Szerintem mire levetkőzte a gátlásait, simán erős csereszint lett a Barca mezében is, csak és kizárólag a 3-5-2 miatt ment el, mert ott tényleg nem volt helye Griez-Dembélé-Messi mellett, ami nem csoda. De ez nézőpont kérdése, oké, szerinted nem volt szint, elfogadom. De attól még gólképes játékos volt, ezt kb kár tagadni.LG írta: ↑2022.01.28. 17:29:35Ahogy mondod, Trincaot sem tartom nagyra, és ehhez nem kell néznem azt, amit Angliában mutat. Nálunk egyértelműen kevés volt, még csereszintre is. Aztán kiemelhetitek nekem néhány jobb meccsét, összességében akkor is elhasalt.
Adama mellett meg az az egyik nagy érvetek, hogy azért gyenge, mert egy gyenge támadójátékú csapatban játszik, de itt majd erősebb társak mellett megtáltosodhat. Rajta kívül viszont ez még igaz egy csomó másik támadóra, akkor próbáljuk meg őket, hátha jók lesznek, nem? Értem én, hogy ínséges időket élünk meg, de ne legyen már olyan alacsonyan a léc, hogy mindenkit megróbálunk, aki olcsó és kicsi benne a kockázat, hátha beválik. Nekem ez a hozzáállás nagyon messze van a tudatos építkezéstől. Ha zsákbamacskákat hozunk, akkor legalább fiatal tehetségek legyenek, ne olyanok, akik már valahol beárazták magukat, és csak vakon reménykedhetünk, hogy itt talán jobbak lesznek.![]()
A másik meg, hogy Xavit meg Laportát emlegetitek, hogy ők akarják, akkor biztos jó lesz, mert ők aztán nem tévednek. Én ebben sem hiszek. Laporta eddigi főgásai finoman szólva sem sziporkáznak. Xavi pedig tudom, hogy mekkora kedvenc a fórumon, nem is alaptalanul. De edzőként még sem villantott akkora dolgokat, hogy feltétel nélkül kellene bízni benne. Pl. engem az a tény, hogy továbbra is stabilan tervez a bukott bandával (mert az én szememben a 8-2 óta azok), elbizonytalanít abban, hogy tényleg ő a megfelelő ember ide. Még akkor is, ha pl. Koemanhoz képest előrelépésnek gondolom én is, de a holland nagyon alacsonyra tette neki a lécet.
20 évesen portugál bajnokságban lőtt 8 gólt és adott 8 gólpasszt 1600 perc alatt. Ez nagyon jó szám, kvázi 100 percenként 1 gólpont, és annyira azért nem gyenge az a bajnokság. Az mindenképp látszik a statból, hogy érzi a kapu előtti a dolgokat, magát a kaput is.
Nálunk úgy, hogy az első 2-3 hónapban látványos beilleszkedési gondjai voltak, 1300 perc alatt 3/2, ami nem valami jó, de ha onnan nézzük, amikortól nem ijedt kiskutyaként kóválygott, akkor ez olyan 500 perc alatt 3/2 lenne. És csak 21 éves, tehát ennél csak jobb lett volna.
Aztán PL, 945 perc alatt 0/0. Közben azért kapott játéklehetőséget, így bár nem néztem Wolves meccseket, de feltételezem, hogy még fejlődnie is kellett. Ez azért nagyon beszédes, látszik, hogy mennyire nem kóser szélsőnek lenni egy Wolves-ban. Nem hiszem, hogy van ezen mit magyarázni.
Traoré meg azért nem egy a 100 játékos közül aki nem lő gólokat, de reménykedünk, hogy majd nálunk fog, ne már. 2 igen fontos mutatóban egész Európa abszolút első játékosa, így Traoré egy olyan nem túl gólképes játékos, akinek megvannak a képességei, és megvan benne a potenciál, hogy sokkal jobb számokat hozzon (bár én a gólpasszokat várnám tőle, a 19/20-as szezonjában kegyetlen jól készített elő, ott kb novemberől láttam a meccseik többségét, nagy %-ban pont miatta).
És ez a másik, hogy nemrég hozott már komoly szezont, szóval nem egy elképzelhetetlen dolog most sem.
És ha ezt a potenciált nem lehet kiaknázni, és nem lő gólokat, nem hoz 9 gólpasszos félszezont, akkor még mindig ott van a tempója, amivel felturbózza a meccseket, és a cselei. Ez önmagában elég jó alap, mint ahogy Dembélét is 0 stattal idén kulcsjátékosnak tekinthettük a támadószekcióban, mert akkora szerepe volt a veszélyteremtésben.
És azért van egy mentalitása is. Ő nem le akar futni valakit, mint Dembélé, hanem kinézi magának a túlsó szögletzászlót, és akkor is el akar oda rongyolni, ha közben kalasnyikovval lövik a pálya széléről. Évekig nem volt ilyen játékosunk, most Gaviban megvan, nem árt szerintem még egy. Legyen egy kis tűz. Mindenkire jó hatással lehet, ha egy izomkolosszus, focista szinten alamizsnáért széttépi a pályát előttük. Ki a franc nem meri majd követni?

Nyugi, szerintem sem ő lesz a csúcstámadó, de amilyen lehetőségeink vannak, ez a plafonunknál is magasabb szint lehet, ha bejön. Nem 90 perces játékos volt, mikor néztem, szerintem most sem az, úgyhogy kapnak majd a helyén esélyt Abdéék, össze lehet majd hasonlítani a kettőt, és az ő fejlődésük is folytatódhat.
Se Laportáékra, sem Xavira nem mondta senki szerintem, hogy tökéletesek. Én sem. Csak azt, hogy alaptalan totál hülyeségeket nem fogunk látni tőlük. Ezt tartom is. Lesz mindig értelmes és logikus elképzelésük, kit hozzanak, és nem úgy, mint Bartoéknak, akiket sem az edző elképzelése nem érdekelte, sem sportszakmai okok, csak szimpi lett Griezman (haja?) és akkor jöhetett 100+-ért. Meg a többiekkel ugyanez történt.
Ettől még lesznek besült dolgaik, mint ahogy ez is lehet az.
Xavi ragaszkodása az öregekhez pl. nekem sem szimpi, szerintem nem bírja el érzelmileg ezt a témát.