csababarca írta: ↑2022.12.31. 00:13:23
Lehet hogy pár hónap alatt Cé is megtanulja értékelni egy európai csapat kispadját. Meglátjuk, lehet még visszatér.
Azért így is kimaxolta a pályafutását, főleg a realban amit csinált az abszolút csúcs.
37 évesen elmenni levezetni, nem a világ vége, pláne hogy ki lesz tömve.
37 évesen már Messi se lesz Európában valószínűleg egyébként.
Alapvetően egyetértek, Messiről persze ki tudja, de gyanús, hogy amcsiban lesz, bár az azért - szerintem - kevésbé gáz megítélésű, mint az arabok, már csak azért is, mert a legtöbb nagy sztár oda megy (plusz ugye európában a PSG-City féle felemelkedések óta az arabokat eléggé utálják). Xavink mondjuk pl. pont kivétel volt nyilván.
Viszont a portugál fizikailag egész más szinten van szerintem, mint Messi, legalábbis ha a korához képest nézzük. Én ezért látnám őt közelebb Ibrához. Ronaldo rövidtávon alig lassult, ráadásul a gólgyártáshoz nem kellenek igazi villámlábak amúgy sem, bár szerintem még mindig gyorsabb, mint pl. Suarez volt fénykorában. Nem is sérülékeny. Befejező kilencesnek még mindig elit szint lenne, nyilván teljesen más mentalitással, valami olyan csapatban, ahol a befejezőnek nem kell egész meccsen letámadnia meg rohangálnia. Olasz csapatban még simán el tudtam volna képzelni a Napolin és az Interen kívül.
Ja, hát rá nem lehet mondani, hogy sokmident benthagyott a karrierjében. Vannak nála tehetségesebb játékosok abban az érteleben, hogy ügyesebbek, de ő irgalmatlan melóval nemhogy kiegyenlítette a dolgot, hanem egy éra 2. legjobb játékosa lett.
Nekem nem annyira az a gáz, hogy 37 évesen elmegy, bár szerintem még bírná itt. Inkább az, hogy az utolsó 2-3 éve teljesen megalázó volt, csapatokat omlasztott össze, edzőket döntött meg, és úgy utálták már ki már több csapatából, mindeközben hisztis gyerekként meccsekről kivonulva, gyerkekek kezéből telefonokat kiütve rombolgatva a saját szobrát. Ezért hatalmas kár volt. A rivalizálásból szerintem ezzel már bőven a VB előtt kiírta ő saját magát.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy