bence0330 írta: ↑2022.10.10. 17:53:59
Persze, a többit értem, és szerintem sem Barca-kezdő szint egyelőre, csak egyrészt nincs túl messze tőle, másrészt meg sajna top3 középpályásunk, és ez DJ-ra nézve hatalmas szégyen. Szóval hiába nem feltétlenül az a szint még, de nehéz nem kezdetni, mert a labdaszerzésein és bendulásain sajna sokszor a meccsünk múlik, mint ahogy tegnap is ő végezte a legnagyobb mezőnymunkát plusz ő hozta össze félig a gólt. Nem tartom kizártnak, hogy ha nincs a pályán, akkor döntetlen vagy kikapunk, ez persze nem csak őt minősíti felfelé, hanem a csapatot is lefelé, de ettől még olyan érzetem van, hogy nagyon, de nagyon kell ő a csapatban, akkor is, ha a City-be nem férne be nyilván. És valaki írta is lejjebb, hogy ezt vártuk kb egy Kessiétől, és elvégzi helyette ezt a piszkos melót, tehetséges tiniként, aki azért előre sem vakon van.
De én őszintén nem látom azt az elfogultságot, aki imádja, az a korához képest teszi szerintem, mint tehetséget, és ha már van nálunk egy 18 éves GB esélyes, aki elfogulatlan szakértők szerint is többször MOM, és rendszeresen a legjobbak között van, két különböző csapatban már 17 évesen megatározó játékos volt, akkor szerintem van is okunk szeretni objektíve is, és ilyen sokan nem lehetnek hülyék, de még csak nem is nagyon túlozhatnak. De én őszintén nem érzem vele kapcsolatban a hype-ot, se itt, se a nagyvilágban.
Egyébként amíg tinicsapatunk volt, és nem volt aki gólt lőjön/előkészítsen, elég sűrűn döntötte el a meccseket, szólógól, elég sok assziszt (több, mint Pedrinek egy évvel előtte), rengeteg belöbbölt, meglőtt passz. Akkor lett hirtelen más szerepkörű, amikor megjött Traoré, Torres, és Dembélé. Szóval látszott, hogy van benne egész más is, de most épp ez a dolga, tekints rá Kantéként most, vagy Vidalként.
Akkor haladjunk végig.
Az alaptézis, hogy Gavi a szememben egy nagyon hasznos játékosa a csapatnak. Ezt szeretném leszögezni, hogy így gondolom.
DJ egy jottányival nem játszik rosszabbul, ha rajta lenne a "sajátnevelés bélyeg", egész más színben lenne megítélve.
(470 perc vs Gavi 750 percre, rendre csereként beállva)
Az a bajom, hogy a labdaszerzéseiből általában (értsd kb mindig) még veszély helyzet sem adódik. Most ez nyilván nem az ő hibája, de így kb nullázódik a labdaszerzése, hogy haszon nincs belőle.
A beindulásaihoz nem kell tudás, futsz előre, aztán vagy kapod a labdát vagy nem. Most Alba (talán ő volt) pont odatette. Taps.
Ez a "nem tartom kizártnak" egy hipotézis, én meg azt nem tartom kizártnak, hogy ha nem kezd, és mondjuk Dembelé fent van, nyerünk 6-0ra. Bizonyítani tudom ezt? Nem. Ahogy az ellenkezőjét sem, amit Te mondasz. (hype)
Kessiétől mit is vártunk? Nem is játszik, harmadannyit mint Gavi. Szegény beetették valószínűleg Laportáék, élete hibáját végrehajtva idejött egy bajnok Milantól. Aztán lehetőséget sem kap.
Mintha Piquét vetnéd össze ARaujóval. Egyik egy stabil kezdő, másik meg epizodistának se mondható.
Fair.
Nem tekintek rá Kantéként mert nem abban a pozícióban játszik, másrészt úgy nyomják el ahogy akarják, nevetve. Akkor vállalja be Xavi, rakja egyel hátrébb Busquets kárára, és akkor lehet erről beszélgetni.
Meg egyszer zárásként, nekem semmi bajom vele, játszon, stb...de ezek a beindulásra bugyiba élvezések, meg pozitívumként ezeket beböfögni az élőkbe, ez nevetséges.
Alapdolgokat akarunk beállítani pozitívumnak.
nagyobb a füstjemint a lángja. ez az alapvetésem.
baromi látványos ahogy pattog, próbálkozik, hajt, de a nettó haszon az nulla kb.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."