visca el barca írta: ↑2023.01.09. 08:19:26
raphinhanak nem tudom mik a jo skilljei én még egyet se láttam. 

Bocs, erre muszáj egy hosszú hsz-el reagálnom, mert a létező minden portál szerint bőven ő votl a legjobb támadónk, mióta formába lendült, kb az elmúlt 6-7 meccsen. Ezt a meccst levenném, százszor átbeszéltük, mekkora 0 baloson, Xavi biztosítani is tette be inkább, azt meg megoldotta.
Elmúlt 6 meccse:
Valencia-Barca (0:1) 33 perc játékkal hosszabbításban brutális assziszt.
Plzen-Barca (2:4) 78 perc játékkkal 2 assziszt
Barca-Almeria (2:0) 22 perc játékkal semmi
Osasuna-Barca (1:2) 12 perc játékkal 1 igazi brazilos gól 
Barca-Espanol (1:1) 62 perc játékkal semmi
Intercity-Barca (3:4) 60 perc játékkal 1 gól 1 assziszt
És itt nincs jelezve az a meccsenkénti legalább egy kreatív gólpassz értékű Messi-féle löbbje, kiugratása, amit a ziccerben lévő játékos kihagy, legutóbb pl. Baldé, azelőtt Lewy, Torres. Persze ő maga is lőhetett volna többet sajna, de azért így sem rossz már egy ideje.
De csak a száraz tények: utolsó 6 mecccse: 267 perc alatt 2 gól 4 assziszt, 44,5 percenként egy gólpont ha ez nem jó, nem tudom, mi az. Több utolsó percekben történt, meccset eldöntő (Valencia, Osasuna, Intercity). Bőven a legtöbb gólpont a csapatból ezen időszak alatt, több, mint Lewy, Dembélé, ismétlem, kevés perccel.
Részletesebb statok:
Valencia-Barca (0:1) 33 perc játékkal 4. legjobb pontszám (7.29), megosztva legtöbb vonalak közti passz, megosztva 5. legtöbb kulcspassz, 
Plzen-Barca (2:4) 78 perc játékkkal 2. legjobb pontszám (8.12), legtöbb kulcspassz, 3. legtöbb sikeres hosszú labda (támadók közt messze az első), legtöbb sikeres vonalak közti passz
Barca-Almeria (2:0) 22 perc játékkal a csapat legrosszabbjai közt minden statban, de nem is fociztunk, mire beállt.
Osasuna-Barca (1:2) 12 perc játékkal 3. legmagasabb pontszám (7.21), megosztva 2. legtöbb kulcspassz (úgy,hogy 2 passza volt összesen, 3-szor ért labdához)
Barca-Espanol (1:1) 62 perc játékkal 2. legjobb pontszám (7.12),legtöbb kulcspassz, messze legtöbb sikeres keresztlabda, támadók közt a legtöbb sikeres hosszúindítás (ezt nem igazságos védőkkel-kapussal összeveteni, nekik mindig sokkal több van), 
Intercity-Barca (3:4) 60 perc játékkal 2. legmagasabb pontszám (8.3), 2. legtöbb sikeres keresztlabda, támadók közt messze legtöbb sikeres hosszúindítás.
6 meccsből 4 alkalommal volt top3 játékosunk, egyszer top5, és egyszer hátul. Mindezt úgy, hogy nem játszhatott végig egyetlen meccset sem, és friss igazolás. Közben meg 6 meccsből 3-on volt meccset eldöntő faktor natúr gólokban is.
Mindeközben nem akartam még sokkal több részletes statot hozni, de védekező statban (szerelés, tisztázás, blokkolt lövés) gyakorlatilag mindig a legjobb támdó, de többször van top5-ben mindenkit belevéve is. A fenti 3 statja ezeken a meccseken összesítve: 10. Összehasonlításképp Dembélé több perccel: 0 Ez nyilván kevésbé látványos, de akár 1-2 kapott gólt is jelenthet a különbség, meg nyilván több támadásépítési lehetőséget, kisebb terhet a hullagyenge jobb bekkjeinkre.
Ráadásul látványra is Messi óta az egyetlen, aki folyamatosan agresszíven próbálkozik kreatívabbnál kreatívabb módon előrejátszani a labdát, ebben többször hibázik, mert nyilván nem az argentin zseni szintje, de többször születik belőle kifejezetten látványos, hasznos megoldás is. A sok toporgó csapattárs mellett ez nagyon kell. Csak a befejezéseinél kéne feljavulnia legalább a tavalyi szintjére, mert az tényleg hiányzik, és akkor nagyon komoly fegyver lesz.

ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy