Troym írta: ↑2022.12.21. 09:36:28
Szerintem ahogy nő a tét, úgy romlik a teljesítménye. Ha van elöl, aki megoldja a dolgokat, akkor ő is jó, mert kisebb rajta a felelősség,, de nem lesz az, aki a hátán viszi a csapatot egymaga. Azért tavasszal is ott volt mellette Auba, ősszel Lewy, de mikor nem ment a lengyelnek, többnyire neki sem. Plusz most 26 éves, de talán 2-3 olyan év lehetett eddig, amikor ennyi meccse volt 1 naptári évben.
Jó, nem is azt vártam tőle, hogy gólkirály lesz, de attól, hogy jó/rossz center van középen, még nem nagyon szabadna ilyen szinten elfelejteni focizni valakinek. Neki meg főleg nem, mert ha Torres játszik épp egy rossz meccset, akkor is kever valamit, helyet csinál, védekezget. Ha Raphinha játszik egy rossz meccset, akkor van minimum egy plusz szélső védőnk, aki akár még jobb is, mint az eredetiek (sajna), meg összjátékban minimum korrekt. Depay, Fati is, kevergetnek, kapura lőnek, lehet velük kényszerítőzni is, stb. Ezek a játékosok mind pályán vannak, mikor rossz napjuk van. Dembélé meg ha rosszul játszik, akkor egy darab gyorsmozgású bója kb. Szóval neki ezt nagyon nem szabadna, szerintem jobban nem, mint másoknak.
Annak, hogy ki van középen, max a gólpasszai számában szabadna megmutatkoznia szerintem, a játékában nemigen, legalábbis ilyen labdakezelés/passz szintjén nem nagyon szabadna sok köze lennie a dologhoz.
Aztán persze lehet, hogy valamiért nagyon nem érezte jól magát abban a közegben, remélem ez volt a szitu, bár ilyen emlékeim voltak róla az utolsó 1-2 meccsünkről is.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy