Chino írta: ↑2022.09.09. 01:42:09
Nekem ezzel a trióval csak az a bajom, hogy Xavi a 30-40. perc körül rendre megcseréli őket, ami a franciának ugyan kedvez, de Raphinha a baloson teljesen elveszett. Fatinak ugyan nem volt most jó meccse, de korábban amikor 25-30 percre bejött, mindig nagyot játszott és ezt szerintem kezdőként is fogja hozni.
Dembélé pedig hiába kétlábas és mindkét szélen jó, de a jobbos sokkal inkább fekszik neki.
Ha bírja a terhelést én szívesebben nézném őt.
Ja, ha a brazil kerül balra, az tényleg nem az igazi, bár szerintem gólpasszokat onnan is fog tudni adni bőven. Amíg Lewy van középen, addig nem olyan gázos, ha beadásokra áll a lába, és akkor Alba/Baldé maradhat hátrébb védekezni. De az tény, hogy ebben a felállásban lenne nála jobb választás a balosra.
Az persze nem baj, ha néha váltanak, azt támogatom, hadd keveredjenek meg a védők, csak ne az legyen, hogy 20 perc után 70 percet eltölt ott. Cserében persze Dembélé is a kicsit tán preferált oldalán kicsit jobb lehet, de erről nem vagyok meggyőződve, mert továbbra is csak balról tud gólokat lőni, statisztikailag is háromszor annyit vág onnan.
A páros amúgy ugye kegyetlenül érzi is egymást, ami szintén nem baj. Mindketten nagyn jól készítenek elő Lewynek és egymásnak is, ezért gondolnám még mindig bőven a legjobb triónak, amíg Fati teljesen magára nem talál. Ráadásul Raphinha kőkeményen védekezik, ez az új Dembélé 2.0 szintén, egy ilyen meccsen nagyon nem mindegy.
Fatiról szerintem nem tudjuk, mi a helyzet fizikálisan. Nem is az a bajom, hogy idén egyelőre nem megy neki úgy a góllövés, kicsi a minta, és bármikor belejöhet, hanem hogy ő nem fog tudni egy BM elleni intenzitásban rendeset meccselni. Nem fog védekezni, nem fog belemenni a párharcokba, és ez 0-1-nél a 70. percben nem gáz, mikor inkább kockáztatni kell és gólt lőni, de 1 órán keresztül eléggé problémás. És én most sem éreztem azt rajta, hogy ő ezt kezdőként bírná, pedig ez csak a Plzen volt. Nem tudott/nem mert hajtani annyira.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy