Raphinha potenciálisan komoly szintlépés Dembéléhez képest (hacsak valamiért nem roppan össze a mez alatt, kicsit nyilván zsákbamacska, de ennyi erővel sosem igazolhatnánk senkit...), már csak azzal is, hogy tud gólt lőni, és a többi kvalitását nem is veszem ide, amiben többet tud, mint Dembi. Fanbarca lejjebb statokkal is alátámasztotta, de aki ennek nem hisz, nézzem meg pár Leeds meccset, lehetőség szerint azért az összeomlásuk előtti időkből, és megérti, miért akarja mindenki a srácot. De eleve Dembélé kérdését szerintem kár idevenni, nem hiszem, hogy ő maradni akarna, innentől kezdve meg részünkről mindegy, mit teszünk, és jó lenne minőséggel pótolni. A brazilnál meg nincs nagyobb mozdítható minőség, Salah elvileg elég fix, hogy marad Poolban. Ha meg megadunk a franciának 12 millió nettót, akkor Raphinha alig drágább hosszabb távon, kétlem, hogy 3-4 misi fizetés felett érkezne úgy, hogy ő is minden áron ide akar jönni. Bérfeszültségről meg egyebekről nem is beszélve.
A regisztrációkor meg ha jól értem, eleve a fizu számít, és Dembélé esetleges horrorfizujából amiért itt maradna, kijön vagy 4-5 játékos, szóval szerintem ilyen értelemben adminisztratív témában is sokkal jobban járunk, ha valahogy kerítünk lóvét a megvásárlására.