MQuCsabi írta: ↑2022.06.14. 18:06:54
Mit értünk aknamunka alatt? Mivel tudja Piqué aláásni a többi szupervédő esélyeit?
Valamikor réges-régen egy messzi-messzi galaxisban én és néhány barátom egy ligakupa meccs után beszélgettünk egy régi NB1.-es bajnok csapat egyik fiatal középpályásával, aki később egyébként válogatott lett. Sajnos ma már nincs köztünk az illető. Akik kicsit járatosak a 90-es évek vége 2000-es évek eleje NB1.-es focijában sejtik ki lehetett. Nem nevesítenék. A kérdésem az volt hozzá:
-Mi a francért nem te kezdesz, hanem XY? Bajnokok voltatok, most már lassan kiestek, a csapat fele kivénhedt aki valamire való volt el lett adva.
-Erre azt mondta, hogy ameddig XY minden második nap az elnök asztalánál ül ebédkor, ameddig egy kocsival érkezik az edzővel, addig mit vártok? XY volt a középpálya oszlopa akkor, ha a csapat széthullik is az lesz.- a csapat széthullott szétszéledt kiestek, de XY a középpálya agya volt.
Mit akartam ezzel mondani. Azt, hogy ez tuti nálunk is így van.
A következőkép képzelem:
Xavi:- Joan, tudom, hogy anyagilag gáz van, de annyi gólt kapunk hogy hihetetlen. Gerinek mindig ugyanaz a sérülése jön vissza, normális cseréje nincs, padra kell tenni és hozni kell elé valakit.
Laporta:- Igazad van ez így nem állapot. Beszéljük meg Gerivel aztán meglátjuk mi lesz?
Laporta:- Geri nagyon szeretünk, de Xavival arra jutottunk, hogy már nem tudsz egy szezonon keresztül meghatározó szerepet játszani, sokszor vagy sérült, most ez a balhé Shakiraval. Aztán ez a mocsokság, az smsek körül. Nem jó ez így. Csökken a csapat reputációja, te se vagy most jó reklám. Eljött az ideje, hogy padra ülj, aztán meglátjuk. De lassan kezdj el gondolkodni a mese végén.
Pique:- Teljesen kizárt! Én vagyok a világ legjobb belső védője! Még a szezonokig meghatározó leszek.
Xavi: -Nem Geri, nem leszel. Nem bírod, ráadásul a klub által közvetített értékeket is rombolod. Tudod ez a szép katalán családkép stb. Se szakmailag, se emberileg nem kel ezt folytatni.
Pique: - Dehogynem. Meg különben is. A cégeimen keresztül baromi jó kapcsolataim vannak a kínai hiperszuper mikrofon gyártó céggel, akikkel kitaláltuk, hogy Kínában rendezhetünk egy Spanyol Szuperkupa 2.-t. Simán megszponzorálják. Tudjátok ti milyen pénz van a mikrofonokban? Legalább 15 millió eurót fogok keresni rajta. Ha jó fejek lesztek a klub is kap legalább másfél milliót. Úgyis minden pénz kell nektek nem?
Laporta: -De Geri, több pénzt kapsz, mint a klub.
Pique: -Persze hát én hozom az üzletet!
Laporta: -De kivel játszunk szuperkupát. Már összehoztál egyet a közel-keleten.
Pique: -Az nem gond!Meg megdumáltam Perezzel, Cerenzoval, Carmonával. Jön a Real, az Atletico, a Sevilla, a partnerek adnak nekik évi 20 milliót ezért a műveletért, de hát mi lassan tönkre megyünk ránk így csak másfél jut. A La liganal még megdumálunk az engedélyekért egy-két embert aztán dől a lé!
Xavi: - Ez így nem helyes! Joan mond már valamit!
Laporta: -Másfél millió? Az végül is nem rossz pénz a jelen helyzetben.
Pique: -Persze hogy nem! Visszakeresem a fizum lassan nektek! És csak egy újabb 3 éves szerződést szeretnék és azt, hogy ne hozzatok a nyakamra senkit. Már öreg vagyok, hogy bizonygassam hogy én vagyok a legjobb. Különben is mindketten tudjátok, hogy ez így van. Amúgy is katalánok vagyunk! Tartsunk össze!
Xavi: -Ez nem helyes! Megkoptál! Nem lehet rád számítani, ráadásul az általunk közvetített katalán értékrendet: a nagy családot és a hűséget rombolod most! Joan mond már valamit!
Laporta: -A francba Shakirával. Különben is kolumbiai a ribanc! Ráadásul majdnem ötven!
Pique: -Haver látod Joan már látja a lényeget. Te is egyetértesz ezzel. Mindent együtt csináltunk. Katalánok vagyunk! Együtt újra nagyok leszünk csak bíznod kell bennem!
Xavi: -Hát nem is tudom...
Laporta: -Gondold végig!Igaza van!
Xavi: -Hát...Na jó!
És ha azt gondolnátok, hogy ez ilyen megmosolyogtató fikció. Sajnos nem hiszem...