Bajnoki Mérkőzések 22-23

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
Avatar
bence0330
Az Év Fórumozója 2022
Hozzászólások: 6887
Csatlakozott: 2020.07.16. 19:01:18
Tartózkodási hely: Pécs

2022.11.10. 23:06:27

A Reál behúzta a meccsét, két pont előnnyel jövünk majd vissza VB után. :)
ter Stegen; Cancelo - Cubarsí - Araujo - Koundé; Gündogan - Christensen - Pedri; Felix - Lewy - Raphinha
Avatar
fanbarca
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 2162
Csatlakozott: 2010.05.15. 09:11:15
Tartózkodási hely: Szatmárnémeti

2022.11.10. 10:43:59

andras953 írta:
2022.11.09. 22:50:58
...
Nem szeretem az "én mindent jobban tudok" jellegű hozzászólásokat. Ne csináld, főleg, ha hülyeséget írsz.

Pedri már most klasszis játékos. Folyamatosan fejlődik, de már nagyon jó. Idén elkezdett cselezni, sok a progresszív passza, ő lesz a középpályánk esze. Hihetetlen, hogy már most ilyen szinten van, az ő korosztályából talán Bellingham említhető hasonló szinten a középpályások közül.

Baldéért összetehetjük a kezeinket. Dinamikus, bátor, nemrég sebességrekordot döntött, mindkét oldalon eljátszik, de azért a baloson az igazi. Ha minden jól halad, 2-3 év múlva abszolút klasszis lehet.

Az Osasuna elleni meccsen pont az tetszett, hogy látszik, vannak végre játékosok, akik meccseket tudnak eldönteni. És odateszik magukat rendesen, nem hiányzik az akarás. Ilyen De Jong, Gavi, Pedri, Raphinha, Araujo, Dembélé. Szerintem ennek mindenképpen örülni lehet. Raphinha különben közel van ahhoz, hogy berobbanjon. A VB hátha jót tesz neki, nagy értékünk lehet.

Torres-t én is sajnálom, ezzel egyetértek.
A többit meg bízzuk Xavi-ra.
més que un club
Avatar
Chino
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 7360
Csatlakozott: 2009.05.07. 12:32:57
Tartózkodási hely: Debrecen

2022.11.10. 10:16:14

andras953 írta:
2022.11.09. 22:50:58
A sírból jött vissza az Osasuna elleni meccs.
A tiszteletreméltó akarás (nem pedig jó játék!) mellett kellett hozzá jókora adag szerencse is!
Nem akarok ünneprontó lenni, de ugye más is látja, hogy a kiváló egyéb képességei ellenére soha nem lesz Pedriből klasszis játékos, ha nem sikerül fejlesztenie a gyorsaságát és a fizikai erejét? (Mert mit sem ér, ha végigkocogja a 90 perceket, de igazi sprintekre már képtelen, labdát kapva pedig jól láthatóan tovább lassítja a csapatjátékot, ami már anélkül is épp elég lassú.
Hiába lát a pályán, hiába képes messzire és pontosan passzolni, ha fizikálisabb ellenfeleik ezt nem engedik meg neki! Egyszerűen és szabályosan elnyomják, leszerelik.(Földön ülés, széttárt kéz) Lassú futása miatt szerelésre akkor nyílik lehetősége, ha megáll az ellenfél.
Ilyen erőtlen középpályája régen volt a Barcénak.
Persze ha ez a kívánatos, hozzuk vissza Rickie Puigot , és tanácsoljuk el De Bruynet, Fodent,Kimmichet, Verrattit és a többi fizikailag is kifogástalan középpályást - ha ide akarnának jönni.
(Erőnlét és dinamika nélkül a "Barca-DNS" mára lötyögós körbe-körbepasszolgatássá vált, körülményes és korszerűtlen focivá lett.)
Remek volt De Jong labdája Raphinha klasszis fejesgólja előtt, de nem feledhetjük, hogy nyár óta DJ túl sok hibával, túl sok eladott labdával játszik ,a labdakihozataloknál feleslegesen és körülményesen cselezget gyors továbbítás helyett. Jelenleg már csak a munkabirását, hozzáállását szeretem - ma már Gavi kevesebb hibával hasznosabban játszik nála.
Torres sztem nem való a Barcába.

Dembelé játékával is foglalkoznia kellene az edzőnek. "Egyedül nem megy"-már Minarik Ede is megmondta. Feltűnt, hogy Baldénak egyszer passzolt a 70 perce alatt.(attól tart elrontja, vagy pedig nincs kigyakorolva a passzjátékuk?)
Lewa is csak beadások útján kap labdát, azt szerencsére befejeli vagy leveszi és egy csel után berúgja, de kizárólag egyedül! (A Bayernben 3-4 felzárkózó-befutó csatártással vagy középpályástárssal tudott kényszerítőzni, nálunk magára hagyják.)
Fatit testileg-lelkileg erősíteni kell, gyorsaság és agresszivitás nélkül nincs hasznára a csapatnak.
Busi tavaly a csapat egyik legjobbja volt, idén az egyik legrosszabbja - miért nincs ennek következménye a csapatösszeállításban? Ha neadjisten sikerülne leigazolni mondjuk egy Bernardo Silvát pl, rögtön látható lenne, mennyire lelassítja Busi a játékunkat.
Sokat reméltem Bellerintől, de felejtős.
Eric és Marcos sem megoldás hátul, hiába vannak olykor szerencsével megúszott meccseik, jobb ellenfeleket nem tudnak megállítani.
Alba a tegnapi meccsen igyekezett, ezt jó volt látni, hasznos is volt, de védekezésbeli gyengéje csak azért nem jött ki, mert erőtlen volt az Osasuna jobbszárnya.
(Már a 2. vagy a 3.meccsünkön gyakorlatilag 3 balhátvédből állt össze a védelmünk.Kellene igazolni egy negyediket is, hogy kilegyünk)
Baldéval több edzőnek külön is foglalkoznia és gyakorolnia kellene, hogy még jobb legyen.(összjáték, kényszerítőzés, beadások, kapuralövés. A gyémántot is csiszolni kell, hogy még értékesebb legyen.)
Araujot, Christ-t,Koundét folyamatosan járszatni kell, hogy összeszokjanak.
Nincs bajom Xavival, de kíváncsi lennék mit hozna ki ebből a játékoskeretből egy rutinosabb keménykezűbb edző?
A VB szünet alatt sokat lehetne javítani a fizikai mutatókon , edzőmeccseken pedig csiszolni-fejleszteni a csapatjátékot.
Nem túl sok dologban értek veled egyet.

Pedri pont, hogy rengeteget fejlődött akár a tavalyi szezonhoz képest is, ami a testfelépítését illeti. Nem egy foto volt róla, hogy a nyáron mennyit fejlődött ilyen téren és azok a megindulási amiket a meccseken tol nem csak élményszámba mennek, hanem, rendkívül hasznosak, sokszor 3 ember sem tudja megállítani, még szabálytalanság árán sem. A labda is olyan biztonságban van nála mint anno Busquietsnél vagy Xavinál és támadásban is nagyon veszélyes lett, rendre felér a kapuhoz. Az pedig, hogy sétál stb. szintén nem igaz, szinte minden meccsen ő futja a legtöbbet, 12 km alatt nem sűrűn hoz le meccset. Tőle egyedül az assistokat hiányolom.
Kimmich, de Bruyne, Verratti leigazolásához pedig sok szerencsét, 80-100 millió körül talán megszerezhetők, de még abban sem vagyok biztos. Ráadásul még 19 éves. A belga még 21-22 évesen is a Bremenben, Wolfsburgban játszott kölcsönben, ahol csak később később lett stabil ember, 24-25 évesen kezdődött gyakorlatilag a karrierje.Kimmichnek és Goretzkának is 20 éves kora fölött kezdődött el a karrierje.
Busi helyére nem véletlenül keresünk már télen játékost, folynak a tárgyalások Jorginhoval és Nevessel, plusz Tielemans is képben van. Ha elégedett lenne Busival Xavi, nem várná meg, hogy nyáron legyenek ingyen igazolhatók vagy olcsóbbak.
De Jong folyamatosan fejlődik, az utóbbi meccseken rendre a csapat egyik legjobbja. De a kp-ra van összesen 4 ember, reális, hogy ő is játsszon.

Bellerin szerintem még nagyon keveset játszott, nagyon nehéz helyzetből jött vissza, volt 1-2 rossz meccse, de ennyi miatt kirakni a csapatból szerintem nagyon korai még pálcát törni felette. Én még reménykedem benne. A jh poszt, ami jelenleg a legkeresettebb és legnezebb megszerezhető, még a nagycsapatoknak is.

Baldéra panaszkodni már a legnagyobb baromság, ne haragudj, nem személyeskedés. Gyakorlatilag első szezonja és olyan teljesítményt rak le alig 19 évesen, még posztidegen helyen is, hogy sok rutinos top védő is megirigyelhetné. Ráadásul meccsről-meccsre egyre jobb és bátrabb.

Lewandowskira pedig pont az jellemző, hogy ő maga csinálja meg a helyzeteket, nem csak várja Suarez, Inzaghi módon a labdákat. Ebből a szempontből kicsit hajaz Haalandra és rengeteget mozog, rendszeresen mozog visszafelé is, hogy labdát kérjen/szerezzen.

Nyilván az Araujo-Koundé - Christensen trió játszana, de az orvosi szobából nem léphetnek pályára. Jöhetne ide a Jóisten, akkor sem tudna ezzel mit kezdeni.

Torressel kapcsolatban egyetértek. Igazából ő az egyetlen, akiből pénzt tudnánk csinálni és nélkülözhető. Dest, Depay, Umtiti, Lenglet, Trincao mind lejáró szerződésűek, ahogy SR, Busquets is ingyen megy. Netot, Brathet, Pjanicot, Umtitit, Puigot ingyen engedtük el.
Egyedül talán Abde, és Nico akik hozhatnak minimális pénzt.
Torres távozássa és egy Jorginho/Neves+Moukoku igazolás szerintem tökéletes lenne. Remélem a német nem megy a VB-re, mert felmehet az ára.

Az Osasuna ellen szerintem egyáltalán nem a szerencsén múlt. Hiába voltunk emberhátrányban, nem nagyon tudtak helyzetet kialakítani, sőt inkább mi voltunk közelebb a gólhoz, ráadásul a legjobb védőnk is kiesett. Torres fejese, Dembélé kövése, Fati zseniális megmozdulása. MAtS-nak igazából egy távoli lövést kellett csak védenie. Plusz a góljuk is teljesen szabálytalan volt. Én nem érzek semmi szerencsefaktort. Max, akkor mikor még Lewy játszott és volt egy tűzijáték, bár abból a támaeddásból lett a gól, szóval nem számított hány lövést eresztettek meg.

Bocs a hosszú hsz-ért.
Forca Barca!!!!
raszab
Barça C
Hozzászólások: 14
Csatlakozott: 2021.06.17. 21:38:33

2022.11.10. 00:51:03

bence0330 írta:
2022.11.09. 23:13:53
andras953 írta:
2022.11.09. 22:50:58
...
Persze, hogy nem jó játékkal nyertünk, de mennyire hiányoltuk már évek óta az akarat diadalát... ezért örültünk ennyire itt mi is, meg a videók szerint Xaviék is az öltözőben. :D Plusz ugye a körülmények, hogy elsőként megyünk a VB-re...

Mindenre nem akarok reagálni, Pedri szerintem sokat gyorsult és valamennyire erősödött is. Ha légüres teret lát, gondolkodás nélkül fut előre, nem is rossz tempóbal. Persze, hogy kelll még fejlődnie, tinédzser még, az árcímkéje sem annak szól, hogy most top5 játékos a világon, hanem hogy 1-2 év múlva akár az is lehet.

Dembélével az a legnagyobb bajom, hogy passz- csapatjátékra teljesen alkalmatlan. 1-1 szemfüles labdája neki is van, de kényszerítők, váltások, stb egyáltalán nem mennek, ő teljesen ösztönből játszik, az a "szerencséje", hogy ebben a kígyózásban ő a világ egyik legjobbja. Viszont amelyik meccsen ezek nem jönnek be, akkor védekezés, csapatjáték szintjén kb Penával előrébb lennénk ott, egészen borzasztó bennük. Csak hát én sem merném nem betenni, mert ha meg jó meccset fog ki, akkor...
Amit még nem értek benne, hogy miért nem tud soha labda nélkül megindulni. Torres pl. kifejezetten érzi ezeket, de most még Raphinha is villantott egyet tankönyvbe illő félkörös megindulással a lescsapda ellen. Dembélétől ilyet kb soha nem látni, pedig ekkora sebességgel sok ráció lehetne benne... viszont ő csak a labdával fut. Ő nem olyan profi gondolkodásmódú, nem olyan összeszedett szerintem, nem hiszem, hogy menne neki végig követni a lesvonalat, figyelni a csapattársat, mikor érdemes megindulni, stb.
Baldénak talán annyi pozitívumot hozott, hogy néha helyet csinált neki befelé, ami ebben a ritka, ideiglenes esetben ballábas balbekként a elég jó taktikának tűnik, el is jutott pár lövőhelyzetig a kölyök.

A VB "szünet" alatt nem sok fizikai mutatót lehet majd javítani, alig lesz valaki elérhető a keretből (a sérültek, Torre, meg talán Baldé), meg szerintem lesz szünet is amúgy. Persze az utolsó 1-2 hétben biztos többen hazaérnek, akik kiesnek, de nem tudom, mi lesz, hogy lesz, ez eleve egy precedens nélküli szitu.
Azt azért nem mondanám, hogy passz és csapatjátékra alkalmatlan, Dembele ebben a szezonban elég sok gólpassz adott cáfolatként. A legutolsó kényszerítő pedig a legutolsó meccsen éppen Lewával történt, bár kecsegtető helyzetben nem kapta vissza labdát, a lengyel kapura lőtt... Hogy ő labda nélkül nem tud megindulni, az sem áll. A mérkőzések elején gyakran próbálkozik elindulással, kiugrással, csakhogy legtöbbször a labdát cipelők észre sem veszik őt. Aztán persze elkedvetlenedik...
Avatar
bence0330
Az Év Fórumozója 2022
Hozzászólások: 6887
Csatlakozott: 2020.07.16. 19:01:18
Tartózkodási hely: Pécs

2022.11.09. 23:13:53

andras953 írta:
2022.11.09. 22:50:58
...
Persze, hogy nem jó játékkal nyertünk, de mennyire hiányoltuk már évek óta az akarat diadalát... ezért örültünk ennyire itt mi is, meg a videók szerint Xaviék is az öltözőben. :D Plusz ugye a körülmények, hogy elsőként megyünk a VB-re...

Mindenre nem akarok reagálni, Pedri szerintem sokat gyorsult és valamennyire erősödött is. Ha légüres teret lát, gondolkodás nélkül fut előre, nem is rossz tempóbal. Persze, hogy kelll még fejlődnie, tinédzser még, az árcímkéje sem annak szól, hogy most top5 játékos a világon, hanem hogy 1-2 év múlva akár az is lehet.

