2023.01.13. 11:54:37
Nem néztem a meccset, de közben néha beleolvastam azért az élő topikba.
Ahogy látom, nem jött be a kívánságom, hogy essünk ki gyorsan és fájdalommentesen.
Viszont az olvasottakból, azokhoz pár dolog:
1. Én már a vb előtti meccseken is érzékeltem, de szerintem végképp látszik: Busi helyét átveszi Frenkie az alap kezdőben. Ha a támadósor hiányos, vagy biztonságibbat játszanánk, vagy lehetőség nyílik rotációra, még jöhet Busi, de csak negyedik kp-nek. Ahogy olvastam, nem csak erősíti a tendenciát a tegnapi, hanem meg is erősíti az irányt, hiszen jól játszottak a fiúk.
Számomra ez azt is megtámogatja, ami alapjáraton a véleményem az utóbbi hónapokban: nem kell majd Busi (kezdő) pozíciójára prioritással igazolnunk, Frenkie került erre az útra jelen állás szerint.
2. Fatit érdemes nyomatni, Torrest is érdemes nyomatni még. Voltak (elvileg) bíztató megmozdulásaik, úgyse tudunk igazolni, kár nem próbálkozni velük (egyelőre).
Raphi szerintem ennyit tud, de persze ne legyen igazam. A másik két srácnál azt érzem, hogy a fizikai képességeikhez képest alulteljesítenek, a brazilnál meg nem.
Bár nem tudom, hogy pörgött, de jó látni, hogy Lewának újra akadt több gólhelyzete egy meccsen... és le a kalappal a büntetőpárbajban szereplők előtt is.
3. Xavi cseréi nem váltak be, ahogy olvastam. Nem tudom megítélni, hogy ez tényleg így volt-e. Attól még beválhattak, hogy a játék egyébként romlott.
Nyilván rosszabb lett a játék, Frenkie és Dembelé lejöttek, pedig ők általában a legjobbjaink közt vannak. Ettől még muszáj cserélni, különösen kp-n, ráadásul ha jól láttam, már a cserék előtt panaszkodtak többen, hogy elkezdtünk visszaesni. Most ilyen a keretünk, szerintem 1-2 éves távlatban nem is lesz jobb. Vannak alap kezdőink, és vannak cseréink. Nincs túljelentkezés a kezdőtagságra, és nem is lesz.
Cserélni, pihentetni muszáj, optimalizálni muszáj. Azt sem szabad szem elől téveszteni, hogy ez a meccs volt a legkevésbé fontos az összes hátralévő közül a naptárban.
Szerencsére megúsztuk sérültek nélkül (asszem). Remélem nincs benne a szerződésben, hogy a szaudiak 120 perces meccseket vásároltak.
Valszeg a clasicot majd azért megnézem, az mégis csak egy külön kategória.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila