Bajnoki Mérkőzések 22-23

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
Avatar
Andris
Adminisztrátor
Hozzászólások: 13507
Csatlakozott: 2006.05.20. 20:47:07
Tartózkodási hely: Budapest

2022.02.13. 23:27:53

Megmondom őszintén, nekem se tetszet Busquets, ma talán legkevésbé eddig idén. Viszont az általános belassultsága és néhány hibája ellenére is sok helyzetben még mindig nagyon sokat ad a csapatnak. Ez lehetne kevés persze, de az a baj, hogy nem látom, melyik javítana a játékunkon... Nico? Frenkie? Ők se nagyon remekelnek, ők is veszítenek labdákat, viszont szerintem Busquetsnél is kevesebb jó/zseniális húzásuk van. Most szerelésekre, egy-egy cselre, felpasszra, tempónyerésre gondolok. Ilyenekből még mindig sokat csinál Busquets, különösen labdaszerzésből.

Dest is szerintem olyna lesz, mint LdJ, csak nagyon nagyon szűkös az a feladatkör, amit rá lehet bízni, és csak nagyon speciális helyzetekben. A srác konkrétan szerintem csak futni tud, azt is csak labda nélkül. Nem tudom, hogy kit fogunk helyette és Alves helyett használni a kövi három meccsen, pláne ha még Piqué és Araujo is problémás.

Már-már azon gondolkodom, hogy Minguesa ideje újra eljöhet, meg még a három középső védős felálláson is. Sőt még azon is, hogy mi van, ha Frenkie újra középső védőt játszik kicsit.

Araujoban még reménykedem csütörtökig. Bár nemtom pontosan mi baja lett, mert nem az a lába volt jegelve, amit megrúgtak, de remélhetőleg csak kis izomfájdalom vagy nagyon minimális húzódás.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
nagyatyesz
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1020
Csatlakozott: 2009.06.02. 16:51:33

2022.02.13. 23:24:30

Dest gyenge volt, de miután bejött Garcia magához képest még feljavult. Biztos megnyugodott, hogy már nem ő a leggyengébb a csapatban :-)

Traore tetszett, cselez, beleállt a játékba, nem csak alibizik. Gavi nagyot ment, de Araujo is jó volt.

De Jongot nem tudom miért cserélte le, míg Busi minden meccset végig sétálhatja. Továbbra is tartom, hogy a megújulásához őt kell elfelejteni.

A másik de Jongnak pedig köszi. Azért fejjel brutál a pali...
Avatar
bence0330
Az Év Fórumozója 2022
Hozzászólások: 7249
Csatlakozott: 2020.07.16. 19:01:18
Tartózkodási hely: Pécs

2022.02.13. 23:22:49

westerngom írta:
2022.02.13. 23:16:28
vinszentvega írta:
2022.02.13. 23:10:41
Egyébként nem is értem hogy miért Frenkie-t hozta le, miért nem egyből Torres-Dembele csere volt?
mert Torres ugyan olyan érinthetetlen mint Busquets, bármennyire is sz@rul játszik. :(
Sajna egyelőre ezt róvom fel én is Xavinak (kb egyedül). A régi haverokkal annyira ő sem tud bánni sajnos, legalábbis egyelőre úgy tűnik. Torres szerintem azért maradt, mert az előző meccseken sem villogott, de mindig volt benne egy gól vagy egy gólpassz. Busquets ilyen mértékű játszatása úgy, hogy soha nem cserélik le, kicsit bűzlik. Ha egy zsenicsodatanár szintet hozna, akkor is le lehetne szedni néha.
ter Stegen; Cancelo - Cubarsí - Araujo - Koundé; Gündogan - Christensen - Pedri; Felix - Lewy - Raphinha
Atlantis
Capitá del Barça
Hozzászólások: 886
Csatlakozott: 2008.08.29. 13:25:29
Tartózkodási hely: Budapest

2022.02.13. 23:18:27

Az első félidő rendben lehetett volna, csak be kellett volna lőni a helyzeteket. A másodikban nagyon kijöttek az első félidő gyengeségei és Xavi későn reagált és akkor sem a legjobban.
Torres kihagyott helyzetei és Garcia hibái nagyon szembeötlőek voltak. LDJ-t már előbb be kellett volna hozni Dembelével egyszerre. Dembele-Traoré mellé egy ilyen magas center padon hagyása szerintem hatalmas hiba amikor vesztésre állunk.

Városi rangadón egy X a klub és a csapat jelenlegi helyzetében nem rossz eredmény, de a meccset látva hatalmas hiányérzet marad az emberben, mert amúgy behúzható lett volna.
Avatar
westerngom
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1527
Csatlakozott: 2007.12.15. 21:33:00
Tartózkodási hely: West Side

2022.02.13. 23:16:28

vinszentvega írta:
2022.02.13. 23:10:41
Egyébként nem is értem hogy miért Frenkie-t hozta le, miért nem egyből Torres-Dembele csere volt?
mert Torres ugyan olyan érinthetetlen mint Busquets, bármennyire is sz@rul játszik. :(
Zsolti
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6153
Csatlakozott: 2004.10.12. 13:34:54
Tartózkodási hely: ,,!,.
Kapcsolat:

2022.02.13. 23:16:19

Kidolgozott helyzetunk szerintem megint 0 volt, en ugy gondolom igazsagos x, rosszul jatszott a csapat.

Nem tetszik az irany tobabbra sem..

Torres egy kozepcsapatba valo toltelek embernek, EG meg sokadik eselyet jattsza el.
Destbe lenne kakao, egy Chelsea-ben vagy Liverpoolban sztem ezt tudna is kamatoztatni, de ebben a langyi csapatban ez benne is fog maradni.
Alba botrany volt ma is.
Adama eddig kellemes meglepetes (vakok kozt....)
FDj-t meg kene tanulni hasznalni (Busquets karara!!), vagy keresni neki csapatot.
Pedri szintelen szagtalan nekem meg mindig, Gavinak tetszik a harcossaga!

Bl hely meglesz, de ezzel a "filozofiaval" nagy eredmenyeket en nem varnek a jovoben sem.
Zozzy 5
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 8566
Csatlakozott: 2006.11.04. 10:20:50
Tartózkodási hely: Debrecen

2022.02.13. 23:13:14

Alves és Araujo nélkül kuka a védelem is, Destet meg Garciat nagyon le kéne vakarni magunkról minél hamarabb, a jelenlétük garancia a lúzerkedéshez, padon sem kéne, hogy elférjenek.

Pedri maniat továbbra sem értem. Azt látom h intelligens és hozzá a pozíciós játékot, de semmi többet nem veszek észre. Nem látok 1-1 elleniket, kulcspasszokat, dinamizmus, ellenben sok labdavesztest és testi párharcban alulmaradást annál inkább. Szerintem Gavi más szint.

Pique meg Busquets sztem nagyot hajtottak ma, előttük le a kalappal. Adama nagyon kell. L De Jong kellemes csalódás, Dembele is egész aktív volt, valamit azért hozzá tudott tenni. Ferran lesz jobb, de szintén ilyen felso kozepkategoria jovokepet látok benne max, ugyanúgy mint Pedriben.

Illetve ez a kipukkanas nekem egyre jobban mentális problémának tűnik inkább. Valamiért nagyon szétesünk a 6o. perc környékén, ezzel muszáj lesz kezdeni valamit.
Avatar
vinszentvega
Capitá del Barça
Hozzászólások: 831
Csatlakozott: 2016.09.13. 10:17:08

2022.02.13. 23:12:39

mvik írta:
2022.02.13. 23:08:26
Komolyan mondom ezt a Garciat többet a kezdő környékére se engedném, rendesen rettegek ha felé megy a labda, pedig én marha szezon elején még reménykedtem hogy jó lesz, ilyen vak hátvédünk utoljára tényleg Oleguer volt. Remélem Araujonak nem komoly a sérülése, meg hogy fellebbeznek Piqué kiállítása miatt, de ha nem sikerül eltöröltetni akkor se ezt a vak gyökér Garciát raknám be a kezdőbe, előbb küldeném hátra a De Jongot.
Sérülés utàn bedobdni így valóban megkérdőjelezhető…. Na de vagy ő Lenglet vagy Geza…. Lehengerlő névsor….
It's the little differences. I mean, they got the same shit over there that we got here, but it's just...it's just, there it's a little different
Avatar
Andris
Adminisztrátor
Hozzászólások: 13507
Csatlakozott: 2006.05.20. 20:47:07
Tartózkodási hely: Budapest

2022.02.13. 23:11:58

Nem bánom, hogy kicsit lehűtik a fórum lelkesedését, mert múltkor itt már néhányan a bajnoki címet akarták célba venni. Az Atletico meccs előtti héten meg az volt a téma, hogy vajon Dembelé nélkül menni fog-e a negyedik hely. Mostmár remélem látjuk, hogy még vele se lehet erre garanciát vállalni. Rohadt kemény lesz, mert a madrid és a barca gyengék, de a többi spanyol csapat egyáltalán nem. Nagyon is jó idén a liga.

Xavi zöldfülűsége szerintem most először jött fel igazán, azzal, hogy az Atletico elleni kulcsember elvesztése mellett is ugyanazt a kezdőt erőltette.
Nem szabadott volna egy Espanyol ellen normális csatár nélkül pályára lépni.

Egyébként a játék nem volt olyan rossz, jó se, de az Espanyol nagyon sokszor betömörült teljesen. Ilyen szitukban még Guardiola aranykorszakában is szenvedtünk 10ből 8szor. Inkább csak arra akarok kilyukadni, hogy nem voltak égbekiáltók taktikai hibák (illetve nem nagy dolgok), meg nem volt alapvető visszaesés a csapatrészeknél, inkább apró hibák itt-ott. Meg pechesek is voltunk szvsz, akár 3 góllal is nyerhettünk volna, ha épp úgy pattan egy-két fűszálon a labda.

Az apró hibákból viszont sok volt.. Dest abszolút használhatatlan elől hátul, Adama és Ferran nem fognak nekünk gólokat szállítani, pusztán rájuk nem lehet bízni a támadósort.
Szerintem Ferran szélen se lett volna jobb, alapvető hibái és hiányosságai vannak. Jobb lehet majd, de nem a posztjától függ az, hogy nem tud fejelni, nem elég gyors, nem elég agilis, stbstb.

Remélem Arujot csak elővigyázatosságból hoztuk le.

Ericet nem bántom, mert minek. Mind láttuk, hogy elnézett valamit, aztán meg szét is esett attól, hogy rajta ment el a dolog. Egyelőre alig játszott a srác összesen is, ez is az első pár perce volt hosszú idő után, most szerintem csak támogatás lehet a részünkről a válasz, nem pedig annak az elemezgetése, hogy vajon alkalmas-e labdarúgónak. Majd az eldől idővel, most meg lehet úgyis rákényszerülünk majd, hogy többször játsszon. Vagy belejön, vagy nem. Hagyjuk békén szerencsétlent egyelőre, úgy sincs más rajta kívül.

de JOng Pedri és Busquets is elég vacak napot fogtak ki, Alves meg ugye nem volt, ezzel el is fogyott a stabilitásunk teljesen.

Gavi egy állat, nemtom mért cserélte le megint Xavi. Annak viszont örülök, hogy Auba, LdJ és Dembelé is beállt, viszont mindannyian jöhettek volna előbb, vagy legalább 2 a háromból.

Érthetetlen, hogy Ferran miért maradt fenn a másodikra, miközben cérnaszálon függött az eredmény, és ennyi nála gólképesebb/ lényegesen potensebb csatár volt a padon.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
Avatar
vinszentvega
Capitá del Barça
Hozzászólások: 831
Csatlakozott: 2016.09.13. 10:17:08

2022.02.13. 23:10:41

Sajnos megint ugyan az…. Eladott labdák az ellen tizenhatosánál…A második félidőben Pedri, Torres és Busi volt az oka. Egyébként nem is értem hogy miért Frenkie-t hozta le, miért nem egyből Torres-Dembele csere volt?
It's the little differences. I mean, they got the same shit over there that we got here, but it's just...it's just, there it's a little different
Sonoma
Capitá del Barça
Hozzászólások: 607
Csatlakozott: 2021.05.25. 10:00:54

2022.02.13. 23:09:47

fanbarca írta:
2022.02.13. 23:00:25
Ez ilyen. Tipikus derbi volt. Nem mondom, hogy jól játszottunk, de jobban, mint ez a gyökér Espanyol. Talán két mini tanulságot lehet levonni: Adama jó, EG vicc.
Torres sem jó középen. Mindent elmond, hogy LdJ-nak 8 perc kellett, hogy egy gólt fejeljen. Busi se tudta mozgatni úgy a csapatot, mint Alves.
Ezt most kicsit Xavi sara is.
Avatar
westerngom
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1527
Csatlakozott: 2007.12.15. 21:33:00
Tartózkodási hely: West Side

2022.02.13. 23:09:23

Ferran Torres 55M :mrgreen:
Luuk De Jong =D> =D>

Xavi ezt a meccset csúnyán eltaktikázta.
A Valencia ellen csúnya lesz a hátvédsorunk Pique & Araujo nélkül.
Pozitívum: 1 pont + Gavi, Araujo & Traore játéka.
mvik
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 303
Csatlakozott: 2009.06.05. 22:43:57

2022.02.13. 23:08:26

Komolyan mondom ezt a Garciat többet a kezdő környékére se engedném, rendesen rettegek ha felé megy a labda, pedig én marha szezon elején még reménykedtem hogy jó lesz, ilyen vak hátvédünk utoljára tényleg Oleguer volt. Remélem Araujonak nem komoly a sérülése, meg hogy fellebbeznek Piqué kiállítása miatt, de ha nem sikerül eltöröltetni akkor se ezt a vak gyökér Garciát raknám be a kezdőbe, előbb küldeném hátra a De Jongot.
mvik
Peter
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3287
Csatlakozott: 2019.09.04. 02:22:17

2022.02.13. 23:04:42

Nem voltunk teljesen vakon 45-60 percig, de hiányzott valami nagyon.
Utána teljesen szétcsúsztunk, jött is az espanol gól....
Nem volt karaktere ennek a mai Barcának
Avatar
Olcha
Jugador del Barça
Hozzászólások: 205
Csatlakozott: 2018.06.28. 19:31:15

2022.02.13. 23:04:36

Az első 15 perc után azt hittem, hogy kiütjük őket.. erre szorítani kellett az X-ért a végén.
Adama nagyokat megy, Gavi iszonyat jó. Luuk-nak és a pontmentésnek nagyon örültem.
Hogy mit művelt EG az egy hatalmas kérdőjel.
Troym
Director del Fútbol
Hozzászólások: 2592
Csatlakozott: 2009.08.15. 12:12:47

2022.02.13. 23:03:10

A darabos mozgása ellenére már nem is tudom hány pont köszönhető Luuknak, szerintem még 1 évre itt kéne tartani kölcsönbe ilyen helyzetekre.
Avatar
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol
Hozzászólások: 4507
Csatlakozott: 2007.10.02. 19:49:32

2022.02.13. 23:02:27

Garciát egy ilyen meccs után úgy kidobnám a padra mint a huzat, erre Piqué tesz egy szívességet és egy takony kifújja az orrát és begyűjt egy pirost. Így kezdhet a következő meccsen is.. Ennek a csapatnak kellene nyáron egy alapozás, sok-sok edzőmeccs és úgy a szezon.
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
Avatar
bence0330
Az Év Fórumozója 2022
Hozzászólások: 7249
Csatlakozott: 2020.07.16. 19:01:18
Tartózkodási hely: Pécs

2022.02.13. 23:02:11

MessiNeymarSuarez írta:
2022.02.13. 22:59:01
Sajnos várható volt hogy nem fogunk mostantól végig hengerelni, de az nagyon fájt volna ha a liga legpatkányabb csapatának sikerül odaajándékozni a 3 pontot...Hát ezt az utolsó perces De Jong gólt nagyon megérdemelték a rohadékok :D

Azért szép lesz a Mestallában Piqué és esetleg Araujo nélkül, felkészül az EG-Lenglet-Umtiti álomtengely?

Amúgy a külföldi stream szerint 1.9% esélye volt Dargernek belőni azt a gólt ,hát sajnos sikerült...
Még ha Umtiti lenne, bár lehet, hogy törött lábbal is kiemelkedne ebből a hármasból sajna. :D

Én is ESPN-t néztem, nem is értettem az 1,9-et. Korrekt helyzet volt, 16 körülről, jó szögből, nem blokkoltak, és TS állt a kapuban. Utolsó persze csak vicc, de szerintem ez nem 50 próbálkozásból 1 esete volt egyáltalán...
ter Stegen; Cancelo - Cubarsí - Araujo - Koundé; Gündogan - Christensen - Pedri; Felix - Lewy - Raphinha
Avatar
fanbarca
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 2163
Csatlakozott: 2010.05.15. 09:11:15
Tartózkodási hely: Szatmárnémeti

2022.02.13. 23:00:25

Ez ilyen. Tipikus derbi volt. Nem mondom, hogy jól játszottunk, de jobban, mint ez a gyökér Espanyol. Talán két mini tanulságot lehet levonni: Adama jó, EG vicc.
més que un club
Avatar
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça
Hozzászólások: 10105
Csatlakozott: 2014.10.18. 14:14:18
Tartózkodási hely: Budapest

2022.02.13. 22:59:01

Sajnos várható volt hogy nem fogunk mostantól végig hengerelni, de az nagyon fájt volna ha a liga legpatkányabb csapatának sikerül odaajándékozni a 3 pontot...Hát ezt az utolsó perces De Jong gólt nagyon megérdemelték a rohadékok :D

Azért szép lesz a Mestallában Piqué és esetleg Araujo nélkül, felkészül az EG-Lenglet-Umtiti álomtengely?

