DaVeR írta: ↑2022.04.12. 15:16:28
...
Na most, ha FM-be akarunk maradni, akkor három dolgot szednék elő, ami miatt nem egyik hanem a másik.
Mbappé és lehet sokan nem értenek most majd velem egyet, de szerintem baromira megrekedt a PSG-ben.
Jók a gólmutatói meg minden egyéb, de Messi miatt elég sok PSG meccset megnéztem mostanában és azt látom, hogy a fiú legnagyobb erénye a lendületből ráfutok, megverem, kikerülöm. Akkor a legjobb ha kötetlenül mozog, be centerbe, ki szélre, ki árnyékéknek, megint ki centerbe. Szerintem a PSG egyik legnagyobb gondja is pont ebből fakad. Messi és Neymar is így akarna mozogni és nem bírják el, hogy a három támadó keresztbe kasul futkározik úgy hogy védekezésben egyikük se jó semmire.
Ő akkor jó, ha össze vissza futkoshat és varázsolhat. A mi támadójátékunk jelenleg inkább kötött. A középpálya kreatív, mint Xavi és Iniesta idejében, a támadó gólt ver.
Haaland kötötten játszik. Igazi center, baromi jól mozog a lyukakra, emberrel a hátán is bemegy, gyors és védekezésben sokat segít a Dortmund védőknek azzal, hogy ha mást nem is csinál kötött szituációkban, kifejelgeti a labdákat, mert egy torony.
Szerintem ez egyértelműen Haaland mellett szól.
Másrészt, amikor Mbappé eljött a Monacoból, hívta a Real, a City, meg még ki tudja ki mindenki, de ő a pénz után ment a PSG-be. Nagyon fiatalon egyből a lóvét nézte. Real fan haveromnak szoktam mondani akkor hidd el, hogy nálatok van ha már fehérben rohangál. Ilyen zsoldos mentalitású ás költségigényű játékos nem tudom minek ide. Ráadásul rengetegszer látom az ARCOT. Nekem az a gyanúm, hogy ő tényleg azt hiszi, hogy Ő Mbappé és innentől kezdve mindenki essen hasra. Rendszeresen játsza az agyát a csapattársainak is meccs közben.
Haaland ügynöke, tudjuk ki, tehát a bérigénye és a szerződése azt most megmondom nem lesz nekünk kedvező, viszont szimpi nekem, hogy már a Salzburg után a Dortmundba ment, mert biztosan játszani akart és fejlődni. Ő is hajlamos egyébként arcolni, de láthatóan full aláveti magát a Dortmund taktikájának, tehát nem hiszem, hogy a öltözőn belül Rosenak fegyelmezési gondja van vele.
Ezt a szempontot nézve megint Haaland felé hajlok.
Harmadrészt Haaland most többször is sérült volt. Nekem kicsit az a meglátásom, hogy hiába nagy cula meg erős mint a bivaly, nagyon nem törhetetlen. Na most ennyi pénzárt ha porcelán az nagyon gáz lesz.
Mbappénál nagyobb hosszabb kihagyásra em emlékszem.
Ebből a szempontból Mbappé.
Összességében, mivel szerintem a játékunk centert kíván, és azt látom, hogy Haalnad szívesen lenne a gólvágó fogaskerték én azt mondanám ő.
Viszont az FM-ezt kikapcsolva továbbra sem tartom reálisnak egyiküket sem.