2022.02.01. 06:41:37
Jó kérdés, hogy mi lesz most vele. Lehet a klub "bekeményít" és lelátóra száműzi, ugyanakkor én úgy gondolom, hogy számára az lenne a legideálisabb forgatókönyv.
Ami azt illeti, én azok táborát gyarapítottam, aki egy pillanatig nem volt odáig érte, már a leigazolásánál is csak puffogtam (szemben mondjuk Coutinhoval), de most azt hiszem, akkor járunk a legjobban, ha játszatjuk.
Mi a "legrosszabb" forgatókönyv, ha játszik?
Kiemelkedő teljesítményt nyújt, BL-be segít minket, és nagyon piacképes lesz nyáron, eligazol egy top klubba, mi pedig újra meglátjuk benne a 100M+-os tehetséget, és fájni fog az elvesztése. Ha játszik, akkor innentől nem tehet mást, minthogy mindent belead, elvégre ő minden meccsen a következő szerződésére próbálja eladni magát.
Ha gyengén játszik, ha lesérül, ha nem profi a hozzáállása, akkor azzal saját maga lehetőségeit vágja el, rövidíti le, úgyhogy ha minimális esze van (ami felől még így is van kétségem), akkor nem teheti meg, hogy ne nyújtson 100%-ot.
Ezzel szemben ha lelátóra száműzzük, akkor azzal vele teszünk jót. Még mindig körbelengi a személyét egy potenciális világklasszis mítosza, illetve az, hogy ezt csak nálunk nem sikerült kihoznia magából. Lesz olyan akár nagy, akár nagyra vágyó csapat (a Newcastle biztos), aki tiszta lappal adni neki egy új esélyt. Ha az utolsó félévét a padon tölti, akkor a piaci értéke a helyén marad, csökkenni nem fog, mert már most is csak a mítosz adja rá az alapot, nem a tartós jó teljesítmény. Ha nem játszik, nem sérül meg, nem játszhat lustán vagy rosszul, neki az a legkényelmesebb.
Én ezek után tuti játszatnám, mutassa meg a világnak, hogy mit is ér, rossz teljesítménnyel magát húzza le, jóval meg max a következő klubjának fog jobban fájni a fizetése jövőre. ó