Dembélével az a legnagyobb bajom, hogy passz- csapatjátékra teljesen alkalmatlan. 1-1 szemfüles labdája neki is van, de kényszerítők, váltások, stb egyáltalán nem mennek, ő teljesen ösztönből játszik, az a "szerencséje", hogy ebben a kígyózásban ő a világ egyik legjobbja. Viszont amelyik meccsen ezek nem jönnek be, akkor védekezés, csapatjáték szintjén kb Penával előrébb lennénk ott, egészen borzasztó bennük. Csak hát én sem merném nem betenni, mert ha meg jó meccset fog ki, akkor...
Amit még nem értek benne, hogy miért nem tud soha labda nélkül megindulni. Torres pl. kifejezetten érzi ezeket, de most még Raphinha is villantott egyet tankönyvbe illő félkörös megindulással a lescsapda ellen. Dembélétől ilyet kb soha nem látni, pedig ekkora sebességgel sok ráció lehetne benne... viszont ő csak a labdával fut. Ő nem olyan profi gondolkodásmódú, nem olyan összeszedett szerintem, nem hiszem, hogy menne neki végig követni a lesvonalat, figyelni a csapattársat, mikor érdemes megindulni, stb.
Baldénak talán annyi pozitívumot hozott, hogy néha helyet csinált neki befelé, ami ebben a ritka, ideiglenes esetben ballábas balbekként a elég jó taktikának tűnik, el is jutott pár lövőhelyzetig a kölyök.

A VB "szünet" alatt nem sok fizikai mutatót lehet majd javítani, alig lesz valaki elérhető a keretből (a sérültek, Torre, meg talán Baldé), meg szerintem lesz szünet is amúgy. Persze az utolsó 1-2 hétben biztos többen hazaérnek, akik kiesnek, de nem tudom, mi lesz, hogy lesz, ez eleve egy precedens nélküli szitu.
ter Stegen; Cancelo - Cubarsí - Araujo - Koundé; Gündogan - Christensen - Pedri; Felix - Lewy - Raphinha
andras953
Jugador del Barça
Hozzászólások: 127
Csatlakozott: 2020.06.14. 09:35:42

2022.11.09. 22:50:58

A sírból jött vissza az Osasuna elleni meccs.
A tiszteletreméltó akarás (nem pedig jó játék!) mellett kellett hozzá jókora adag szerencse is!
Nem akarok ünneprontó lenni, de ugye más is látja, hogy a kiváló egyéb képességei ellenére soha nem lesz Pedriből klasszis játékos, ha nem sikerül fejlesztenie a gyorsaságát és a fizikai erejét? (Mert mit sem ér, ha végigkocogja a 90 perceket, de igazi sprintekre már képtelen, labdát kapva pedig jól láthatóan tovább lassítja a csapatjátékot, ami már anélkül is épp elég lassú.
Hiába lát a pályán, hiába képes messzire és pontosan passzolni, ha fizikálisabb ellenfeleik ezt nem engedik meg neki! Egyszerűen és szabályosan elnyomják, leszerelik.(Földön ülés, széttárt kéz) Lassú futása miatt szerelésre akkor nyílik lehetősége, ha megáll az ellenfél.
Ilyen erőtlen középpályája régen volt a Barcénak.
Persze ha ez a kívánatos, hozzuk vissza Rickie Puigot , és tanácsoljuk el De Bruynet, Fodent,Kimmichet, Verrattit és a többi fizikailag is kifogástalan középpályást - ha ide akarnának jönni.
(Erőnlét és dinamika nélkül a "Barca-DNS" mára lötyögós körbe-körbepasszolgatássá vált, körülményes és korszerűtlen focivá lett.)
Remek volt De Jong labdája Raphinha klasszis fejesgólja előtt, de nem feledhetjük, hogy nyár óta DJ túl sok hibával, túl sok eladott labdával játszik ,a labdakihozataloknál feleslegesen és körülményesen cselezget gyors továbbítás helyett. Jelenleg már csak a munkabirását, hozzáállását szeretem - ma már Gavi kevesebb hibával hasznosabban játszik nála.
Torres sztem nem való a Barcába.
Dembelé játékával is foglalkoznia kellene az edzőnek. "Egyedül nem megy"-már Minarik Ede is megmondta. Feltűnt, hogy Baldénak egyszer passzolt a 70 perce alatt.(attól tart elrontja, vagy pedig nincs kigyakorolva a passzjátékuk?)
Lewa is csak beadások útján kap labdát, azt szerencsére befejeli vagy leveszi és egy csel után berúgja, de kizárólag egyedül! (A Bayernben 3-4 felzárkózó-befutó csatártással vagy középpályástárssal tudott kényszerítőzni, nálunk magára hagyják.)
Fatit testileg-lelkileg erősíteni kell, gyorsaság és agresszivitás nélkül nincs hasznára a csapatnak.
Busi tavaly a csapat egyik legjobbja volt, idén az egyik legrosszabbja - miért nincs ennek következménye a csapatösszeállításban? Ha neadjisten sikerülne leigazolni mondjuk egy Bernardo Silvát pl, rögtön látható lenne, mennyire lelassítja Busi a játékunkat.
Sokat reméltem Bellerintől, de felejtős.
Eric és Marcos sem megoldás hátul, hiába vannak olykor szerencsével megúszott meccseik, jobb ellenfeleket nem tudnak megállítani.
Alba a tegnapi meccsen igyekezett, ezt jó volt látni, hasznos is volt, de védekezésbeli gyengéje csak azért nem jött ki, mert erőtlen volt az Osasuna jobbszárnya.
(Már a 2. vagy a 3.meccsünkön gyakorlatilag 3 balhátvédből állt össze a védelmünk.Kellene igazolni egy negyediket is, hogy kilegyünk)
Baldéval több edzőnek külön is foglalkoznia és gyakorolnia kellene, hogy még jobb legyen.(összjáték, kényszerítőzés, beadások, kapuralövés. A gyémántot is csiszolni kell, hogy még értékesebb legyen.)
Araujot, Christ-t,Koundét folyamatosan járszatni kell, hogy összeszokjanak.
Nincs bajom Xavival, de kíváncsi lennék mit hozna ki ebből a játékoskeretből egy rutinosabb keménykezűbb edző?
A VB szünet alatt sokat lehetne javítani a fizikai mutatókon , edzőmeccseken pedig csiszolni-fejleszteni a csapatjátékot.
Avatar
Chino
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 7360
Csatlakozott: 2009.05.07. 12:32:57
Tartózkodási hely: Debrecen

2022.11.09. 13:46:58

Amikor kiállították Lewyt egy üres reálisan egy üres garast nem adtam volna a győzelemre, de még a döntetlenre sem. Nem is az ember/eredményhátrány, hanem az előtte látottak miatt. Szerencsére valami elkattant a srácokban és feljavultunk.
Xavi azért biztos mondott egy-két dolgot az öltözőben.
Amit én hiányoltam az egy legkésőbb 60. percnyi Raphinha-Torres, Gavi-Busquets csere. Nemcsak támadásban, hanem védekezésben is erősödtünk volna. Így utólag viszont bejöttek a cserék. Féltem attól, hogy Christensen leballagott, kell valaki aki úr a levegőben, pontrúgásoknál konkrétan halálfélelmem volt.

De Jong egyre jobb, ami egy ilyen minőségű játékosnál sokat számít. Lassan-lassan meccsdöntő tényezővé válik.
Aki még mindenképp kiemelendő az Baldé. Posztidegen helyen is ismét nagyot játszott, feltűnő, hogy meccsről-meccsre egyre bátrabb. Korábban nem hiszem, hogy elvállalta volna azt a lövést, főleg jobb lábbal, a labdakihozatalai pedig élményszámba mennek.
Ha Lucho szerint Marcos Alonso és Alba jobb megoldás nem tudom milyen meccseket néz,akár a kezdőbe is mehetne vagy Gayá közvetlen riválisának, de még a keretben sincs.

Busquets tényleg kabaré volt, de nem véletlenül akar Xavi már télen a helyére igazolni. Jorginho, Rúben Neves, Tielemans nem véletlenül pörög folyamatosan. Előbbi kettővel, ha jól tudom már fel is vették a kapcsolatot. Az olasznak és a belgának nyáron le is jár a szerződése, de Nevesnek is '24-ben és nagyon lépni akar.
Lehet, hogy Piqué távozása is az egyik játékosnak ágyazott meg.
Forca Barca!!!!
Sonoma
Capitá del Barça
Hozzászólások: 596
Csatlakozott: 2021.05.25. 10:00:54

2022.11.09. 11:43:46

Nekem nem tűnt annyira gyengének tegnap a csapat. Igaz Busi kilógott lefelé (főleg az első félidőben, amikor frissebb volt az Osasuna), de összességében nekem pozitív csalódás volt a mérkőzés.
Az, hogy az gyengének tűnt a csapat az első félidőben, okozhatta az hazai csapat letámadása és hajtós támadójátéka.
Viszont 10 emberrel meccsben maradni és fordítani az több mint elfogadható a csapattól.
Régen láthattunk ilyet a Barcától, egy emberhátrányos (gólhátrányos) helyzetből felállva megfordítja a meccset. És azt sem lehet mondani, hogy egy kibekkelős meccsen szerencsével nyertünk. Még Xavi cseréi is ültek. Hajtott, akart a csapat. Így kellene küzdeni a többi nehezebb mérkőzéseken is.
Kovbal88
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 2165
Csatlakozott: 2013.07.17. 16:50:38

2022.11.09. 11:07:59

Csapatszinten nagyon gyengén játszottunk sajnos. Viszont egyénileg Pedri hihetetlen, nem is kell Xavihoz vagy Iniestahoz hasonlítani, mert teljesen máshogy játszik. Tegnap még az is kiderült, amit eddig nem tudtam, hogy van sebessége. Nagyon profin játszik, viszont neki jó lenne egy csere, hogy tudjon pihenni.
Aki még nagyon tetszik az Balde, pedig neki is voltak már gyengébb meccsei.
A többieket kár kiemelni, de azért nem voltak rosszak Dembele például mindenkit lefut, ezt jó lenne komolyabban kihasználni, csak még az összjáték nem az igazi. Mindenesetre az csak jót jelent, hogy a társaság így feljavult.
Kemény és fontos győzelem volt a tegnapi. Tulajdonképpen a bajnokságban nagyon komoly számaink vannak. Kár a Real elleni vereségért. Viszont abban lehet bízni, hogy a madridi játékosok, már összecsomagoltak a vb-re és így nem fogják komolyan venni az utolsó mérkőzést, már a két pontos előny is szép, de egy 4 vagy öt pontos még szebb lenne.
Avatar
Messa
Az EuroBarca Utánpótlása
Hozzászólások: 3700
Csatlakozott: 2007.10.20. 20:59:24
Tartózkodási hely: Aba/Székesfehérvár

2022.11.09. 10:35:00

barca0417 írta:
2022.11.08. 21:21:49
Bellerin ennyire kijatszotta magát? Azért fura hogy a legígéretesebb balhátvedunk a jobb bekk sokadszorra, mikor van bevethető jobbhatvéd.
Sajnálom kicsit azért Hectorunkat.
Mindegy, győzni kell és első helyről nézzük a vb-t.
Nincs jó formában, a Bayern ellen nagyon gyengén játszott, védekezésben katasztrófa volt, még a legegyszerűbb lesreállításoknál is beragadt, nagyon nem érezte a ritmust. Az Osasuna meg pont a bal oldalon erős, szerintem Xavi nem akarta Chimy Avilával szembeállítani így. A pali még Baldét is megfirkálta párszor, jó pár beadás meg támadás jött onnan.

Bellerín talán szezon végéig marad, de meglepődnék ha túl sok sót enne meg nálunk. Prioritás hozni egy jobbhátvédet.
Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
Magnus
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 269
Csatlakozott: 2022.08.04. 20:16:17

2022.11.09. 10:15:35

egyetértek piqué kirohanásával, csodálom érte amiért nem lépett bele a bírósporttárs arcába-kétségkívül rászolgált.
Mit gondoltok, miért pikkelnek ránk minden sorozatban a bírók?
Nem szeretek a sporira mutogatni, de ez már tendencia.
vg99
Capitá del Barça
Hozzászólások: 539
Csatlakozott: 2019.04.15. 18:07:51

2022.11.09. 06:12:46

Szerintem, ha nincs a kiállítás, nem nyerünk.
Kellett vmi, ami felrázza, felpaprikázza, motiválja a srácokat.

A legfontosabb, hogy feljődjünk, és a bajnoki cimet visszaszerezzük. BL-ben úgyis elvéreztünk volna. Persze gyenge a spanyol bajnokság, de a pontszám, gólkúlönbség nem semmi.

Ahogy most Baldé fejlődése sem. Araujo, Baldé, Pedri, Gavi, Fati azért nem gyenge 2-3 év alatt.
Asensi
Jugador del Barça
Hozzászólások: 129
Csatlakozott: 2022.01.30. 16:50:31

2022.11.09. 00:01:46

Ez a Raphinha-gól...
azt csinálta amit akart, de ezt így, ilyen kiélezett helyzetben, nem akárki csinálja meg. A kapusnak esélye nem volt. Ezt Messi góljainál éreztem valamikor réges-rég.
Avatar
bence0330
Az Év Fórumozója 2022
Hozzászólások: 6887
Csatlakozott: 2020.07.16. 19:01:18
Tartózkodási hely: Pécs

2022.11.08. 23:43:18

Ronaldinho&Barca írta:
2022.11.08. 23:39:16
Szép volt, mérgelődhet a madrid a válogatott szünet alatt. :)
Még az élőben leírt kommentedre reagálnék, azért nem értettem ott, mert azt írtad, hogy 5 ponttal megyünk a válogatott szünetre. De a Madridnak van még egy meccse, szóval azért jó eséllyel 2 lesz az. Majd csütörtökön ki kell szurkolni a meccsüket. :) De azért a Cadiz nagyon gyenge idén... persze a Girona is az, és nem tudták behúzni.
ter Stegen; Cancelo - Cubarsí - Araujo - Koundé; Gündogan - Christensen - Pedri; Felix - Lewy - Raphinha
Avatar
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol
Hozzászólások: 4461
Csatlakozott: 2007.10.02. 19:49:32

2022.11.08. 23:39:16

Az ilyen mérkőzésekkel lehet bajnokságot nyerni. Raphinha önbizalmának biztos jót tett ez a meccsnyerő gól, gratulálok a csapatnak, nagyszerű győzelem ez 10 emberrel. Amellett viszont nem szabad elmenni, hogy Busquets kulcsszituációban 2x is gólhelyzetet teremtett az osasunának, epizódszerepre jó de nem több, erre ma is végig tolta a mérkőzést, mikor Frenkie vissza lépett, konkrétan megszűnt a középpálya. FT-ban egy dolgot nem értek, hogy tudtunk ezért az emberért pénzt adni, brutálisan impotens támadó. A negatívumok után viszont kilehet emelni Albát akinek ismét remek meccse volt, Balde pedig egy új felfedezett, ez már egyértelmű. Szép volt, mérgelődhet a madrid a válogatott szünet alatt. :)
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
Avatar
Andris
Adminisztrátor
Hozzászólások: 13507
Csatlakozott: 2006.05.20. 20:47:07
Tartózkodási hely: Budapest

2022.11.08. 23:35:44

csababarca írta:
2022.11.08. 23:29:09
Nagyon fontos három pont, megdolgoztunk érte.

Busquets szerepét ideje lenne Xavinak is mérlegelni, vicc kategória, hogy ma is végigtolatta vele a meccset.
Konkrét veszélyeket jelent magunkra nézve a játszatása.
Nem értem, hogy miért nem Gavi volt helyette, különösen hogy a srác hétvégén is pihent, ha jól emlékszem.

Viszont azt megértem, hogy emberhátrányban fenthagyta. Busi egy valamiből nem tud kiöregedni, az a játékinteligencia, és ez emberhátrányban még a normálisnál is sokkal értékesebb.. és szerintem láttuk is több helyzetben ma, hogy miért. Nem kezdettem volna, nem is kezdett jól, de emberhátrányban néhányszor nagyot alakított.

Ha minden posztra megvagyunk egészségesen végre, akkor én egyébként számítok rá, hogy Xavi szép lassan elkezdi padoztatni. Egyértelműen a Gavi-Pedri-FdJ a gálakezdő, ugyanakkor a sztem négyüknek simán kell a kiegyenlített játékperc, hogy ne fogyjunk el szezon közben.

Értékelés:
Látom h páran írják, h Xavi későn cserélt, de szerintem meg pont jól cserélt, figyelembevéve az emberhátrányt. Ilyenkor szerintem egész másként kell hozzáállni a struktúra megbontásához, és hát most nem volt már mire spórolni... Gavit lehet én is előbb hoztam volna, de a csatárok felhozatala, ráadásul az, hogy posztra cserélt, olyan dolog, amire én nem gondoltam volna, tuti másként cserélek. Volt benne kockázat így is, főleg a középső védőt Gavira cserével együtt, de mégsem azt láthattuk, amit pl Koeman csinált ezerszer, hogy akkor a végére felteszek negyedik meg ötödik csatárt, elől el se férnek egymástól, hátulról meg mindenkit le, és lesz ami lesz.

A csapat játékáról leírtam az élőben, szerintem a madridhoz hasonlóan sokan fejben már a vb-n vannak félig, akár koncentrációban, akár extra óvatossággal játszva... meg hát az Osasuna idegenben azért az egyik legnehezebb dolog, liga viszonylatban.

Hogy ez emberhátrányban és ráadásul ilyen módon sikerült, az hatalmas önbizalmat adhat, egyáltalá nnem ok nélkül. Nem csak kibrusztoltuk a győzelmet, hanem szerintem jobbak voltunk, végig emberhátrányban játszva.

Lewynél nemtom mi szakadt el, teljesen értetlenül állok a történtek előtt. Egyszerűen nem tudom mire gondolt a mozdulatsorral, de a gólrekordjai ide vagy oda, szerintem összességében eléggé felemásra sikerült az ő idei éve. Reméljük, ez most lezárul, tiszta lap lesz neki is.

Raphi, Pedri, Baldé és FdJ nálam mind lehetnének MoM, de különösen utóbbi három, hiszen teljes meccsen egészen prémiumot nyújtottak.
Alba is feljövőben, bár ez főleg a spanyoloknak jó hír, két hónap szünettel ez a tendencia fifty-fifty kimehet az ablakon is.

Le a kalappal, rekedtre üvöltöttem magam, és ami a legjobb, hogy félidőben éreztem, hogy ez benne lehet a pakliban. És nem megérzés volt, hanem a játék alapján, legelső sorban mert se a gól, se a kiállítás után nem éreztem úgy, hogy megrogytunk. Úgy gondoltam a látottak alapján, hogy ki is kaphatunk majd akár, de nem éreztem összezuhanást.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
Avatar
Saviola
Júdás 2, az áruló
Hozzászólások: 4944
Csatlakozott: 2004.10.08. 20:00:31
Tartózkodási hely: Tolna

2022.11.08. 23:34:23

első félidő után sok pénzt nem tettem volna erre

hatalmas respect a srácok, totál kivagyok, nincs hangon, vérnyomásom az egekben, lehet elmegyek hányni..

buszkecc botrány, nem értem, hogy lehet csapatban

FT a párja, siralmas a pali, sajnos..

de azért amellett nem tudok szó nélkül elmenni, hogy a másodikban egy osasunásat ugyanúgy ki kellett volna szórni második sárgával, mint lewát..

mindegy, nagyot mentünk, sempre! ❤️💙
,,Azt hitted, hogy mi történt."
Troym
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 2455
Csatlakozott: 2009.08.15. 12:12:47

2022.11.08. 23:31:26

Azért Gerard mester még kiállítatta magát a visszavonulása után? Szerintem új rekord. :)
Ter Stegen - Kounde - Araujo - Christensen - Balde - De Jong - Pedri - Gündogan - Raphinha - Yamal - Lewandowski
Avatar
bence0330
Az Év Fórumozója 2022
Hozzászólások: 6887
Csatlakozott: 2020.07.16. 19:01:18
Tartózkodási hely: Pécs

