Csapatmunka a javából!
Sound On! 🔊🔊 pic.twitter.com/5eF2QUDuOt
— FC Barcelona (@FCBarcelona) October 26, 2024
Pedig nincs.bence0330 írta: ↑2022.09.09. 15:14:03Érzek némi félreértelmezést...Pepp írta: ↑2022.09.09. 15:10:29New LaLiga wage caps out:
Real Madrid: €683.5m
Barcelona: €656.5m
Atletico: €341m
Elképesztő, amit a Laporta és az igazgatótanács véghez vitt! Januárban még -€114M volt!!!
Ez történelmi visszatérés egyetlen év alatt.
És a bevételek még csak most fognak igazán megugrani, ha továbbra is ilyen marad a meccsnapi nézőszám.
Érzek némi félreértelmezést...Pepp írta: ↑2022.09.09. 15:10:29New LaLiga wage caps out:
Real Madrid: €683.5m
Barcelona: €656.5m
Atletico: €341m
Elképesztő, amit a Laporta és az igazgatótanács véghez vitt! Januárban még -€114M volt!!!
Ez történelmi visszatérés egyetlen év alatt.
És a bevételek még csak most fognak igazán megugrani, ha továbbra is ilyen marad a meccsnapi nézőszám.
Ez a lényeg.
Sokáig ezt osztottam én is, de amikor jöttek a szerződések hosszabbításai, hamar felismertem, hogy ez már nem igazán a fociról szól. Ugyanis, ha arról szólt volna, akkor nem jutunk idáig.csababarca írta: ↑2022.08.30. 21:59:14Szerintem meg alakulhatott volna másképp, persze indokok mindig vannak.
Békés, nagy részben kényszer szülte irányváltásnak nevezném, de forradalomnak semmiképp.
Ez pontosan itt csúszott el. Ha csak arról szólna a vita, hogy tavaly hogy oldhattuk volna meg, pár hónapos elnökséggel, Messiék kötelező elküldésével, igazolások nélkül, ahol még egy ígéretes Demirt sem szabadott játszatnunk, nehogy pár misit ki kelljen perkálni, akkor arra azt mondom, hogy teljesen rendben van, és esélytelen, hogy őket pótolják, és ha csak attól a ponttól néztük, akkor tavaly még nagyon sokat segítettek, még egyszer utoljára. Mivel a BL nem is volt téma, nem kellett Poolokkal hadakozni egyenes kiesésekben, ezért a fő problémák sem mutatkoztak meg, a bajnokságban hozták mindhárman, amit kellett, ketten hadirokkantan is.csababarca írta: ↑2022.08.30. 21:59:14nem volt nagyon alternatívájuk, de ezt is meg lehetett volna oldani másképp, ez meg a vezetőség sara volt.
Igyekszem azokra reagálni, amikre érdemes:csababarca írta: ↑2022.08.30. 21:09:233.) Igen néztem, képzeld el vannak emlékeim. Tökéletes gépezetek voltak azok a csapatok, nem értem ez hogy jön ide.
Fel tudnék hozni én is sok mindent, hogy mikre nem emlékeztek Piqué-Busquets kapcsán, de totál felesleges.
4.) Nagyon fiatal lehetek, ennek megint nem tudom mi köze ehhez a témához. Nézd meg mikor regeltem, mióta írok a fórumra. Aztán rájösz, de segítek, pár hónappal előbb kezdtem itt mint Te.
Ez az ultimate érv, amikor az életkort hozzuk fel:D
Mondod ezt nekem, aki itt volt és fórumozott az ínséges években is, nonszensz.
5.) Bennem maximum Busquetssel szemben van gyűlölet, sose bírtam, irritál a fószer, nekem a foci nem ez amit ő csinál. Valakinek bejön, rajong érte, engem a hideg kiráz. Ennyi. De ez is tudvalévő rólam, mi ebben a meglepő? Nem is írtam hosszú évekig a Busquets topikba emiatt, mert nem találtam értelmét.
Piquét nagyon kedveltem, kb 2016-ig.
Utána kezdte az idétlenkedést a foci rovására, mivel a teljesítmény kopott, ment a twitterre huszárkodni, meg a pályán kívüli dolgok lettek fajsúlyosabbak nála. De vele szemben nincsen semmi negatív érzésem, egyszerűen már nem való a pályára.
Alba szintén zenész, semleges számomra, hármuk közül őt tényleg elitnek tartottam a posztján. Szóval megint kapufa.
Ami a lényeg, amit már elmondtam párszor, ezeket a tagokat el kellet volna kezdeni kivezetni a csapatból, úgy nagyjából 2018/19-es szezon környékén, de legkésőbb 2020-ban. Nem kitenni őket a hátsó ajtón szaros lapáttal, hanem csökkenteni a szerepkörüket. Ez elmaradt, most Xavi az, aki ezt meghúzta, reméljük tartósan, és Busquetsre is kiterjedően.
Ez nem a három játékos bűne, ahogy Bence is írta, ehhez gyengekezű edzők is kellettek.
De azért híresen nagy befolyással bírt ez a hármas kiegészülve Messivel, aki szintén tehet erről a helyzetről, tehát az ő felelősségük is meg van. De a klub is tett érte, hogy ilyen imidzst építettek köréjük.
Én nem akarok itt belemenni valami harcba, van épp elég arc a fórumon akit irritálok, meg akik engem irritálnak, ez egy ilyen "szakma", pont nem érdekel.
Lehet baromságozni azokat amiket írok, ez sem érdekel túlzottan.
Kívülről szállok bele. Semmilyen érzelmi kapcsolat nem fűz egyik játékoshoz sem és előszeretettel kutyázom a Barcelona-vezetést, de pont 2020-ban jött a Covid és a csapat anyagi/szakmai csődje. Egy ilyen helyzetben három okból sem lehetett csak úgy kivezetni a csapatból Piquét, Busquets-et és Albát.csababarca írta: ↑2022.08.30. 21:09:23Ami a lényeg, amit már elmondtam párszor, ezeket a tagokat el kellet volna kezdeni kivezetni a csapatból, úgy nagyjából 2018/19-es szezon környékén, de legkésőbb 2020-ban. Nem kitenni őket a hátsó ajtón szaros lapáttal, hanem csökkenteni a szerepkörüket. Ez elmaradt, most Xavi az, aki ezt meghúzta, reméljük tartósan, és Busquetsre is kiterjedően.
Ez nem a három játékos bűne, ahogy Bence is írta, ehhez gyengekezű edzők is kellettek.
De azért híresen nagy befolyással bírt ez a hármas kiegészülve Messivel, aki szintén tehet erről a helyzetről, tehát az ő felelősségük is meg van. De a klub is tett érte, hogy ilyen imidzst építettek köréjük.
Örülök, legalább megragadt:DAndris írta: ↑2022.08.30. 10:38:31
Ez talán a legnagyobb baromság, amit idén a fórumon olvastam. Ez pedig nagy szó. De bicskanyitogató mértékben nagy, tényleg. Alba, Piqué, és legfőképp Busquets karrierjük korábbi pontján (és nem 1 évig) a világ legjobbjai közé tartoztak. Busquets szerintem alsó hangon 5-7 évig a világ legjobbja volt a posztján. Nem kellett megküzdeniük? Eleveztek?
Én nem tudom, Csaba, hogy hogy a bánatba lehet ennyire elhomályosulva az emlékezeted. Nézted te egyáltalán a Guardiola, LE féle csapatokat élőben? Van bármi emléked arról, hogy ezek a csapatok hogy játszottak? Hogy mekkora küzdelem volt sokszor a siker, és hogy mennyire kellett az a csapat Messiék mögé?
Tényleg csak találgatom, hogy mi vitt rá arra, hogy ezt leírd. Esetleg nagyon fiatal vagy, és akkor még nem nézted a csapatot, vagy nagyon rossz a memóriád, vagy ennyire elvakult gyűlölet van benned az elmúlt 2-3 év miatt ezek iránt a klublegendák (igen, ezek a srácok azok) iránt?
Hihetetlen.
@csababarca tett egy megjegyzést, hogy " kvázi kis túlzással"....
