Troym írta: ↑2022.01.24. 12:38:14
Szerintem a sérülésén kívül ráadásul "feljebb" játszatja Xavi. Mármint Koeman alatt szerintem nem az ő feladata volt helyzetbe hozni a támadókat, most úgy tűnik nekem, hogy kicsit támadóbb a szerepköre. Ebből adódóan több labdát veszíthet, de inkább a támadókon múlik, hogy 6 kulcspasszra jut 0 gól. Talán ez a szerepkör neki is jobban tetszik, ahogy nézem elég lelkes idén.
A rossz passzai hátul voltak, amikor kicsit szorongatták, de néha még akkor is, amikor nem. De ez tényleg inkább volt meglepő és szokatlan (Puigot megkövezték volna ennyi hülye hibáért), szerintem ez nem lesz tényező a jövőbeli meccsein.
Elöl engem nagyon nem érdekel a labdavesztés, sőt, idegesít az, aki elöl 90%-os passzokat hoz, mert abból sosem lesz semmi. (Dembélénél is nekem nem érv az ellene, hogy labdákat veszít elöl...)
Az ilyen De Bruynék, Bruno Fernandesek, Neymarok, de lehetne sorolni még a kisebb csapatokban is Malinovskyi, Maddison, Paqueta, stb, nem azért lesznek kiemelkedő 10esek, meg támadó középpályások, mert nem vesztenek labdát, hanem mert tökösen bevállalják a rizikót is, és abból bizony sok labdavesztés lesz. Ha ezt Pedri be fogja vállalni hosszútávon, az nagyon jó lenne.
Szerintem fent játszott Koeman alatt, sőt, amikor 4-2-3-1 volt, sokszor ő volt a 10-es is. Viszont úgy egyetértek teljesen, hogy a szerepköre szerintem is más, Koemannal ellentétben Xavi aktivitást vár tőle (LE is így tett) Koeman meg... nem is tudom, labdatartást? Meg pár mélységi indítást, amihez jó szeme volt akkor is.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy