubbal kapcsolatos frusztrációjukat,
ilyen szempontból a fórum a lehető legkevésbé reprezentatív mintavétel. Bár ez általánosan igaz mindenre, az interneten vehemensen vagy legalábbis rendszeresen kommentelők és hozzászólók nagyon torz képet festenek a valósághoz képest.
Nem egészen értem, mire gondolsz. Nem olyan jó a teljesítménye, hogy fix kezdő legyen, de attól még nem követelik a fejét.
Miből derül ki,hogy Camp Nou imádja Busquetset?2007-2020 között kb 40 meccset láttam élőben Barcelonában nincsenek ilyen tapasztalataim sőt a stadionban még Busquets feliratú mezt sem láttam senkin ,,gondolom katalán szurkolók szeretetből aggatták rá a "teknősbéka" gúnynevet .Andris olvasson bele katalán vagy spanyol szurkolói hozzászólásokba mit gondolnak róla mert az én véleményem nem releváns .
Öhm.. nos, én meleg szívvel ajánlom, hogy picit jobban becsüld meg / szívd magadba az alkalmakat amiket a Camp Nouban tölthetsz kint. Illetve most majd az Olimpiai stadionban egy kis ideig. Én is a szerencsések között vagyok, évi 4-6 meccset megnézek odakint, ez lényegesen több 40nél, még Busquets karrierjének kezdete óta is, ami nem 2007, hanem 2009 ha jól emlékszem. Nem mintha ez számítana, úgy tűnik legalábbis.
Ha jól figyelsz (amit tényleg nagyon ajánlok mindenkinek, mert páratlan stadionélmény a Camp Nou), akkor egyrészt megfigyelheted azt, hogy a stadiont általában két fajta ember tölti meg: a katalán törzsszurkolók (részben bérletesek), részben pedig mi turisták. Utóbbiak többsége a legnagyobb aktuális sztárok mezét veszi (idén pl mindenkin Lewa, elvétve Pedri mez van, vagy saját névvel ellátott). Előbbiek között pedig elvétve találni csak mezben ücsörgő embert, akik pedig mégis hordanak, azok jellemzően Busquets ideje előttről (vagy még mindig Messit, a fiatalabbak). Én egyébként hiába vagyok "vendég", nem veszek fel mezt már kb 10 éve a stadionban, egyszerűen nem szeretem. Pedig megveszem, kivéve most ősszel, mikor képtelenség volt beszerezni egész katalóniában eredeti mezt. Szóval ennyit a Busquets mezekről.
Ha jól figyelsz, akkor azt is tudhatod 40 meccs után, hogy mikből lehet felmérni a helyiek játékosokhoz fűződő viszonyát. Rögtön a kezdőcsapat bejelentésével kezdődik, nagyjából 10-15 perccel a bemelegítés előtt szokták egyessével beolvasni a neveket, az ováción már itt is le lehet venni, hogy kit mennyire szeretnek. Aztán persze ott vannak még a megmozdulások: a kedvenceknél / régieknél skandálnak a jó megmozdulás esetén (bár most ritka lehet, még 1 évvel ezelőtt is nem volt kevés a "Busi-Busi", manapság a Pedri és talán az Uruguayo a leggyakoribb). A rossz megmozdulások esetén hevesen gesztikulálnak, és igen temperamentumos felháborodásokba bonyolódnak, míg az újaknál/töltelékembereknél szinte csak egy-egy szó, legyintés van ugyanarra. Azt is érdemes hallgatni, mit mondanak, ha Busi ront el valamit, és mit, ha pl Jordi Alba. Nagyon nem ugyanaz, pedig mindketten régi stabil motorosok, ezerszeres kupanyertesek.
És persze a cseréknél se mindegy, hogy kit mennyire tapsolnak meg, sőt mostanában megy a fütyülés és ordibálás is néha. Busi ilyet sose kap, ellentétben szerencsétlen Sergi Robertoval pl, és bizony Piqué meg különösen Jordi Alba is igen sokszor megkapták már a magukét.
Szóval Busquets igenis nagyon jól állt a Camp Nouban ezidáig, és kétlem, hogy az alapvető tisztelet vele kapcsolatban változna. Pedig nem vak a stadion közönsége, mindannyian látjuk, hogy Busi már nem a régi, és a legfontosabb meccseken nem is kezdőbe való. Ettől függetlenül nem gyűlölik őt, mint ahogy az itt a fórumon divat, akkor sem, ha nem játszik éppen jól. Sőt, alapjáraton kifejezetten szeretik őt továbbra is. És minél kevésbé vállal jelentős szerepet majd a csapatban (mint ahogy az utóbbi hónapokban már elindult, jóval gyakrabban padozik), annál kevésbé van esély rá, hogy ez változzon. A stadion nem felejt, egy hangadó mikro-kisebbség nem tudja úgy ledominálni, mint az internetet (általánosságban).
Az utolsó mondatodra kiemeltem a válaszomat még az előző hozzászólásból, biztos nem sikerült elolvasni elég figyelmesen.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila