2022.08.24. 11:12:40
Én nagyon nem akarom, hogy BL vágyba belebukjunk. A Barcánál mindig iszonyat nagyok az elvárások. A csoportból nyilván tovább kéne jutni, de most első évben szerintem egy minimális szerencse is kell hozzá. Nem sok, egy kicsi.
De hogy utána mi lesz, az nagyon nagy részben mázli, mág akkor is, ha összeállunk addigra. BL győzelmet nem szabad ma már várni ebben a mezőnyben. Talán egy 5 éves periódusban... A Citynek is elvárás a győzelem, a Poolnak is (ha össszeállnak majd), a BM-nek is, a PSG-nek meg most szerintem tényleg komoly esélyei lesznek. És akkor még nem említettem a CFC-t, Reált, plusz egy Ajax-Benfica-Dortmund-Milan-Inter-Juve féle meglepetéscsapatot. Egyenes kieséses rendszerben bárki kikaphat bárkitől, ezt minden évben bizonyítják olyan csapatok, akiknél elvárás lenne a győzelem elvileg, a liga. Villarreal is elgyepálta a nagy Bayernt. Fociban azért gázos egy ilyen rendszer - mármint igazságosság szempontjából - mert míg mondjuk egy tenisznél nagyon sok pont van, és szinte mindig a jobb fog továbbmenni, max akkor nem, ha nagyon-nagyon közel vannak egymáshoz, addig fociban az az 1-2-3 gól, ami esik egy meccsen, nem elég nagy szám. Ha 10 nyert pontra játszanák a teniszt, ugyanúgy nyerhetne mindig bárki.
A döntő meg pláne lutri egy meccsen. Azt tavaly és tavalyelőtt is a gyengébb csapat nyerte, mert ennyit ki lehet bekkelni, az erősebb meg jobban stresszel.
Persze többségében így is a legjobb csapatok közül nyeri egy, de tényleg van 4-5 legalább, akiknél elvárás, de minimum erős lehetőség a győzelem. Az, hogy mi esetleg bekerülünk ebbe a kategóriába, nem jelenti azt, hogy nem zúgunk ki a legjobb 16 között egy Tottenhamtől. Persze akkor már legyen úgy, hogy kihagytunk 18 helyzetet, ők meg berúgtak 1-et a 2-ből, és ne 4-1 legyen a vége oda. Ha 5 éven keresztül kizúgunk folyamatosan, és nem jutunk 1-2-3-szor legalább erősen tűzközelbe, akkor van nagy gáz.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy