Sergio Busquets

Ki hogy teljesített legutóbb? Ki milyen formát mutat, kik a kedvenceid? Mondd el itt! - Az első csapat játékosai, a La Masia, a vezetőedző és a régmúlt csillagai kapnak itt helyet.
Avatar
bence0330
Az Év Fórumozója 2022
Hozzászólások: 6882
Csatlakozott: 2020.07.16. 19:01:18
Tartózkodási hely: Pécs

2023.01.10. 22:38:48

Hát nem tudom. Tavaly én még abszolút értettem a jelenlétét. Eleve nagy hibákat nem követett még el, inkább csak lefutották, közben a kit tinink még tinibb volt még, kellett ide. Nem tetszett a játéka, de az adott keretben adott pénzügyi lehetőségek mellett rendben volt, de legalábbis védhető.
Amit idén leművel, az viszont förtelmes. A meccs 80%-án persze még most is egész jó, csak az ő posztján elég, ha 1-szer elad egy labdát, kétszer meg rácsavarodik, és elveszik tőle. Néha szabályosan, néha nem, de ez oroszrulett. Főleg akkor volt az, mikor EG-Piqué kettős volt hátul a sérültjeink miatt, most még Araujo kivagdossa a gólvonalról az eladott labdáiból jövő kontrákat, de erre építeni... ha nem ő bénázik ott, nem esünk ki a BL-ből szerintem.

Azt, hogy miért játszik FDJ helyett, már nehéz feldolgozni, mikor klasszis szinteket hozott ott a holland. De még arra is azt mondom, hogy igazából FDJ mindenképp kell 8-asban, mert van két tinink, plusz még egy határeset Torre. Meg azért mégiscsak játszogat De Jong hatosban is. De amikor idehoztuk Kessiét, aki egy egyszerű, letisztult, jól védekező játékos, a posztján az egyik legjobb, de köztudott volt róla, hogy előrébb meghal, erre betesszük háttal a kapunak zsonglőrködni Busquets miatt, azt nem tudom lenyelni. Főleg, hogy gyakorlatilag meg sem próbáltuk ott az elefántcsontparti tankot, aki nyolcasban még a SeriaA-ban is jó, ha középcsapat szint volt. Itt meg még azt a keveset sem tudja hozni, mert nagyobb az elvárás is, szerintem lenulláztuk az ő önbizalmát is, már fel is döntögetik, amire a Milanban kb példa nem volt. Nemhogy levittük az önbizalmát, a mostani szerepörében kb folyamatosan alázzuk meg, amikor játszik.

Emelett egyszerűen nem tudok elmenni. Ha csak FDJ lenne itt, azt mondom, oké, a nyolcas poszt hiánya miatt. Nem jó, de oké. De ketten vannak itt már a helyére.

Én azért nem tartanám itt at öreget, mert amíg itt van, visszaszivárogna. Nálam kb bárki jöhetne a helyére, sőt, nem is a helyére kéne valaki, hanem egy nyolcas, és akkor az megcsinálná a helyet DJ-nak, meg talán Kessiének. Persze ha az a nyolcas egy Tielemans/Silva lenne, akik mindketten nagyon jók mindkét poszton, az még ideálisabb lenne.
De ha gyengébb szintet tudunk hozni, az is jó lenne. Kb szerintem eljutottunk idénre oda. hogy bárki, csak ő ne. Nicot is hamarabb nézném még azon a poszton is, vagy Sanzot is. Egyszerűen idénre elfogytak nálam az érvek mellette. És folyamatosan azt látom, hogy maga Busi is nagyon rosszul érzi magát a pályán, az a fickó látja a realitást. Egy nagy Barca edzőt megbuktatott már kb a rá épített játék, Xavi is főleg miatta halad a szakadék felé, már ha arrafelé halad.

1-2 helyen tán sarkítottam, de mostanra már nekem is nagyon elegem lett belőle, vagyis inkább a játszatásából, azaz Xavi ezen döntéséből.
ter Stegen; Cancelo - Cubarsí - Araujo - Koundé; Gündogan - Christensen - Pedri; Felix - Lewy - Raphinha
Avatar
Andris
Adminisztrátor
Hozzászólások: 13507
Csatlakozott: 2006.05.20. 20:47:07
Tartózkodási hely: Budapest

2023.01.10. 22:20:56

Messa írta:
2023.01.10. 11:56:57
Andris írta:
2023.01.09. 22:25:53
Ezekre az ingyenes félmegoldásokra én nem volnék kíváncsi, amúgy meg szélső védőkre és szélső támadókra volna szükségünk. Meg tartalék csatárra. Csak ezek után jön a középpályás, de szerintem idáig lehetetlen lesz eljutnunk. Marad Busi és remélem Nico, mint 4. vagy 5. ember.
Nem értek egyet, a jobbhátvéd mellett egyértelműen Busi posztja a prioritás, és szerencsére Laporta is látja ezt, legalábbis minden nyilatkozatában utal rá, hogy gőzerővel keresik a megoldást a pálya közepére. A legmagasabb szinten, a BL ki-ki meccseken ő már nem elég, megeszik fizikálisan, sokszor bebizonyosodott sajnos. Hogy kivel tudjuk pótolni, az viszont nagy kérdés.
Szerintem félreértjük egymást, bár én leírtam, hogy Busira 4./5. emberként számítanék a jelentős fizetéscsökkentés mellett is.
Hogy Laporta mit nyilatkozik, az nálam semmit nem nyom a lattban, régesrég ellehetetlenítette már azt, hogy komolyan vehessem amiket mond.
Azt figyelem amit Xavi mond, meg főleg amit tesz. Meg persze van saját elképzelésem is.
Szóval a félreértés: nálam megvan Busi utánpótlása, Frenkie személyében. Szinte elképzelhetetlennek tartom, hogy olyna középpályást tudjunk igazolni, akivel megváltozna az a véleményem, miszerint a Gavi-Pedri-FdJ nálunk a követktező 5-8 év alap középpályája, legalábbis jelen állás szerint erre építenék.
Akkor meg csak az jöhet szóba, hogy a Busi helyett igazolt középpályást egy 4./5. számú tartaléknak igazoljuk. Erre meg én a klub jelen helyzetében nem pazarolnék se fizetést, se igazolási díjat, se energiát. Ahogy írtam: hacsak nem történik gyökeres fordulat, és már minden valódi hiányposztra igazolás után is marad pénz, akkor én megpróbálnám Busit marasztalni említett feltételek mellett, és Nico meg további utánpótlásból érkezők mellett a padon tartanám.
Peter írta:
2023.01.10. 14:35:01
A középpálya teherbíró képessége és annak a minősége nagyon fontos tényező. Ezt láthattuk az Atleti ellen is, nem volt kellő válaszunk amikor átvették az irányítást.
Valamennyi jelenlegi középpályásunk más más erényekkel rendelkezik, de komolyabb ellenfél ellen, nagyobb nyomás alatt egyikük sem képes 90 perces komplett mérkőzésre. Vagy fizikálisan vagy mentálisan vagy mindkettőben elfogy Pedri és Gavi is. Ez így Busival kiegészülve egy komolyabb igénybevételű éles meccsen egyáltalán nem stabil megoldás.
Egyedül Frenkie - de ő is csak akkor, ha "nagyon egyben" van - lehetne képes a mai középpályán ilyen terhelést elbírni, de jól jönne mellé egy komolyabb segítség.
Peter, azért nem értek egyet, mert Pedri és Gavi nagyon fiatalok, és se az idei nyári felkészülés, se a vb menetrend nem segített nekik. Szerintem ezeket figyelmen kívül hagyod, simán lehet rájuk építeni. A hangsúly az építésen van. Nyilván ők törpék, de attól még bírhatják fizikailag és fejben is a 90 percet, ahogy Xavi és Iniesta is bírták. Semmi akadályát nem látom, hogy a legmagasabb szinten helyt álljanak a jövőben, teljes meccseken. Nyilván van olyan opció bármelyiküknél (de Frenkinél, és bármilyen új igazolásnál is), hogy végül nem tudnak fejlődni és nem bírják fizikailag, vagy fejben. De jelenleg semmi okot nem látok arra, hogy ezt feltételezzem. Akkor meg minek költekezni? Még ha lenne miből, akkor sem hiszem, hogy kéne. Így meg végképp nem.

Jelenleg ott tartunk, hogy egy rendkívül fizikális rangadót kellett lejátszani tegnap előtt (az Atleti talán egész európában a legkeményebb ellenfél ilyen szempontból), és a négy középpályásunkból nem a tini törpéket, és nem a nyugger Busit, hanem egyedül Frenkiet kellett lehozni még a 60. előtt, annyira alulteljesített. A többiek se remekeltek, de ... Ez csak egy pillanatnyi látlelet, az egyetlen következtetés, amit le kéne vonni belőle: a játékosok állapota és képességei a legkevésbé sem konstansok, már rövid távon sem, hosszútávon meg még kevésbé. Ha igazolásokról, a klub jövőjéről beszélünk, akkor a játékosok fejlődési potenciáljában kell gondolkodni, nem a pillanatnyi állapotukban.
És persze mégegyszer: azt se lehet figyelmen kívül hagyni, hogy más posztokra olyan játékosunk sincsen, aki 10 percig meg tudná oldani elfogadható szinten. Meg azt se, hogy nincs pénzünk azonnali megoldásokat vásárolni (még ha el is hinnénk, hogy most másképp lesz, mint az elmúlt 20 évben, és nem csak 10ből 3 játékos fog beválni).

Összegezve, szerintem Pedri, Gavi, Frenkie olyan hármas, akiket minenek előtt nyomatni kell a következő 1-2 évben, vakulásig, mert bennük van a potenciál, hogy a világ legjobb kp-je legyenek.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
Peter
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3229
Csatlakozott: 2019.09.04. 02:22:17

2023.01.10. 14:35:01

A középpálya teherbíró képessége és annak a minősége nagyon fontos tényező. Ezt láthattuk az Atleti ellen is, nem volt kellő válaszunk amikor átvették az irányítást.
Valamennyi jelenlegi középpályásunk más más erényekkel rendelkezik, de komolyabb ellenfél ellen, nagyobb nyomás alatt egyikük sem képes 90 perces komplett mérkőzésre. Vagy fizikálisan vagy mentálisan vagy mindkettőben elfogy Pedri és Gavi is. Ez így Busival kiegészülve egy komolyabb igénybevételű éles meccsen egyáltalán nem stabil megoldás.
Egyedül Frenkie - de ő is csak akkor, ha "nagyon egyben" van - lehetne képes a mai középpályán ilyen terhelést elbírni, de jól jönne mellé egy komolyabb segítség. Éppen emiatt én egyáltalán nem értem ezt a Kessié dolgot. Nem tudom eldönteni, hogy lufi volt a srác vagy csak egyszerűen a mi közegünkben vált ilyenné. Türelmes voltam, sőt nagyon tudtam volna örülni, ha beválik, de ebből már nem hiszem, hogy kijöhet valami pozitív végkifejlet. (max, hogy sikerül eladni)

Szóval én a fentiek alapján olyan irányba lépnék - azon túl persze, hogy én már régen léptem volna =P~ - "Busi utód" kérdésben, amilyen célokat szeretnék elérni.
Liga bl indulást érő hely és csoportkör szintig talán lépni sem kell vagy max Nico visszajöhet pl.
Ha és amennyiben a szintlépés a cél, akkor viszont ez az egyik legfontosabb prioritás.
Ezt majd eldöntik a klubnál....
Avatar
Messa
Az EuroBarca Utánpótlása
Hozzászólások: 3700
Csatlakozott: 2007.10.20. 20:59:24
Tartózkodási hely: Aba/Székesfehérvár

2023.01.10. 11:56:57

Andris írta:
2023.01.09. 22:25:53
Ezekre az ingyenes félmegoldásokra én nem volnék kíváncsi, amúgy meg szélső védőkre és szélső támadókra volna szükségünk. Meg tartalék csatárra. Csak ezek után jön a középpályás, de szerintem idáig lehetetlen lesz eljutnunk. Marad Busi és remélem Nico, mint 4. vagy 5. ember.
Nem értek egyet, a jobbhátvéd mellett egyértelműen Busi posztja a prioritás, és szerencsére Laporta is látja ezt, legalábbis minden nyilatkozatában utal rá, hogy gőzerővel keresik a megoldást a pálya közepére. A legmagasabb szinten, a BL ki-ki meccseken ő már nem elég, megeszik fizikálisan, sokszor bebizonyosodott sajnos. Hogy kivel tudjuk pótolni, az viszont nagy kérdés.
Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
Troym
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 2455
Csatlakozott: 2009.08.15. 12:12:47

2023.01.09. 23:34:44

Szerintem meg most kéne mennie. Talán idén összejön valami kupa / bajnokság és akkor még mindig emelt fővel mehet. Most még ha nem is a csúcson, de egy vállalható szinten hagyja abba.
1-2 évig meg Frenkie csak megoldja ezt a posztot :) csak 4 éve vár erre, elég türelmes a srác.
Ter Stegen - Kounde - Araujo - Christensen - Balde - De Jong - Pedri - Gündogan - Raphinha - Yamal - Lewandowski
Avatar
Andris
Adminisztrátor
Hozzászólások: 13507
Csatlakozott: 2006.05.20. 20:47:07
Tartózkodási hely: Budapest

2023.01.09. 22:25:53

Én sem értem az időzítést, tegnap azok között volt, akik a legjobban megoldották a posztjukat.

Alapvetően még mindig azt látom, hogy nagyon sokat ad a csapatnak, és nem véletlen kezd, ha nem mindenki elérhető.

Ha olyan gyengén játszott volna, mint Frenkie, már mindenki habzó szájjal követelné az azonnali eltávolítását. Ezt nem bármire érvként írom, csak a miheztartás végett.

Azt gondolom, hogy csökkenő fizu mellett még akár jövőre is lehet helye, feltéve, hogy tényleg nem tudunk igazolgatni. Ezekre az ingyenes félmegoldásokra én nem volnék kíváncsi, amúgy meg szélső védőkre és szélső támadókra volna szükségünk. Meg tartalék csatárra. Csak ezek után jön a középpályás, de szerintem idáig lehetetlen lesz eljutnunk. Marad Busi és remélem Nico, mint 4. vagy 5. ember.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
Gaillard
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 303
Csatlakozott: 2019.04.03. 06:01:56

2023.01.09. 22:17:58

Érdekes "időzítés", mert konkrétan ezen a mérkőzésen sokszor csente el a maga módján olyan pillanatokban a zsugát, amikor "last minute helyzet" állt fenn, azaz anélkül neki rontottak volna a középpályáról a Barca kapujának. Ezek nem látványos dolgok, csak, ha nagyon figyeli az ember a történéseket.
Passzok terén semmivel sem volt rosszabb a többieknél, sőt..., igaz ezen a mérkőzésen közel sem ezek voltak a fő pillanatai, amik a csapatot igazán segítették.
Nála a rizikófaktorban (amelybe sokszor mag kénytelen bemenni vagy rá testálják ezt a szerepet a többiek az adott mérkőzés szituációban) való cselekvés hatékonysága határozza meg, hogy összességében tud-e még segíteni egy mérkőzés során, és igen, itt is már kopott a hatékonysága, de még így is elég sokszor tud úgy közbelépni, hogy annak igen nagy jelentősége van, még ha nem is annyira látványos.

Ettől függetlenül tényleg kevesebb szerepet kellene már ráosztani, de azt hiszem Frenkie de Jong - bár kétség kívül nagyon jó játékos - sosem fogja elérni azt a szintet, amit Busquets tudott a labdarúgás egészét illetően, ám már neki kellene tolnia fő műsoridőben, mert most "lennének" a legjobb évei a hollandnak, többet tud adni a következőkben a csapatnak, Busquets pedig már természetszerűen egyre kevésbé lesz hatékony.
Amúgy a két játékos teljesen más karakter - még ha ugyanolyan posztra is predesztinálják mindkettőjüket - és ott van köztük közel egy évtized, így hülyeség is a jelenlegi vagy a közel múlt állapotból kiindulni az összevetést illetően.

Kíváncsi lennék Messi véleményére, ha a két játékos kvalitását kellene összehasonlítania, mert mindkettőt látta már bőven testközelből "muzsikálni".

Szerintem, ha Lewa rendelkezésre állt volna, akkor lehet, hogy Busquets nem is kezdett volna Madridban, mert más lett volna az erőforrás megosztás a csapatrészeket illetően.

Azt hiszem, ha valahol (Ázsia, Amerika) egy CR-féle zsíros szerződéssel megdobnák, akkor a legoptimálisabb lenne azt elfogadnia, de szerintem szeretnék még a csapat környékén "tudni" legalább egy évre (Albával együtt) olyas fajta levezető mentorként, akit be lehet még dobni vész esetén, sőt bizonyos ellenfeleknél az ifjabb titánok pihentetésére is használni, nem mellesleg még egy szezonnyi időt adva a fiatal tehetségeinknek, hogy a nagy generáció utolsó tagjai úgy kerüljenek kivezetésre, hogy addigra már kellően "megérjenek" az ifjú titánok, megfelelő jövőképet adva az egyesületnek.

Azért Ő személy szerint nem lehet hibás, ha többet szerepeltetik (vagy ragaszkodnak még a további jelenlétéhez), mint ami már optimális lenne, és azért sem, hogy egy olyas fajta dolgot adott a pályán, amit szinte alig lehet "klónozni" a jövőben és ezért bárkit hoznak, nagy valószínűséggel nem tud majd ilyen jellegű dolgot letenni a pályára.
Avatar
vinszentvega
Capitá del Barça
Hozzászólások: 831
Csatlakozott: 2016.09.13. 10:17:08

2023.01.09. 20:09:38

Sajnos egy jó ideje eljött már az , hogy Busiban nem bízhatunk meg többet. Ez tegnap újfent beigazolta magát. Nagyon lassú már. Lehet, hogy fejben még ott van, de nem tud már olyan ösztönösen passzolni, mint ahogy azt tette az elmúlt 10-15 évben. A másik pedig hiába van egy FDJ-nk, aki az ő posztjára lett idehozva, ha nagyon ritkán tud csak ott játszani. Mert ha együtt vannak fent a pályán, akkor szinte mindkét játékos botrányos meccset hoz le.
Én nem bánnám, ha nem kellene már rá számítani, mert minden egyes perc amit elvesz Frenkie-től, az fájdalmas látvány(legalább is nekem)
It's the little differences. I mean, they got the same shit over there that we got here, but it's just...it's just, there it's a little different
Avatar
MichaaBee
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 5718
Csatlakozott: 2007.11.09. 15:12:26

2022.12.29. 10:00:47

grgly50 írta:
2022.12.28. 20:38:12
:D December 28-a az év azon napja, amikor semmit sem lehet komolyan venni.
"A Bolondok napja a sport világában." Vagyis dcember 28 a sportvilág április elsejéje
Pontosabban a spanyolok április elsejéje. :) Mbappé iránti érdeklődésünk a Mundo-n hasonló kontextusban értelmezendő. :D
H a t t r i c k
NBA Fantasy: EuroBarca League 2013: #1
EuroBarca Keeper League 2014, 2018, 2020: #2
Troym
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 2455
Csatlakozott: 2009.08.15. 12:12:47

2022.12.29. 09:24:44

Ha annyira maradni akart volna és kezdőként számolna vele Xavi a következő szezonban is, kb fél éve aláírt volna 2-3 évre fizetés csökkentéssel.
A drámázás egyik irányban sem indokolt.
Vagy elmegy most és felszabadul bérkeret, de kell venni valakit, vagy hosszabbítanak 1 évvel és padozni fog, mint LE esetén Xavi az utolsó évben. Gondolom a hosszabbítás olcsóbb lenne, mint hozni egy cserét 20-30m ért, és futná valami épkézláb jhv-re.
Ter Stegen - Kounde - Araujo - Christensen - Balde - De Jong - Pedri - Gündogan - Raphinha - Yamal - Lewandowski
johdepp
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 273
Csatlakozott: 2009.10.02. 18:23:01

2022.12.29. 03:42:11

zsoltfree írta:
2022.12.29. 00:17:15
Remélem miután ebbe belebukik Xavi, és talán még Laporta is, a sociók végre észhez térnek és miután ezt a 2 embert elzavarták, azután nem csak az elnököt, de az új edzőt is innen a fórumról hozzák.

Továbbá remélem az új elnök és edző nem követi el azt a hibát, hogy Busi utódját nem innen a fórumról választják ki valamelyik csúcs szakértő ajanlása alapján. Ha van egy kis szerencséjük, akkor még azt is megírják itt, hogy mennnyiért lehetne elhozni.

Rossz nézni, hogy szeretett klubomnál mindent ennyire rosszul csinálnak, pedig a sok korábbi komment egyértelműen rámutat, lehetne ezt jól is csinálni.

Busi helyett pedig már rég annak a másik vkp-nak kellene játszani, aki ha néha lehetőséget kap, akkor mindig száguld vele a csapat. Hú, most nem jut eszembe a neve, de biztos tudja mindenki kire gondolok.
Még ha az elmúlt 5 évben 4 BL-t nyert volna a csapat, érteném ezt a baromi humoros, szarkasztikus hozzászólást, de mivel az nem történt meg, így nem értem. 5 éve folyamatban dönti a negatív csúcsokat a csapat, nagyobbnál nagyobb lebőgéseket produkál, főleg a BL-ben, ahonnét zsinórban második éve pottyannak ki a csoportkörből, például, hogy mást ne mondjak, pedig aztán lenne mit... Mindezt a kiválóan óriási Busquets főszereplésével, aki sarokpontja a méltán félelmetes nyugger-tempójú labda-toszogatásnak, amit évek óta bemutat a csapat kábé minden fronton, mindent elsöprő sikerrel, ugyebár. Évek óta nézzük, hogyan játszanak, illetve "játszanak" itt a srácok, meg most a vébén is óriási nagyot ment a barcás gerincre húzott, Busi által fémjelzett spanyol válogatott is, természetesen...

Reméltem, hogy a bíztató Moukoko-pletykák után azt látom majd itt a topikban (mivel az ajánlottaknál itt oldalt ez volt legfelül), hogy eldöntötte, - méltósággal már ugyan nem nagyon, mivel saját szobrát évek óta rombolja, akármekkora legenda (lehetett) is (volna), de legalább - végre távozik. Hát ha tényleg igaz, hogy marad, főleg még Xavi közbenjárásával, akkor azok nagyon jó hírek, de tényleg... :roll:
zsoltfree
Capitá del Barça
Hozzászólások: 970
Csatlakozott: 2006.01.10. 11:45:38
Tartózkodási hely: Budapest

2022.12.29. 00:17:15

Remélem miután ebbe belebukik Xavi, és talán még Laporta is, a sociók végre észhez térnek és miután ezt a 2 embert elzavarták, azután nem csak az elnököt, de az új edzőt is innen a fórumról hozzák.

Továbbá remélem az új elnök és edző nem követi el azt a hibát, hogy Busi utódját nem innen a fórumról választják ki valamelyik csúcs szakértő ajanlása alapján. Ha van egy kis szerencséjük, akkor még azt is megírják itt, hogy mennnyiért lehetne elhozni.

Rossz nézni, hogy szeretett klubomnál mindent ennyire rosszul csinálnak, pedig a sok korábbi komment egyértelműen rámutat, lehetne ezt jól is csinálni.

Busi helyett pedig már rég annak a másik vkp-nak kellene játszani, aki ha néha lehetőséget kap, akkor mindig száguld vele a csapat. Hú, most nem jut eszembe a neve, de biztos tudja mindenki kire gondolok.
Avatar
grgly50
Capitá del Barça
Hozzászólások: 760
Csatlakozott: 2018.02.07. 21:37:09

2022.12.28. 20:38:12

:D December 28-a az év azon napja, amikor semmit sem lehet komolyan venni.
"A Bolondok napja a sport világában." Vagyis dcember 28 a sportvilág április elsejéje
Magnus
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 269
Csatlakozott: 2022.08.04. 20:16:17

2022.12.28. 19:37:32

a valóság rég rárúgta az ajtót Katalóniára, de Barcelonában még mindig azt hiszik ezzel a focival, ilyen játékosokkal komoly célokért küzdhetünk.
nálam gavi meg pedri max stabil 30-45 perces csereemberek, de ez az egész keretről elmondható a védelmet meg lewát nem számítva.
Az aranykor volt a legjobb és a legrosszabb ami ezzel a csapattal történt.
Avatar
bence0330
Az Év Fórumozója 2022
Hozzászólások: 6882
Csatlakozott: 2020.07.16. 19:01:18
Tartózkodási hely: Pécs

2022.12.28. 18:26:58

Szomorú lenne, ha Xavi ezzel a baromsággal vágná el itt a karrierjét. Főleg, mivel a jövő csapatának építésével még 1-1 rosszabb eredménnyel is el lehetne lavírozni, nem kéne magyarázkodni sem annyit.
Pedig ezen kívül nagyon ígéretes lenne, de hát... Főleg azért érdekes, mert a többi haverral meg elég keményen elbánt.
Én amúgy nem tekinteném lefutottnak a maradását. Sok megaláztatás fogja még idén érni, 1-2 nagy bukta is fog még a nevéhez fűződni. Nem hiszem, hogy ő ebből még sokat kér. A tavalyi éve még inkább magyarázható volt, kisebbek voltak a célok, gyengébb a keret, volt még valamennyi pro érv a kontrákkal szemben. Idén már kb semmi.
ter Stegen; Cancelo - Cubarsí - Araujo - Koundé; Gündogan - Christensen - Pedri; Felix - Lewy - Raphinha
Avatar
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021
Hozzászólások: 15406
Csatlakozott: 2005.10.03. 21:19:38
Tartózkodási hely: Dabas

2022.12.28. 17:49:33

davi10 írta:
2022.12.28. 15:52:05

Ha meg igaz, akkor ismét gratulálok Xavi-nak, saját maga alatt vágja a fát. Mindenki látja, hogy a FDJ - Pedri - Gavi sort kéne orrba-szájba nyomatni, csak Ő nem.
Az is egy zsákutca, de még mindig jobb mint ha Busquetset játszatná.
Vissza kellene vonulni, Xavi meg győzködi, vicc.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Avatar
szbsz
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 320
Csatlakozott: 2018.11.06. 12:25:42

2022.12.28. 16:23:49

soadroli írta:
2022.12.28. 13:30:22
Busquets had already decided to leave Barça at the end of the season, but he has changed his mind. After a conversation with Xavi and Messi's expected contract renewal with PSG, he could stay instead of leaving for the MLS. [Mundo Deportivo]
Inkább játszik itt mint hogy padozzon az MLS-ben :mrgreen:

Xavit nem kell bántani ő egy báb itt akit Laprta pajzsként használhat a kétes ügyei előtt...
"Some people think football is a matter of life and death. I don't like that attitude. I can assure them it is much more serious than that"
Avatar
davi10
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6587
Csatlakozott: 2007.10.06. 20:02:40
Tartózkodási hely: Budapest

2022.12.28. 15:52:05

soadroli írta:
2022.12.28. 13:30:22
Busquets had already decided to leave Barça at the end of the season, but he has changed his mind. After a conversation with Xavi and Messi's expected contract renewal with PSG, he could stay instead of leaving for the MLS. [Mundo Deportivo]
Messi-nek mi köze ehhez?
Ha meg igaz, akkor ismét gratulálok Xavi-nak, saját maga alatt vágja a fát. Mindenki látja, hogy a FDJ - Pedri - Gavi sort kéne orrba-szájba nyomatni, csak Ő nem.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Magnus
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 269
Csatlakozott: 2022.08.04. 20:16:17

2022.12.28. 14:13:06

jók leszünk európa ligába még pár évig, gg xavi
Avatar
soadroli
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 5143
Csatlakozott: 2008.05.17. 19:50:58

2022.12.28. 13:30:22

Busquets had already decided to leave Barça at the end of the season, but he has changed his mind. After a conversation with Xavi and Messi's expected contract renewal with PSG, he could stay instead of leaving for the MLS. [Mundo Deportivo]
Kép
Avatar
bence0330
Az Év Fórumozója 2022
Hozzászólások: 6882
Csatlakozott: 2020.07.16. 19:01:18
Tartózkodási hely: Pécs

2022.12.16. 16:00:27

Én róla mindig azt gondoltam, hogy van önkritikája, szerintem pontosan tudja magáról, hogy nem Barca és válogatott szintű kezdő már, és nem is akarja már ezt az egészet egy ideje, legalábbis ebben a formában. De ettől még mindenki orrba-szájba kezdeti, erről nemigen tehet. :D

Mindenesetre gratulálok neki a nagyon komoly pályafutásához a válogatott mezben.
ter Stegen; Cancelo - Cubarsí - Araujo - Koundé; Gündogan - Christensen - Pedri; Felix - Lewy - Raphinha
Avatar
soadroli
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 5143
Csatlakozott: 2008.05.17. 19:50:58

2022.12.16. 13:04:26

Official. Sergio Busquets announces his retirement from international football.

Spanish midfielder will also decide his future on club side between Barcelona and Inter Miami in the next months.
Kép
Avatar
Nyiri81
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1458
Csatlakozott: 2017.01.05. 23:06:25
Tartózkodási hely: BP

2022.11.28. 15:26:19

MatyiG írta:
2022.11.28. 14:29:11
Busi mellett Messi is menne Miamiba nyáron.
Hajrá :) Nem is értem miért merül fel rendszeresen hogy visszajön.
Csak is Puyol
Avatar
MatyiG
Adminisztrátor
Hozzászólások: 18359
Csatlakozott: 2009.01.27. 14:10:25
Tartózkodási hely: Budapest/Jászberény

2022.11.28. 14:29:11

Busi mellett Messi is menne Miamiba nyáron.
Avatar
Chino
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 7359
Csatlakozott: 2009.05.07. 12:32:57
Tartózkodási hely: Debrecen

2022.11.28. 10:25:31

Peter írta:
2022.11.19. 17:13:27
Chino írta:
2022.11.19. 14:23:11
Ha Busquets megy is, akkor mindenképpen kp-ra kell igazolni.
Elfelejtetted, hogy Roberto hamarosan felépül.... :oops:

Középpályán történt a legkevesebb változtatás személyi és taktikai szempontból egyaránt. Középpályán ment el az ősz és a középpályán fog múlni a tavasz is (ha a Ligán kívül is gondolkodunk akkor főleg), ugyanakkor éppen a középpályán látszik legkevésbé, hogy mit is szeretnénk valójában.
Kerülgetjük az elkerülhetetlent évek óta aminek az égvilágon semmi köze a tisztelet kérdéshez.
Nem tudom mennyire hiteles forrás, de a Sport az El Partidazo de COPE podcastre hivatkozva lehozta, hogy már megvan a teljes megállapodás a klub és Busquets között a nyári távozásról Miamiba.
Leginkább arra leszek kíváncsi, hogy már télen akarunk-e igazolni valakit vagy megvárjuk a nyári szezont.
Főleg, hogy Kessié távozása is a levegőben lóg, de ha marad is nem úgy tűnik, hogy Xavi vkp-ként számolna vele.
Forca Barca!!!!
Válasz küldése