Csapatmunka a javából!
Sound On! 🔊🔊 pic.twitter.com/5eF2QUDuOt
— FC Barcelona (@FCBarcelona) October 26, 2024
Abszolút nem érdekelnek a statisztikák, azt meghagyon az unatkozóknak. Engem egy dolog érdekel, hogy mennyire szórakoztat, amit látok. Másrészt a PL csapatok brutális gazdasági fölénye sem túl vonzó számomra. Abszolút nem tudok azonosulni a mindenkit erőből felvásárolunk típusú politikájukkal. Úgy nem nehéz minden statisztikát vezetni, hogy az olajsejkek összerabolt vagyonából minden épkézláb focistát felvásárolnak. A cselezési statisztikák pedig lehet hogy jól néznek ki, de furcsa módon a PL-ben vitézkedő cselgépek a PD-be kerülve rejtélyes módon hirtelen elfelejtenek cselezni (lásd pl. Coutinho). Vajon nem azért, mert a spanyoloknál a védők is fineszesebbek és nem ülnek fel bármilyen trükknek? Mellesleg mi van, ha éppen Pep hatására kezdett el minden csapat védekező felfogásban játszani? A Pep-féle Barca ellen egyetlen fegyver vált be hellyel-közzel: a masszív védekezés. Sokszor még a Real is ezt játszotta ellenünk.bali 15 írta: ↑2023.02.05. 17:00:35No offence, de te mikor néztél utoljára Premier League-et? A '90-es években? Ez az angolok csak előreb*szák és csá már nagyon régóta nem létezik. Az FBREF oldalán amúgy meg lehet nézni a TOP 5 ligának az összehasonlított statisztikáit. Az 5 top liga közül csak az olasz bajnokságban cseleznek kevesebbet mint a spanyolban. A spanyol bajnokságban születik a legkevesebb gól és ott van a legkevesebb valódi aktív játékkal eltöltött perc. A legtöbb gólt szerző TOP 20-ban csak két spanyol csapat van.herlius írta: ↑2023.02.04. 12:12:18Ez már ízlés kérdése. Én speciel bármilyen PD meccset szívesebben megnézek, mint a PL középmezõny agyatlan rohanását. Értem én, hogy lelkesítõ egy tempósabb focimeccset nézni, de nekem sokszor az az érzésem, hogy a rohanások 50%-át megspórolhatnák egy kicsit okosabb játékkal. Technikailag pedig még a spanyol kiesõjelölt is képzettebb, fineszesebb megoldásokra képes, mint a PD mezõny legnagyobb része.
Itt lehet nézelődni:
https://fbref.com/en/comps/Big5/shootin ... gues-Stats
Nagyon átalakultak a dolgok az utóbbi időkben. A spanyol bajnokságban a két nagyon kívül szinte majdnem mindenki a védekezésre kezdett el fókuszálni. Ez szerintem amúgy Simeone hatása.
Míg ezzel szemben a Premier League-ben egy csomó csapat próbál labdabirtoklásra épülő pozíciós játékot csinálni. Ez meg Pep hatása.
Hali! Én kivétel nélkül azt gépelem be a google keresőbe, hogy "soccer streams", és az első pár találat közt van mindig kiváló forráslista.pedri&gavi írta: ↑2023.02.05. 20:28:17Sziasztok!
Új vagyok a fórumon, bár olvasóként már egy jó ideje követem a fórumot.
Tudna esetleg valaki tippet adni, hol lehetne online követni a Barca meccseket?
Előre is köszönök bármilyen segítséget!
További szép estét és jó szurkolást mindenkinek!
Szia! Én mindig ezen nézem: https://www.vipstand.se/football-live-sports-stream De egy topikkal lejjebb (viewtopic.php?f=2&t=711) találsz kigyűjtve több lehetőséget is.pedri&gavi írta: ↑2023.02.05. 20:28:17Sziasztok!
Új vagyok a fórumon, bár olvasóként már egy jó ideje követem a fórumot.
Tudna esetleg valaki tippet adni, hol lehetne online követni a Barca meccseket?
Előre is köszönök bármilyen segítséget!
További szép estét és jó szurkolást mindenkinek!
Sőt, szerintem Baldé is csak a betegsége miatt nem kezd, amúgy tökugyanaz lenne, mint pár napja. Szerintem nem a Sevilla miatt nem spórol, hanem azért, mert végre lesz egy hét pihenő. Majd utána el kell kezdeni rotálni, akár akarjuk, akár nem... ha véletlen továbbmennénk az EL-ben, akkor pláne.
Így van, csak hát ez egy valamire való csapatnál szerintem nem így működik. Nem az van, hogy arra használjuk a játékosokat, amire valók. Az van, hogy az edző a saját elképzelésein belül próbálja meg megtalálni a legjobb felhasználását egy játékosnak.
Nálam ez az egyik nagy kérdőjel már ősztől. Amit látunk tőle a pályán, ha nem is a saját posztján, az nem igazán klassz, de azt sem tudhatjuk igazán, mit vár el tőle Xavi....
No offence, de te mikor néztél utoljára Premier League-et? A '90-es években? Ez az angolok csak előreb*szák és csá már nagyon régóta nem létezik. Az FBREF oldalán amúgy meg lehet nézni a TOP 5 ligának az összehasonlított statisztikáit. Az 5 top liga közül csak az olasz bajnokságban cseleznek kevesebbet mint a spanyolban. A spanyol bajnokságban születik a legkevesebb gól és ott van a legkevesebb valódi aktív játékkal eltöltött perc. A legtöbb gólt szerző TOP 20-ban csak két spanyol csapat van.herlius írta: ↑2023.02.04. 12:12:18Ez már ízlés kérdése. Én speciel bármilyen PD meccset szívesebben megnézek, mint a PL középmezõny agyatlan rohanását. Értem én, hogy lelkesítõ egy tempósabb focimeccset nézni, de nekem sokszor az az érzésem, hogy a rohanások 50%-át megspórolhatnák egy kicsit okosabb játékkal. Technikailag pedig még a spanyol kiesõjelölt is képzettebb, fineszesebb megoldásokra képes, mint a PD mezõny legnagyobb része.
Sajnos volt rá példa, nem is olyan régen hogy valami 10 pontos előnyt leadtuk egy hónap alatt. Meg kell várni a Real elleni meccset, sőt először a ma estit, utána érdemes számolni. annyi, hogy így már a döntetlen is jó. Félek én a Sevillatól sose volt egy gyenge csapat és elkezdtek pontokat gyűjteni.davi10 írta: ↑2023.02.05. 16:22:14Ez az egyik, hogy heti 2x 90 percet mind a 4 játékos nem fog bírni, a másik meg, hogy ha bármelyikük lesérül, akkor Xavi vakarhatja a fejét.bence0330 írta: ↑2023.02.05. 16:01:47A mai meccsről: most szerencsére lesz egy hete a srácoknak, de attól félek a legjobban, hogy ez a 4 középpályás rendszer 2 tinivel és egy öreggel nem fog hosszútávon működni, utána jön megint a heti kettő. Ha Kessiét nem építjük be, meg Torrét vagy SR-t sem, akkor kiváncsi vagyok, hogy oldja majd ezt meg Xavi.
Torre ha minden igaz játszott a hétvégén a B csapatban, úgyhogy őt valószínűleg ma sem kezdi el beépíteni Xavi. Kessie általában más rendezvényen van, ott tartunk, hogy talán SR az egyetlen akit be lehet rakni ebbe a 4 kp-s rendszerbe...
Szerintem otthon meglesz ez a mai, 8 pontos előnyről meg már csak nem bukjuk el...
Ez az egyik, hogy heti 2x 90 percet mind a 4 játékos nem fog bírni, a másik meg, hogy ha bármelyikük lesérül, akkor Xavi vakarhatja a fejét.bence0330 írta: ↑2023.02.05. 16:01:47A mai meccsről: most szerencsére lesz egy hete a srácoknak, de attól félek a legjobban, hogy ez a 4 középpályás rendszer 2 tinivel és egy öreggel nem fog hosszútávon működni, utána jön megint a heti kettő. Ha Kessiét nem építjük be, meg Torrét vagy SR-t sem, akkor kiváncsi vagyok, hogy oldja majd ezt meg Xavi.
Nyilván, fogyaszthatóságra, tömegízlésre gondoltam az egyre magasabb ingerküszöb miatt meg pláne a gyorsabb játékot nézik a tömegek, nem véletlenül van ilyen brutális különbség a PL és a többi liga között nézettségben, és sajna ennek megfelelően a közvetítési pénzekben is...herlius írta: ↑2023.02.04. 12:12:18Ez már ízlés kérdése. Én speciel bármilyen PD meccset szívesebben megnézek, mint a PL középmezõny agyatlan rohanását. Értem én, hogy lelkesítõ egy tempósabb focimeccset nézni, de nekem sokszor az az érzésem, hogy a rohanások 50%-át megspórolhatnák egy kicsit okosabb játékkal. Technikailag pedig még a spanyol kiesõjelölt is képzettebb, fineszesebb megoldásokra képes, mint a PD mezõny legnagyobb része.
Ez már ízlés kérdése. Én speciel bármilyen PD meccset szívesebben megnézek, mint a PL középmezõny agyatlan rohanását. Értem én, hogy lelkesítõ egy tempósabb focimeccset nézni, de nekem sokszor az az érzésem, hogy a rohanások 50%-át megspórolhatnák egy kicsit okosabb játékkal. Technikailag pedig még a spanyol kiesõjelölt is képzettebb, fineszesebb megoldásokra képes, mint a PD mezõny legnagyobb része.
Ez így van. Az elmúlt 5-10 évben a spanyol foci sajnos elszenvedett egy olyan reformot, aminek eredményeképpen a spanyol kiscsapatok már majdhogynem olaszosabban játszanak, mint maguk az olaszok. A technikás spanyol foci már javarészt a múlté.bence0330 írta: ↑2023.02.04. 09:11:22Ha egy BM/PSG ellen felküldesz egy fontos meccsen egy Getafét vagy egy Fulhamet, szerintem előbbit szenvedősen verik csúcsformában is, utóbbinak meg lehet hogy eltesznek egy hatost. Sokkal taktikusabbak az itteni csapatok még mindig. Közben persze a PL-ben meg azért nehéz ilyen sorozatot összehozni, mert ott meg több az élcsapat.
Mondjuk még egy ilyen pechsorozatunk nem lehet, főleg, hogy már most is látványosan versenyképesk voltunk játékban, de ha esetleges első kalaposként is kapunk egy City/Inter duót, és megint kidől kulcsjátékosaink fele is, plusz megint nem fújnak be nyilvánvaló dolgokat, akkor részemről el fogom fogadni, ha közben amúgy itthon brillírozunk megint, és akár a játékunk is fejlődik. De a külsős szemmel hangoztatott "La Liga gyenge" konklúzióban amúgy nekem az az idegesítő, hogy én úgy gondolom, hogy pont a spanyol kis-középcsapatok olyanok, akik kiscsapatoknak nagyon jók és szívósak, nehéz őket megverni (1-1 kivétellel, mint Elche). Angliában egy Brighton-West Ham meccs nyilván százszor látványosabb, mint itt egy Bilbao-Getafe, nézhetőségi színvonalat nem is lehet összehasonlítani, de szerintem őket általánosságban simábban lehet verni, pont a nyíltságuk miatt. Ha egy BM/PSG ellen felküldesz egy fontos meccsen egy Getafét vagy egy Fulhamet, szerintem előbbit szenvedősen verik csúcsformában is, utóbbinak meg lehet hogy eltesznek egy hatost. Sokkal taktikusabbak az itteni csapatok még mindig. Közben persze a PL-ben meg azért nehéz ilyen sorozatot összehozni, mert ott meg több az élcsapat.NovaProspekt írta: ↑2023.02.03. 12:22:14Ezek nagyon ígéretes dolgok, de ha jövőre a BL-ben ismét leszereplünk, akkor mindez pont senkit nem fog érdekelni. Az lesz a konklúzió, hogy a Liga lett nagyon gyenge, nem az, hogy mi milyen jók lettünk Xavival meg a fiataljainkkal.