Azért ez nem csak a BL-lel kapcsolatban van így. Legalábbis részben. A jogokra kötött szerződés ezt nem érinti, így minden abból származó bevétel és bónusz csak pluszt jelent. A sztárigazolások pedig a nézőszámot is több mint duplájára generálják, ez már akkor elkezdődött, mikor Xavi színre lépett, egy Lewy, Raphinha, egészséges Fati pedig még többet többet lök rajta, amiből egyenes arányosan kihat a Bl-re.jclayton írta: ↑2022.08.26. 00:16:39
Végül pedig: most akkor hogy alakulnak jövőre a Barcelona bevételei, jön többlet, és ha igen, mennyi? Ebben a tekintetben én mindig a Swiss Rambler közzétett számait szoktam figyelni (például innen https://threadreaderapp.com/thread/1548 ... 45606.html, de ezt az összefoglalót valamikor régebben talán már linkeltem is). Mi derül ki ebből a csapat következő évének szempontjából, tudunk jósolni? Hát például az, hogy a Covid és a korlátozások négyszázmillióval megvágták a Barcelona bevételeit. Három helyen történhet jelentős előrelépés a bevételi oldalon: az egyik egy jó BL-szereplés, az elődöntőig menetelés akár 40-50 millió extra euróval is járhat a közvetítési jogok, belépőjegyek kapcsán. Ezen a téren lenne a legkönnyebb kimutatni az összefüggést az új sztárigazolások és a csapat meglóduló bevételei között. A másik a stadionok korlátozások nélküli újranyitása - imádkozzunk erősen egy újabb covid-korlátozás elkerüléséért - amiből akár százmillió euró is befolyhat, a harmadik pedig az üzleti aktivitások fellendülése (stadiontúrák, csapat-merchandise, satöbbi), mondjuk évi ötven millió eurós nagyságrendben. A második-harmadik tételnél fogalmunk sincs arról, hogy a visszapattanás mennyivel lenne kevesebb a drága sztárigazolások nélkül, de borítékolhatóan Laporta fogja learatni a babért, amiért "rendbe rakta a klubot és új víziót adott neki."
Andris vagy a fórumnak akar némi pörgést generálni, vagy én érzem magam nagyon becsapva!Peter írta: ↑2022.08.26. 00:50:48Kezdem a végén, a kész csapat a gyors írás miatti, de valóban helytelen szóhasználat. Ezt az edzőnek kell összerakni.Andris írta: ↑2022.08.25. 22:45:13Peter, amit egyel alattam leírtál, abból gyakorlatilag minden szónak az ellenkezőjét tartom igaznak, köszöntem a figyelmet.
Viccet félretéve, Xavi nem azt kapta akit akart, Laporta kapta azt akit akart. Meg persze a rövidlátó szurkolók tömegei. És nincs olyan, hogy kész csapat.
Tehát az eredeti gondolmenet szerint - szerintem (naívan?) - posztokra olyan játékosokat kapott, akiket többé kevésbé kért. Tehát majdnem minden poszton megvalósult az igénye. Ez azt jelentené, hogy az elképzelése összeállt, így a kivitelezés, hogy milyen csapat lesz ebből, az rajta múlna.
Innen viszont nem érdemes folytatni tovább a gondolatsort, mert ha ez nem Barcelona FC, hanem Laporta FC, akkor ismét visszaugrottunk 2016.-ig és beleléptünk újra abba a folyóba, amiből még a mai napig sem tudtunk kiúszni, sőt az örvény közepében vergődünk.
Ekkor viszont egy sor további kérdés merülhet fel, közöttük az is, hogy Xavi ehhez miért is partner?
Természetesen lehet szeretni egy klubot, de azt kétlem, hogy Xavi hősi halálra vállalkozna, hogy feláldozná önmagát, a szakmai jelenét és jövőjét, hogy Laporta rá támaszkodva a víz alá nyomva őt, levegőhöz jusson és túléljen.
Azt nehezen tudnám elképzelni, hogy Xavi túlélheti Laportát egy bukás esetén, de akár tévedhetek is.
Nyilván bonyolultabb az élet és nagyon sokmindent nem tudunk, sőt, semmit sem, csak azt ami látszik, de ha úgy van, ahogy írtad, akkor megette a fene az egészet, mert ez nem több egy kártyavárnál....
Kezdem a végén, a kész csapat a gyors írás miatti, de valóban helytelen szóhasználat. Ezt az edzőnek kell összerakni.Andris írta: ↑2022.08.25. 22:45:13Peter, amit egyel alattam leírtál, abból gyakorlatilag minden szónak az ellenkezőjét tartom igaznak, köszöntem a figyelmet.
Viccet félretéve, Xavi nem azt kapta akit akart, Laporta kapta azt akit akart. Meg persze a rövidlátó szurkolók tömegei. És nincs olyan, hogy kész csapat.
Az én mondanivalóm ebből a szempontból nagyon egyszerű: ha azt akarjuk értékelni, sikeres volt-e a Laporta-féle költéshullám első éve, akkor nem azt kell vizsgálnunk, visszahozza-e a negyven milliót, hanem - mondjuk egy éves, értékelhető távlatban - azt, behoz-e száz-százötven milliót (spoiler: a bevételi oldalon simán behoz, de nem az elnök költekezése/sztárigazolásai miatt, erről alább).FCBsteve írta: ↑2022.08.25. 17:33:07Lehet itt nagy számításokat csinálni a játékosok kapcsán, de anélkül is látszik, hogy JOBB játékosokat hozunk be olcsóbb fizetéssel, mint korábban - persze, ebbe is vele lehet kötni, de ezt bízzuk már a szakemberekre (edzői stáb), hogy nekik mi a jó. Az átigazolási pénzek meg piaci alapon menn(én)ek, (ha nem tudnánk olcsóbban elhozni embereket -tehát még ezen is sikerül spórolni helyenként)
Ha kifutnak (eladás, kölcsön, lejáró szerződés) a korábbi szerződések a nem kívánt játékosokkal (akiket azért látványosan drágábban igazoltunk a mostaniaknál), akkor látszódik majd a rendezettebb bértömeg!
De a folyamat mindenféle számítás nélkül is látható!
Bocs, de a csatolt cikkel pont ellentmondasz magadnak...
Given the variety of predictions, Marc Ciria, a financial expert specializing in the Barça economy, assures that “everything will depend on the strategic partner that is found.”
Tehet pont azt írják, a JÖVŐBENI bevétel nagysága stratégiai partner(ek)től függően nagyon nagyra is nőhet (mert most nem igazán volt bevétel)...
Akkor viszont épp jó, hogy 2 partner be lett volna, nem?!
És ha most nem igazán volt bevétel, akkor annak a 50%-a sem hiányzik annyira...
Ha viszont stratégiai partner nélkül nem várható nagy növekedés, akkor a maradó 50% így több bevételt generál, ugye!
Velem "eszmecseréltél" erről sztem , DE a nagy bérek a múltból fakadnak - csúsztatott bérek, nagy fizetések, nagy átigazolási díjak (ennek jó részét ugyan leírták tavaly a mínusz 400m során)!Andris írta: ↑2022.08.25. 10:18:25
1.
Értem amit írsz, de ez attól még semmit nem változtat azon, hogy őrületes pénzeket fizetünk ki most pár új játékosért és játékosnak. Plusz két megjegyzés:
Egyrészt a bérek csökkentek, de még így is (és az újak is!!!) nagyon magasak, alig van pár csapat ahol magasabbak a fizetések. Több, mint 3, múltkor valakivel erről vitáztunk, de még mindig élmezőnyben vagyunk, a már frissített és új, jelenlegi bértömeggel. Nagyon nagy pénzeket fizetünk ki, csak nem olyat, ami normál működés mellett azonnal csődbe visz. De szerintem olyat, ami ilyen adósság mellett nem felelősségteljes.
Én optimistább megközelítéseket olvastam...Andris írta: ↑2022.08.25. 10:18:25Másrészt szerintem kicsit elkalkulálod a dolgokat, mert sose fog visszatérni a régi szintre a klub iránti érdeklődés. Bár Messi még visszajöhet, de ő volt az egyik, ha nem a legnagyobb tényező. Meccseket, szponzorációs ütőkártyákat, mindent illetően. A turizmus sem állt még vissza a régi szintre, és vannak kétségek, hogy valaha visszafog, de ez nem olyan, hogy 1-2 év alatt rendeződik. Átlagban most lehet visszatértünk, mert sokan pótlólag (is) utaznak, de úgy tudom, hogy a kövi tíz év nem számol a régi forgalommal európában, és sajnos 5-10%os visszaesést már a Barca is megérez, mert igen komoly mértékben a turistákból élnek.
Arról nem is beszélve, hogy az egész világ egy csöndes, lassú gazdasági válságot nyög, de a szerződéseinken és hiteleinken lévő nominális részek nem változnak..
Egy szó mint száz, nem hiszem h visszatér a régi érdeklődés, még ha meg is lehet közelíteni. De szvsz nagyon számítanak azok az évi 10-20 milliók, ami 1-2% ingadozással jön/megy.
Bocsánat, de a tavaszi csapat egy téli átigazolási csomag eredményeképpen jött létre (+Dembélé), szóval akkor vagy ezt se vegyük figyelembe, vagy fogadjuk el a mostani erősítéseket kevesebb fenntartással!Andris írta: ↑2022.08.25. 10:18:252.
A tavaszi csapat végigversenyezte a bajnokságot, nem is akárhogy. Ha valaki összeesésnek értékeli azt, ami történt, mindent figyelembe véve, akkor legyen. Én abszolút nem így értékelem, de ha te igen, akkor sem lehet rá azt mondani, hogy ne lett volna versenyképes. 12 pontos hátrányban nem lehet nem kipukkadni a végére, ha már matematikai esélyed se igazán marad, de ez nem rajtunk múlott. Az meg, hogy egy kupában a tinik által húzott csapat nem gázolt át mindenkin, és fennakadtak a későbbi győztesen, akik egy betonkemény csapat voltak, szerintem szintén nem olyan, ami alapján meg lehet kérdőjelezni egy csapat versenyképességét. Gondold át kicsit, mit is jelent ez a szó: versenyképesség. Nem azt, hogy mindent megnyerünk, hanem azt, hogy a játék alapján mindenhol van esélyünk. Szerintem ezt 110%ban kimerítettük.
Lehet, hogy javult a helyzet az igazolásokkal, sőt ez 1000%. Kérdés hogy mennyit, és megérte-e, ezt később tudjuk eldönteni. Én nekem más szempontjaim is vannak, ezt majd a szeptemberi értékelőben leírom.
Engem a gazdasági rész nagyon érdekel, kifejezetten követtem (mostanság is) az ilyen jellegű információkat...Andris írta: ↑2022.08.25. 10:18:25
Az jó, ha a maradék 75%/66% tényleg hiteltörlesztésre ment el, csak erről ritkán hallani. Tudom, hogy így van a szabály, de ki tudja hogy melyik oldalon mit trükköznek még, ez az egész ffp meg fizetési sapka meg minden valóban arra volt jó, hogy trükközések és ügyeskedések lavináját indítsa be, nem pedig arra, hogy a klub elfogadja, hogy kicsit lejebb kell adni, amíg talpraállunk.
Arról szerintem ismered a véleményem, hogy mit jelent az, ha valamiről cikkeznek.
Hosszú évekig folyton arról volt szó, hogy a mezeladásokból nincs közvetlen bevételünk, vagy elhanyagolható. Akkor most hogy döntjük el, hogy melyik cikkek tartalmaznak helyes információt?
Egyébként jelenthet 20 misit Lewa (kétlem), de az még mindig nem biztos, hogy ez mezeladásokkal összekötött bevétel. Lehet hogy sztár érkezése esetén módosulnak a szponzorációs szerződések, vagy már a jövőbeli tárgyalásnak adnak jobb alapot.
Amit a végén írsz, az nem egészen az, amire én gondolok. Én se nem sportszakmai/versenyképesség növelési, se nem gazdasági szempontból közelítenék. Az én szememben a Messi utáni, és 1,5milliárd eurós adóssággal fémjelzett korszakban egy fő szempont van, és abból vezetnék le mindent. Ez a szempont, az egyetlen, hogy a klub jövőjét kellene (kellett volna) elkezdeni felépíteni. Mivel ehhez gyűjtögetem most az információkat, nem állítanék semmit. Csak általánosságban azt, hogy akár mindegy is lehet, milyen kiadások és bevételek vannak idén, és 3-4 évre vetítve. Mindegy (is lehet), hogy mit nyerünk idén és jövőre. Lehetünk jók idén, lehet pozitív a gazdasági mérlegünk is, akkor se biztos, hogy a klub jövőjének felépítése szempontjából jó irányba történtek a dolgok.
Anélkül, hogy belemennék részletekbe (hiszen mégegyszer mondom: nem állt össze az írás, messze nem), azt gondolom például, hogy túl jó keretet kap Xavi, és a túl jót csak papíron kapja. Ki tudja, ki mennyire válik be, és ha beválnak, akkor is az mire elég éppen idén. Szerintem nagyon kártékony az, hogy látványosan jobb keretet akartunk a tavalyinál, közben meg mennyi ideje van Xavinak építkezni? Ráadásul hiába lehet kiváló képességű ember, attól még mindig zöldfülű edzőnek számít. Ráadásul még felkészülés helyett is amerikában kellett kuncsorogni pár millióért.
Szerintem egy csapat újraépítése több éves folyamat, és ezek alatt az évek alatt nem szabadna szempont legyen, hogy hány kupát nyerünk. És úgy érzem, hogy ez igenis meghatározó szempont volt az igazolásoknál, és így már az a szurkolóknál is.
Nehéz gazdasági helyzetben kell figyelni ezekre is hiszen részben ettől függnek bevételek, de mégis egyensúlyt kellene tartani. Abban nem vagyok biztos, hogy ha leülök összeszedni, akkor arra jutok majd, hogy megmaradt az egyensúly ezen a nyáron.
Azt érzem, hogy nem a klub van mindenek előtt, hanem a szurkolók általi megítélés.
Végső soron egyébként ez a szurkolók felelőssége. Mindenki lólépésben akar újra bajnokká válni, tök mindegy mekkora gödörben vagyunk bármilyen szempontból, jövőre újra a bajnoki cím az alapelvárás. Erre a idei igazoláspolitikánk még rádupláz szvsz.
Lehet itt nagy számításokat csinálni a játékosok kapcsán, de anélkül is látszik, hogy JOBB játékosokat hozunk be olcsóbb fizetéssel, mint korábban - persze, ebbe is vele lehet kötni, de ezt bízzuk már a szakemberekre (edzői stáb), hogy nekik mi a jó. Az átigazolási pénzek meg piaci alapon menn(én)ek, (ha nem tudnánk olcsóbban elhozni embereket -tehát még ezen is sikerül spórolni helyenként)jclayton írta: ↑2022.08.25. 14:07:11Csak nagyon halkan írom, de nem értem a számolási logikátokat, a problémafelvetés rossz. A negyven milliós mínusz a könyvelés kiegyenesítése és a tulajdonrészek eladása kapcsán keletkezett, de ha valaki úgy teszi fel a kérdést, megérte-e a befektetést, nem csak ezzel kell számolnia.
Ugyanis a csapat nyári összerakásának valós költsége a következő évben így néz ki: tévés bevételekből kieső negyven millió (ez még huszonöt évig stabilan) + a multimédia-részlegen elcsorgó, kiszámítatlan milliók* + Lewandowski, Raphinha, Koundé árának éves amortizációja (két évig mondjuk olyan ötvenmillió, utána kicsit kevesebb) + a fenti három játékos és még Kessié és Christensen bére (ötvenmillió?) - eladott játékosokból befolyó összeg (eddig olyan 26 millió) - eladott játékosok bére (?).
*edit: nagyon rövid utánagúglizás után alsó hangon évi tízmillió, de inkább jóval több (https://marketresearchtelecast.com/barc ... ns/169079/)
Az átlagbér azért jelentősen csökkent, ami az érkezőket illeti. A korábbi folyamatot tekintve képtelenek lettünk volna egy Lewandowskit leigazolni fizetés szempontjából, de Messit is megtartani, ráadásul még nem is nagyon lett könnyebb a bérkeret. Gyakorlatilag egy Coutinho, aki lényeges ilyen szempontból Nyilván kellettek ehhez értékesítések, de ez nem csubán játékosok bérére, igazolásokra és egyéb kiadásokra is fordítandók voltak. Pl. azt hiszem a BS részének eladása ment hiteltörlesztésre, de még emellett is meglepődnék, ha csak játékosvásárlásra ezek miatt történtek volna az értékesítések.Andris írta: ↑2022.08.25. 10:18:251.
Értem amit írsz, de ez attól még semmit nem változtat azon, hogy őrületes pénzeket fizetünk ki most pár új játékosért és játékosnak. Plusz két megjegyzés:
Egyrészt a bérek csökkentek, de még így is (és az újak is!!!) nagyon magasak, alig van pár csapat ahol magasabbak a fizetések. Több, mint 3, múltkor valakivel erről vitáztunk, de még mindig élmezőnyben vagyunk, a már frissített és új, jelenlegi bértömeggel. Nagyon nagy pénzeket fizetünk ki, csak nem olyat, ami normál működés mellett azonnal csődbe visz. De szerintem olyat, ami ilyen adósság mellett nem felelősségteljes.
Végső soron egyébként ez a szurkolók felelőssége. Mindenki lólépésben akar újra bajnokká válni, tök mindegy mekkora gödörben vagyunk bármilyen szempontból, jövőre újra a bajnoki cím az alapelvárás. Erre a idei igazoláspolitikánk még rádupláz szvsz.