Közeleg a visszatérés…
Not a bad view, right? pic.twitter.com/uTpLDhaxy9
— FC Barcelona (@FCBarcelona) November 7, 2025
Azt viszont ne felejtsük el hogy volt egy teljes hetünk pihenni szerencsére ami sokat számít.bence0330 írta: ↑2023.02.11. 18:04:57Nagyon kiváncsi leszek a Villarreal elleni mecsre. Setien miatt is érdekes, a lehetséges 11 pontos előny miatt is, főleg, hogy a Reál épp megérkezik a klub vb döntőről, és ugyan az Elche ellen mennek, de ők meg pont most verték 3-1-re a Villarrealt...
Közben meg hiába játszottuk most le a két legjobb meccsünket zsinórban, valahogy a nagy számok törvénye alapján már be kéne, hogy essen egy bukta, ez a nagyon hosszú győzelmi sorozat 1 döntetlennel még azért több, mint amit ez a keret tud szerintem, mindenképp felülteljesítünk és van egy kis mázlink is azért, akármilyen jók is vagyunk. Persze ne legyen igazam, de a Villarreal pont egy elég veszélyes csapat. Ami a malmunkra hajtja a vizet, az talán a nyíltságuk, alighem lesz helyünk mögéjük futkosni, és abból elég sok gólt szereztünk mostanság.
Torre amúgy visszakerült a keretbe, gondolom Busi kiesése miatt.

Abszolút nem érdekelnek a statisztikák, azt meghagyon az unatkozóknak. Engem egy dolog érdekel, hogy mennyire szórakoztat, amit látok. Másrészt a PL csapatok brutális gazdasági fölénye sem túl vonzó számomra. Abszolút nem tudok azonosulni a mindenkit erőből felvásárolunk típusú politikájukkal. Úgy nem nehéz minden statisztikát vezetni, hogy az olajsejkek összerabolt vagyonából minden épkézláb focistát felvásárolnak. A cselezési statisztikák pedig lehet hogy jól néznek ki, de furcsa módon a PL-ben vitézkedő cselgépek a PD-be kerülve rejtélyes módon hirtelen elfelejtenek cselezni (lásd pl. Coutinho). Vajon nem azért, mert a spanyoloknál a védők is fineszesebbek és nem ülnek fel bármilyen trükknek? Mellesleg mi van, ha éppen Pep hatására kezdett el minden csapat védekező felfogásban játszani? A Pep-féle Barca ellen egyetlen fegyver vált be hellyel-közzel: a masszív védekezés. Sokszor még a Real is ezt játszotta ellenünk.bali 15 írta: ↑2023.02.05. 17:00:35No offence, de te mikor néztél utoljára Premier League-et? A '90-es években? Ez az angolok csak előreb*szák és csá már nagyon régóta nem létezik. Az FBREF oldalán amúgy meg lehet nézni a TOP 5 ligának az összehasonlított statisztikáit. Az 5 top liga közül csak az olasz bajnokságban cseleznek kevesebbet mint a spanyolban. A spanyol bajnokságban születik a legkevesebb gól és ott van a legkevesebb valódi aktív játékkal eltöltött perc. A legtöbb gólt szerző TOP 20-ban csak két spanyol csapat van.herlius írta: ↑2023.02.04. 12:12:18Ez már ízlés kérdése. Én speciel bármilyen PD meccset szívesebben megnézek, mint a PL középmezõny agyatlan rohanását. Értem én, hogy lelkesítõ egy tempósabb focimeccset nézni, de nekem sokszor az az érzésem, hogy a rohanások 50%-át megspórolhatnák egy kicsit okosabb játékkal. Technikailag pedig még a spanyol kiesõjelölt is képzettebb, fineszesebb megoldásokra képes, mint a PD mezõny legnagyobb része.
Itt lehet nézelődni:
https://fbref.com/en/comps/Big5/shootin ... gues-Stats
Nagyon átalakultak a dolgok az utóbbi időkben. A spanyol bajnokságban a két nagyon kívül szinte majdnem mindenki a védekezésre kezdett el fókuszálni. Ez szerintem amúgy Simeone hatása.
Míg ezzel szemben a Premier League-ben egy csomó csapat próbál labdabirtoklásra épülő pozíciós játékot csinálni. Ez meg Pep hatása.
Hali!pedri&gavi írta: ↑2023.02.05. 20:28:17Sziasztok!
Új vagyok a fórumon, bár olvasóként már egy jó ideje követem a fórumot.
Tudna esetleg valaki tippet adni, hol lehetne online követni a Barca meccseket?
Előre is köszönök bármilyen segítséget!
További szép estét és jó szurkolást mindenkinek!
Szia! Én mindig ezen nézem: https://www.vipstand.se/football-live-sports-stream De egy topikkal lejjebb (viewtopic.php?f=2&t=711) találsz kigyűjtve több lehetőséget is.pedri&gavi írta: ↑2023.02.05. 20:28:17Sziasztok!
Új vagyok a fórumon, bár olvasóként már egy jó ideje követem a fórumot.
Tudna esetleg valaki tippet adni, hol lehetne online követni a Barca meccseket?
Előre is köszönök bármilyen segítséget!
További szép estét és jó szurkolást mindenkinek!