Amúgy a külföldi stream szerint 1.9% esélye volt Dargernek belőni azt a gólt ,hát sajnos sikerült...
Avatar
Bob_Marley
Presidente del Barça
Hozzászólások: 19577
Csatlakozott: 2010.02.06. 19:42:14

2022.02.13. 22:57:33

visca el barca írta:
2022.02.13. 11:50:56
Bocs a duplaert, de mas tema.

En csak most nezem a tabellat, ha hozzuk az elmaradt meccseket meg a classicot, akkor csak 7 pont a real elonye. Ha odatesszuk magunkat tvasszal még barmi lehet, eleg sokat bukdácsol a reál....
Nagyon messze vagyunk sajnos a konstans teljesítménytől. Ahogy kicsit tudtunk volna stabilizálni a helyünket,s esetleg feljebb kacsintgatni, jött a valóság. Ne higyje senki hátradőlve bekocogunk a negyedik helyre. Sérülések folyamat jönnek, rutin borzasztóan hiányzik, befejezéseknèl is,meccs lezárásában is, többször lehet hasonló este mint a mai, sajnos. Real hullámvölgyben,de mikor majd kell hozzák a pontokat,mi sajnos hétről hétre megforgatjuk a kereket és random hány pont lesz a zsákban. Ez nem kritika,csak helyén kell kezelni,hogy a realitás a foggal körömmel megszerzett negyedik hely. Ez az 1 pont ahogy meglett a végén,egy győzelemmel ér fel,de csak lelkileg. Hosszú még az út, bizakodni kell,persze.
Kép
Kép
Kép
Avatar
bence0330
Az Év Fórumozója 2022
Hozzászólások: 7249
Csatlakozott: 2020.07.16. 19:01:18
Tartózkodási hely: Pécs

2022.02.13. 22:52:24

Titinho írta:
2022.02.13. 20:44:32
Piros lapra házat, marhát, asszonyt pakolhatjátok. :wink:
Francba, legközelebb hallgatok rád. :( :D
ter Stegen; Cancelo - Cubarsí - Araujo - Koundé; Gündogan - Christensen - Pedri; Felix - Lewy - Raphinha
Avatar
crixus
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1390
Csatlakozott: 2014.03.14. 14:43:58

2022.02.13. 22:48:21

Hányinger az idei csapat. Pocsék játék, unott fejek. Néha kicsit megmozdul valami, de igazi változás nincs. Mondjuk én őszintén szólva Xavit nem irigylem. A fél csapat sérült szinte folyamatosan és olyan játékosokra is számítani kell kényszerből akiknek normális esetben már rég nem itt a helyük vagy egyáltalán nem ide valóak.
Rühellem ezt mondani, de ez volt az idei utolsó meccs amit néztem. Alapvetően nem érdekelt a szezon, de Xavi miatt bekapcsolódtam tavaly novemberben. Kár volt.
Avatar
bence0330
Az Év Fórumozója 2022
Hozzászólások: 7249
Csatlakozott: 2020.07.16. 19:01:18
Tartózkodási hely: Pécs

2022.02.13. 21:01:43

Szerintem Adama és Torres is hozzájárul gólhoz ma. Adama remélem olyan látványosan küldi vissza az óvodába a védőjét, mint a múltkor, Torres meg szerintem ma érkezni fog a kapu elé, és gólt rúg.

Auba remélem kap legalább 25-30 percet.
ter Stegen; Cancelo - Cubarsí - Araujo - Koundé; Gündogan - Christensen - Pedri; Felix - Lewy - Raphinha
Peter
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3287
Csatlakozott: 2019.09.04. 02:22:17

2022.02.13. 20:57:26

Kerülgetjük a forró kását, miközben mindenki tudja, hogy a kulcs az a Busi pozíció.... :lol:
Destnek semmi köze nem lesz ehhez. Ezt senki sem várhatja Desttől.
Vagy visszakerül Busi kezébe a karmesteri pálca, vagy Frenkie is megpróbál(hat) esetleg vezényelni.
Hosszabb távon mindenesetre ez komoly, meghatározó kérdés, amire fontos választ kell adnia Xavinak.
Jelenleg ez nem azonnali eldöntendő kérdés, meg lehet osztani ezt és akár ellenféltől is függhet, de az tény sajnos, hogy sem Alves, sem Busi nem képes 90 perces csúcsonjárásra.
Válasz küldése