Chino írta: ↑2022.09.27. 21:54:06
Nem azzal van a baj, hogy néhány játékos kiesett, hanem, hogy ez nem néhány meccs. Araujo gyakorlatilag az őszi szezonra off, Koundé egy hónap, Bellerin kérdőjel. A középpályáról az egyik stabil ember, előlről a legjobb formában lévő támadó (na, jó Lewa mögött, de ő más típus)
És ők mind egyszerre a szezon egyik, ha nem legfontosabb időszakában. Inter oda-vissza, itt az egész BL szezon elmehet, ráadásul az egészséges játékosok és forma alapján még a németek is foghatók lettek volna. Lesz egy Clasicó, ebben a szoros versenyfutásban ez nem csak presztízs, de 6 pontos meccs is, utána egy Bilbao-Villarreal duó, ami full csapattal is nehéz. Ez mind egy hét alatt, aztán a Bayern.
Én ezt a "bevásárlást azért nem érzem túlzónak, vagy pazarlásnak. Egyedül Raphinhára lehet mondani, hogy bírtuk volna nélküle. Viszont akkor szinte biztos volt, hogy Dembélé megy.
Az a gond, hogy akkor esik ki többek között a védelem két oszlopa, mikor egy hónap alatt 6 rangadót játszunk. (+3 "kisebb")
Itt eldőlhet a Bl szezonunk, a bajnokságban pedig hatalmas hátrányt szedhetünk össze.
Szerintem a legtöbben ezért pesszimisták.
Ráadásul mindezt válogatott hokimeccsek miatt.
Nem nézem le az ellenfeleket, de azért az Inter egyáltalán nem félelmetes. Igaz, most nem követem az olasz focit, csak ránéztem, hogy hét bajnokiból hármat elvesztettek, ráadásul elég egyértelműen, a kicsit erősebb csapatoktól kikapnak, a gyengéket megverik...tipikus olasz középcsapat fazonja ez. A Bayern a Barca és az Inter legyőzése mellett szintén nem nagyon dicsekedhet.
De tényleg komoly menetrend ez és nyilván a leggyengébb játékos sérülése is inkább ne ilyenkor legyen, de én továbbra sem érzem, hogy annyival rosszabb lenne. Elől most mi lesz.. netán Fati végre több percet kap? Minden meccsen amikor csak beállt, azonnal meglendült a támadójátékunk..ettől félünk? Lewa, Auba és a többi gólvágó alig lőne gólt, ha nem lennének körülöttük veszélyes társak, akiket nem lehet egyedül hagyni.. Fati, Raphinha, Dembele, Depay, de még Ferran is simán leköt két védőt, ez az igazi erősségünk jelenleg. Ha Lewa esik ki, akkor a gólok kicsit jobban eloszlanának, aki Lewa helyett játszana kevesebb gólt lőne, de lehet több gólpasszt adna. Ha műs esik ki, akkor meg a helyére lép olyan, aki kevesebb lehetőséget kapott, de amikor kapott, akkor nagyon jó volt.
Hátul pedig tényleg Araujot és Koundét a világ legjobb védői közé sorolom, mégsem érzem Chris mellett mondjuk Piquét olyan rossz opciónak. Utóbbival sosem az volt a baj, hogy ne hajtaná ki a belét és ne tudna klasszis teljesítményt nyújtani pár hónapig. Vele az a gond, hogy egy teljes idényre már nagyon kevés. Ő a tökéletes ember, ha kiesik valaki egy-két hónapra.. Ericről nincs jó véleményem, de spanyol válogatott, nehogymár a kardunkba dőljünk, ha egy-két hónapig többet van a pályán. Araujo és Koundé hosszútávon jó páros, teljes idényekben mérhető az erejük, az, hogy egy-két hónapot nincsenek nem akkora sorsfordító érvágás.
Ez még mindig egy túlbiztosított keret, nagy baj lenne, ha megéreznénk... Több ellenfelünknél Eric-féle emberek alkotják az alapvédőt, akit pótolni se tudnának...
Az egy más kérdés, hogy tényleg mi szükség volt ezekre a kamumeccsekre. Szánalmas, hogy hergelte a népet az UEFA, hogy a szuperliga milyen gonosz dolog, ők meg folyamatosan jönnek a nevetséges újításaikkal,csak, hogy több tétmeccs lehessen és több pénzt szedhessenek be. Már várom, hogy mikor találják ki az évenkénti VB-t. Mégkisebb hangulat, mégtöbb érdektelen meccs, mégtöbb sérülés..és folyamatos lóvé a zsebekbe!
Szerintem a VB évében, pláne mikor elcseszetten télen van, simán ki kellett volna hagyni a BL-t, vagy helyette egy minitornát rendezni mondjuk öt bajnokság előző két legjobbjával (mint a szuperliga, kacsint, kacsint..)