2023.02.01. 20:37:56
Arra ő sose lesz jó, hogy húzzon egy Barcelonát ő nem Messi. De ilyen jobbszélső talán csak Salah van Európában, esetleg egy Gnabry.
Vagyis ha megtalálja a leedses lövőjét, meg levetkőzi a gátlásait, akkor lehetne valamennyire húzóember, így ő egy jó kis kirakósdarabka. Ellenben mikor Lewy a pályán van, akkor különösen aranyat érhetnek a labdái, mert abban toronymagasan ő a legjobb a csapatban, váratlanok, szögleteken kívül pontosak, kreatívak. (A VB-n amúgy a brazil válogatott kiesésééig minden csapat közül a legtöbb lövéshez vezető helyzetet alakította ki a válogatott szégyene.)
Fatira hiába tette rá őket, nyilván nem volt sok értelme.
Én továbbra is azt gondolom, hogy rettenetesen elkényelmesedtünk Messi után. Egy olyan játékos, aki a posztján az élmezőnybe tartozik európában, Saka meg Mahrez számait hozza egy árnyalatnyival Salah mögött, de nemhogy nem elég, hanem még kifejezetten bénának is tartjuk (utolsó másfél meccsén tényleg az volt).
Messi után szerintem a többség egy olyan nemlétező jobbszélsőt vízionál, aki szétszivat mindenkit, egyedül dönti el a meccseket, osztogatja a filléres labdáit, és lő 20-30 gólt egy szezonban, mindezt a csapathoz való csatlakozása után közvetlenül egy olyan helyen, ahol a világon a legnagyobb talán a nyomás.
Azt sem értem, mi az, hogy "már megint kezdő". Alig-alig volt az mostanság. Dembélé hiányában meg elég logikus választás, Lewyre eddig is pazar labdákat tett, ha ezt folytatja, ők ketten nagyon összeillőek is lehetnek akár elöl. Ha nem jön össze, majd jön valaki a helyére, remélem inkább Fati, mint Ferrán.
Ebben a 4 középpályás rendszerben legalább a két fiatalunk is veszélyesebb a kapu előtt, szóval valaki kifoghat gyengébb napot, és még mindig lesz, aki megtalálja Lewyt, vagy ő maga szerez gólt. Szerintem nem lesz nagy gond.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy