2022.11.22. 10:23:18
Pont olyan, amire számítottam, amilyen a kontinens tornák és vb-k nagy része: gyenge.
Ha nem egy szinten lévő ellenfelek vannak, akkor megerőltetés nélkül sok gólos különbség, ha egy szinten vannak nagyságrendileg, akkor meg csak szenvedés.
Lesznek nyilván szép gólok, nagy csaták, izgalmas pillanatok, 1-1 körömrágós meccs, de alapvetően ez válogatott foci. A csapatok nincsenek összeszokva, nincs kialakult játékuk, nem ismerik jól a csapattársaikat, azt, hogy aktuálisan mire képesek. A foci meg csapatsport.
Továbbra is tartom, hogy 1-1 nagy villanások (Neymar, Mbappe, Messi) fogják eldönteni, vagy pedig megnyer(het)i pl spanyolország, ahol van esély kiállítani olyan kezdőt, aminek nagyobb része összeszokott. Nemtom melyik válogatott még ilyen, de jellemzően ezeknek van jó esélyük, vagy azoknak, ahol több individuális csillag tömörül.
Már most látom, hogy nem fogom nézni a meccsek nagy részét, pedig terveztem. Egyszerűen nem élvezhető a játék. Nem volt élvezhető az angol se, hiába volt 8 gól, és nem volt élvezhető a szenegál-holland se, pedig két jó képességű csapat volt.
Szerk: most nagyon kíváncsian várom az argentínokat, mert évek óta nem láttam egy meccsüket se. Kíváncsi vagyok, mi igaz abból, hogy nagyon jó csapat lettek.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila