Sansz lett az én nagy komám itt, ki gondolta volna ezt pár éve:D
Én is úgy gondolom, hogy meg kellene próbálni más a kp-n, mert nehéz lesz így dominálni, márpedig gondolom Xavi erre számít ettől a kp-tól.
De Busquetsel ez már egy illúzió, el kell engedni ezt az ő irányít mélységből (

) vonalat, nem alkalmas már rá. Látványosan nem, és ez javulni nem fog.
Ne egy 34 éves játékos legyen már az alfa és az omega, nem egy Messi az ember, és még Messivel se volt ez egészséges.
Busquets (én nem fogom rá a vereséget, valaki lentebb azt írta hogy ráfogjuk) jó lehetne kiegészítőnek, amilyen Xavi volt utolsó szezonjában. Vezetünk, kicsit lassítani kell a játékot, meg kell egy hideg fej rutinnal, akkor jöhetne.
Ha dominálni akarunk a meccs elejétől, akkor viszont sürgősen el kell ezt felejteni, és ráállni a FDJ-Gavi-Pedri vonalra, vagy akárhogy mehet a kp.
Raphinha felett nem törnék pálcát, az látszik, hogy nem aranylabda kaliber, az is, hogy miért volt 26 éves koráig a Leedsben, de van benne lehetőség azért. Főleg azért tetszik, mert nem a sablon alibit nyomja, mint mondjuk Ferran, vagy akárki.
Lewa meg megfogja lőni a góljait, de bele kell rázódnia, mert azért teljesen mást játszunk mint a BM alapesetben.
Kessié is lehet jó, csak tudni kell a helyét. Elvetélt ötlet feltenni majdnem a csatár mögé, mint tegnap. Ez Paulinhonál bejött, de nem biztos, hogy ez az út az ő játszatásában.
Jövőhéten még nehezebb lesz, idegenben, de reméljük sikerül javítani. Persze ha nem nyerünk, mert egy teljesen új kp-val állunk ki, mert hát minek alternatívákat gyakorolni előszezonban, meg mondjuk bajnokság tétnélküli végén

majd jönnek a "Busi nélkül nem megy" frázisok. Amik lehet igazak, de vele se.
Ehhez az kell szerintem hosszútávon:
-Araujo elfelejtése jobb bekkben. Ahogy Veb is írta, inkább legyen jobbvédő egy gyenge ember, de középen legyünk meg.
-Dembelé jobbon érzi jól magát, baloson játszatni hülyeség. Raphinhát nem tudom, hogy mennyire feküdne neki a bal, de akkor meg lehet kettejüket rotálni a jobbon, Fatié meg a bal.
- kp-t írtam, viszont egy adalék. Gavi szerepköre mégis mi? Nekem nem jön át, hogy tőle mit vár el Xavi, mit kellene csinálni.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."