2022.11.08. 23:30:56

Hát aki lefeküdt aludni, az így járt. :D Raphinha már 3 meccs óta elég jó formában, 3 gólpassz + gól, pedig többnyire csere/lecserélt. Fati végre villantott valamit, Gavi felpörgette a kp-t és egy orbitális nagyot mentett a végén, Baldé hihetetlen jól játszik már többedszer posztidegen helyen, DJ is nagyot ment, illetve Alonso is jó volt. Persze a pozitívumok is inkább a körülményekhez képest értendők. Busquets mélyen önmaga alatt játszott, a meccs 90%-ban Pedri is, de "szerencsére" villant 1-2 olyat, ami meccset befolyásoló volt. Albát nem is nagyon láttam, hogy a pályán van.

YESSSSSSSSSSSS!!!!!!!! Ez megint olyan volt, hogy többet ért, mint ha 4-0 lett volna. Mármint így utólag. :) 5 pont difi, remeghet a Madrid a győzelemért, mert ha megint buknak, elkezdhetnek stresszelni.

Pont ugyanolyan meccs volt pont ugyanolyan kellemetlenül letámadó, agresszív ellenféllel, mint nekik, ők belebuktak, mi nem. Hú, felpörögtem nagyon a végére. :D

Xavinak jár pár mínuszpont a cserék elhúzásáért és Busquetsért, de most pont nem érdekel. :D
ter Stegen; Cancelo - Cubarsí - Araujo - Koundé; Gündogan - Christensen - Pedri; Felix - Lewy - Raphinha
Avatar
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021
Hozzászólások: 15406
Csatlakozott: 2005.10.03. 21:19:38
Tartózkodási hely: Dabas

2022.11.08. 23:29:09

Nagyon fontos három pont, megdolgoztunk érte.

Busquets szerepét ideje lenne Xavinak is mérlegelni, vicc kategória, hogy ma is végigtolatta vele a meccset.
Konkrét veszélyeket jelent magunkra nézve a játszatása.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Avatar
Cseri
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1784
Csatlakozott: 2010.11.19. 08:58:48
Tartózkodási hely: Pécs

2022.11.08. 23:27:56

Nincs itt mentális lúzerség! Kamu gól, Lewy kiállítás,10 emberrel csodás fordítás, Xavi tökös volt, és bejött! Ilyen meccsen debütálni, az se semmi:) F. sza volt na! Élről fordulunk!
„Az egyik oldalon van egy csapat. A másik oldalon is van egy csapat, amiben ott van Lionel Messi. Az úgy egy teljesen más történet. Amikor az emberek különböző csapatokat elemeznek, emlékeztetniük kell magukat arra, hogy ez az egy ember mindent megváltoztat. Vele másképp néz ki egy csapat.”
Zsolti
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6151
Csatlakozott: 2004.10.12. 13:34:54
Tartózkodási hely: ,,!,.
Kapcsolat:

2022.11.08. 23:23:29

Nagy gyozelem!

Pacsi az egesz csapatnak!
Avatar
barca0417
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 2034
Csatlakozott: 2006.10.27. 18:06:27
Tartózkodási hely: erre-arra

2022.11.08. 21:21:49

Bellerin ennyire kijatszotta magát? Azért fura hogy a legígéretesebb balhátvedunk a jobb bekk sokadszorra, mikor van bevethető jobbhatvéd.
Sajnálom kicsit azért Hectorunkat.
Mindegy, győzni kell és első helyről nézzük a vb-t.
Kép
Avatar
bence0330
Az Év Fórumozója 2022
Hozzászólások: 6887
Csatlakozott: 2020.07.16. 19:01:18
Tartózkodási hely: Pécs

2022.11.08. 21:04:57

davi10 írta:
2022.11.08. 20:58:25
Korrekt kezdő, szerencsére EG se kezd. Azért ez árulkodó lehet, hogy előbb játszik a friss visszatérő Christensen meg a bhv Alonso, reméljük Xavi nem fogja már erőltetni, főleg ha Araujo és Kounde is visszatér.

A túloldalt viszont Garcia - Garcia belsővédő páros lesz (plusz az egyik támadójuk is az), én az Ő helyükben így inkább ki se állnék :D
Legyen igazad, de nem kiabálnám el, mivel Eric is sérülésből tér vissza. :) Persze ha a nagyok visszatérnek, akkor biztos kiszorul.
ter Stegen; Cancelo - Cubarsí - Araujo - Koundé; Gündogan - Christensen - Pedri; Felix - Lewy - Raphinha
Atlantis
Capitá del Barça
Hozzászólások: 886
Csatlakozott: 2008.08.29. 13:25:29
Tartózkodási hely: Budapest

2022.11.08. 21:03:48

Jó kis kezdő. Én mondjuk lehet Dembelé helyett ma Raphinhának adtam volna lehetőséget kezdőként, de ez már csak szőrszálhasogatás.
Válasz küldése