Sőt, szerintem Baldé is csak a betegsége miatt nem kezd, amúgy tökugyanaz lenne, mint pár napja.
Így van, csak hát ez egy valamire való csapatnál szerintem nem így működik. Nem az van, hogy arra használjuk a játékosokat, amire valók. Az van, hogy az edző a saját elképzelésein belül próbálja meg megtalálni a legjobb felhasználását egy játékosnak.

Nálam ez az egyik nagy kérdőjel már ősztől. Amit látunk tőle a pályán, ha nem is a saját posztján, az nem igazán klassz, de azt sem tudhatjuk igazán, mit vár el tőle Xavi....
No offence, de te mikor néztél utoljára Premier League-et? A '90-es években? Ez az angolok csak előreb*szák és csá már nagyon régóta nem létezik. Az FBREF oldalán amúgy meg lehet nézni a TOP 5 ligának az összehasonlított statisztikáit. Az 5 top liga közül csak az olasz bajnokságban cseleznek kevesebbet mint a spanyolban. A spanyol bajnokságban születik a legkevesebb gól és ott van a legkevesebb valódi aktív játékkal eltöltött perc. A legtöbb gólt szerző TOP 20-ban csak két spanyol csapat van.herlius írta: ↑2023.02.04. 12:12:18Ez már ízlés kérdése. Én speciel bármilyen PD meccset szívesebben megnézek, mint a PL középmezõny agyatlan rohanását. Értem én, hogy lelkesítõ egy tempósabb focimeccset nézni, de nekem sokszor az az érzésem, hogy a rohanások 50%-át megspórolhatnák egy kicsit okosabb játékkal. Technikailag pedig még a spanyol kiesõjelölt is képzettebb, fineszesebb megoldásokra képes, mint a PD mezõny legnagyobb része.
Sajnos volt rá példa, nem is olyan régen hogy valami 10 pontos előnyt leadtuk egy hónap alatt. Meg kell várni a Real elleni meccset, sőt először a ma estit, utána érdemes számolni. annyi, hogy így már a döntetlen is jó. Félek én a Sevillatól sose volt egy gyenge csapat és elkezdtek pontokat gyűjteni.davi10 írta: ↑2023.02.05. 16:22:14Ez az egyik, hogy heti 2x 90 percet mind a 4 játékos nem fog bírni, a másik meg, hogy ha bármelyikük lesérül, akkor Xavi vakarhatja a fejét.bence0330 írta: ↑2023.02.05. 16:01:47A mai meccsről: most szerencsére lesz egy hete a srácoknak, de attól félek a legjobban, hogy ez a 4 középpályás rendszer 2 tinivel és egy öreggel nem fog hosszútávon működni, utána jön megint a heti kettő. Ha Kessiét nem építjük be, meg Torrét vagy SR-t sem, akkor kiváncsi vagyok, hogy oldja majd ezt meg Xavi.
Torre ha minden igaz játszott a hétvégén a B csapatban, úgyhogy őt valószínűleg ma sem kezdi el beépíteni Xavi. Kessie általában más rendezvényen van, ott tartunk, hogy talán SR az egyetlen akit be lehet rakni ebbe a 4 kp-s rendszerbe...
Szerintem otthon meglesz ez a mai, 8 pontos előnyről meg már csak nem bukjuk el...
Ez az egyik, hogy heti 2x 90 percet mind a 4 játékos nem fog bírni, a másik meg, hogy ha bármelyikük lesérül, akkor Xavi vakarhatja a fejét.bence0330 írta: ↑2023.02.05. 16:01:47A mai meccsről: most szerencsére lesz egy hete a srácoknak, de attól félek a legjobban, hogy ez a 4 középpályás rendszer 2 tinivel és egy öreggel nem fog hosszútávon működni, utána jön megint a heti kettő. Ha Kessiét nem építjük be, meg Torrét vagy SR-t sem, akkor kiváncsi vagyok, hogy oldja majd ezt meg Xavi.