Ez egy középcsapat mentalitása, amit te leírsz a mai világ focijában. Igen, sztárokat kell venni. Igen, néha mellé kell nyúlni. Igen ehhez az kell, hogy a mez és a stadionnév is el legyen adva.vidra írta: ↑2022.08.11. 02:19:58Felesleges szerintem túlelemezni a tényeket. Távolról ránézve egyértelműen az jön le, hogy Laporta egy ilyen darálós felső-vezető, menedzser személyiségű valaki. Ő jó csapatot akar csinálni és ennyi, aki ebben az útjába kerül, annak szia van. A humánus elvek és az elvárások mindig is ellentétben voltak.
Nekem a Barcelona a Guardiola időszak miatt úgy van meg (én csak azóta nézem), mint egy kevésbé ismert játékosokból, jól felépített, kinevelt, megszerethető és "megszokható" csapat. A megszokást úgy érzem, hogy meccsről meccsre a jól megszokott, kedvenc karaktereinket láthattuk újra és újra jól játszani és ez boldogsággal töltött el bennünket. A Barto féle katasztrófába is pontosan ugyanez a gondolatmenet navigált be bennünket. Amúgy az idő is megszépíti, mert jól visszanézve azért Guardiola alatt is volt darálás, jó játékosok elherdálása, felesleges sztárok vásárlása, stb.
A lényeg, hogy a jelenlegi helyzetbe még beleideologizálni sem tudom a fent leírtakat, hiszen kidobálunk mindenkit, aki nem hozza a teljesítményt és idehozunk mindenkit viszonylag drága igazolásokkal, aki meg hozhatja. Kb. azt sem tudja már az ember, hogy kik ezek a "mai" arcok. A tegnapiakat sem ismeri nagyon, de azokat már kezdte megszokni, azokat viszont most elküldik.
Bilibe lóg a keze annak aki azt hiszi, hogy nem a világ legnagyobb szerencséje volt, h pont jó saját nevelésű játékosok mellett egy Messink is volt. Soha nem lesz ilyen kaliberű játékosunk (lehet másnak se). Ne ábrándozz.