2022.01.22. 21:28:21
Én egyedül Busquetsnél tudom elképzelni, hogy elfogult lennék, akár csak egy picit is. Őt imádom, a többieket sose kedveltem annyira, hiába voltak jók. Még Alvest se, régen sokkal hangsúlyosabb volt szerintem az alattomossága, mint ez a 'goodcrazy' szimpatikus hülyegyerek stílusa.
Nem értem, mi alapján mondja bárki, hogy be lennénk ragadva a múltba, vagy hogy ígyis-úgyis az öregeket játszatjuk. Persze, pályán van Piqué, Alba, Busquets, Alves. Lehet még SR is pályán lesz. Lenne akár Messi vagy még Iniesta is.
Egyrészt az a helyzet, hogy a csapat játékának stabilitása, az elképzelések átvitele szerintem sokkal fontosabb, és előremutatóbb cél, mint az, hogy egyesével valakik milyen fizikai, vagy ki milyen tízből két meccsen előhozható csúcsteljesítményre képes. Ilyen formán a tapasztalt játékosok nagyon fontosak most Xavinak, és a csapatnak is, ahhoz, hogy az elképzelései mihamarabb gyökereket ereszthessenek. És nem egy, nem két területen kell ezt elérni. Ez nem egy, nem két hónap lesz, és nem lehet csak tinikkel nekiállni.
Alvesnél biztos voltam benne, le is írtam itt a fórumon, hogy egy kiegészítő szerepre jön nyilván. Inkább udvari bolondnak, meg a kis csapatok elleni kezdőbe. Ehhez képest most folyton játszik. És számomra meglepő, hogy mennyire jól. Nem rohangászik már fel-le, és nyilván nem tudná megfotni Sterlinget vagy Viniciust vagy Neymart egyedül. De számomra szembetűnő, hogy mennyire inteligensen játszik, sokakhoz (középpályásokhoz!!) képest mennyire stabilan találja meg és érvényesíti a produktívabb passzokat, hogy egy példát mondjak csak.
Ezen kívül meg ott a fő érv, ami miatt a legkevésbé sem értem, miért jön az elmúlt hetekben még bárki azzal, hogy minek is játszanak az öregek.
Ez meg nem más, mint hogy: mégis ki a bánatot raknátok a helyére?
Alves - profin játszik, láthatóan bírja a 90, sőt a 120at is, és SR-Dest eddig ésrült volt, meg Dest állítólag egy bugyuta gyalogkakukk.
Piqué - a szívét kihajtja minden meccsen, fejjel még mindig verhetetlen, abszolút vezér jellem, fel se veszi a közepes sérüléseket, ugyanúgy megy tovább. Egyáltalán nincs rossz formában, amellett h neki is vannak korlátai, már egyre több. Kit játszatnátok? Lenglet? Mingueza? Frenkie? Eric se volt meggyőző, de már sérült is.
Alba - nyáron és ősszel még perfekt formában volt, minden második helyzetünkben résztvett. Xavi óta kevésbé megy neki, de kit raknánk a helyére? Baldé se volt egészséges, de amúgy sem hiszem, hogy jelenleg az a szint. Max fokozatosan kéne elkezdeni használni, nagyon fokozatosan, ha egyáltalán lehet. Xavi jobban tudja, látja.
Busquets - Őszintén szólva szerintem ő a csúcson is hibázott néha hajmeresztőt, soha nem is volt valami villám, de szerintem még mindig kihagyhatatlan, prémium minőséget nyújt. Az öregek közül az egyetlen, aki helyett szerintem egy fullos keretből se találnánk jobbat, nagyon max rotációval. Szerintem nem véletlen, hogy van Frenkie, Nico, Gavi, Pedri, Puig, és mégis Busquets az egyetlen fix kezdő. Ha Guardiola lenne az edző, akkor is kezdene. Ha én lennék, akkor is. Vannak jobb és rosszabb meccsei, mint mindenkinek...A átlagteljesítménye abszolút indokolja a kezdőt.
Szerk: Guardiola játéka azóta is a labdatartó dominanciára és a feltolt letámadásra épül, csak bizonyos részleteiben igazodik a PL-hez, a rendelkezésre álló kerethez, vagy épp az aktuális ellenfélhez. Én nem bánom, ha Xavi továbbra is ugyanezt a fő csapást akarja visszahozni. Élmény nézni Guardiola csapatát (10ből 8szor, ami kemelkedő), és nekem koemanhoz képest élmény nézni már most a meccseink bizonyos szakaszait (egylőre sajnos jellemzően a félidők első 25-30 percét átlagosan). Ennél csak jobb lehet, méghozzá nem kevéssel lehet. Örülnék, ha kedves megmondóemberek előbb megvárnák, hogy vajon be tudnak-e érni Xavi elképzelései, bármik is legyenek azok bármelyikünk szerint, és nem hirdetnének ítéletet 2 hónap alapján, amikor az aktuális ócskaszar keretünknek se tudta még a felét se edzeni, nem hogy felkészíteni.
Szerintem ez az egész kb jövő ilyenkorra eldönthető, addig meg csak egymás idejét vesszük el. Hangsúlyozom, ez csak az én véleményem.
Idejött egy zöldfülű, de Pephez mérhető inteligenciájú ember, aki mellesleg él hal a klubért, és ti a NORMÁLIS türelmi időnek kb a 10%ánál azt bírjátok mondani, hogy ez rossz irány.
Szerk 2: Egyébként nyilván okoz némi különbséget, hogy ha valaki eredményeket vár mindenek felett. Én inkább azt, hogy élvezzem 90 percen keresztül, amit látok. Jelenleg meg azt, hogy ha látom ebbe az irányba az egyenletes fejlődést.
Hogy érdemes volt leülni másfél órára. Kevésbé számít, hogy mi van az eredményjelzőn a sípszó pillanatában, mint hogy elfogadható időtöltésnek nevezhetem-e az erre szánt több órát heti szinten.
És mindebben Xavinak most szabad szemmel jól láthatóan segítenek az öregek, akkor is segítenének, ha lenne kit játszatni helyettük. De ráadás, hogy amúgy sincs kit.
szerk 3, ezt az utolsó pár bekezdést átemelem a csapat-taktika topicba, erre a részre ott lehet reagálni.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila