2022.09.04. 10:33:06
Ő ilyen tipikus pár évvel ezelőtti Barca effektus lesz, úgy látom. Cityben jó volt, kifejezetten sok gólt lőtt, válogatottban nagyon sok gólt lőtt, idejön, az elején még egész jó, lövöldözi a gólokat (még ha többet is lőhetett volna), ad gólpasszokat, aztán már nem csak a gólok nem jönnek, hanem szép lassan belebotlik a labdákba, totojázik, pedig az egyik leglendületesebb spanyol játékos volt, rá ez pont nem volt jellemző soha. Egyre jobban összenyomja a teher, egyre jobban bizonyítani akar, és kampó. És ezt még tovább erősítette, hogy Fati félig felépült, Depay is felépült, idejött Raphinha, így Dembélé is elékerült a sorban, még jobban bizonyítani akar... Cou ugrik be róla, ő alakult itt hasonlóan szerintem, egy idő után már annyira bizonyítani akart, hogy egy értelmes csele vagy lövése nem volt. Ráadásul Cou is elkezdett itt olyan dolgokat erőltetni, ami sosem volt az erőssége, pl. 1v1-ezés, pont, mint Torres. Fiatal, megtalálhatja még önmagát, mert most nagyon-nagyon maga alatt van, és nem ebből kell kiindulni, milyen játékos is ő, de lehet, hogy nálunk erre nem lesz így ideje. Szerintem ha ez marad, lehet, hogy már télen megy kölcsönbe valahova.
Amióta itt megzuhant, a válogatottban is totál 0 és gólképtelen lett, pedig előtte kevesebb mint 20 meccsen lőtt 8 gólt, ha jól rémlik (most nem megy a TM, nem tudom csekkolni), és már ott is félig meddig könnyek közt jött le a pályáról idegességében. Sok volt ez neki sajna.
A többiek tán nem ilyenek lesznek. Lewa beilleszkedett, meg ő tudja is magáról, kicsoda, Raphinha egyelőre irgalmatlanul stresszel a kapu előtt (Leedsből Barca azért nagy lépés), teljesen elfelejtett lőni, ami a legnagyobb erőssége volt, de neki sok más skillje van, szóval ameddig gólképtelen, addig is jó. Ferrán ezzel ellentétben egy lendületes gólvágó volt, passzjátékban nem rossz, de az kevés. Ha eltűnnek a góljai, akkor 0, nem nagyon tud mást adni.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy