Ousmane Dembélé

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
Andris
Adminisztrátor

2022.01.25. 13:00:29

Hölgyek, Urak, a piramisokra figyeljetek oda, olvashatatlanná teszik a fórumot.
Egy, maximum két hsz legyen idézve, az is csak ha nagyon muszáj. Innentől törölgetni fogom szó nélkül.

A témához szólva:

Lol, nehogy már Abdét összehasonlítsuk Dembelével. Akármennyit is volt sérült a francia, nem lehet egy lapon említeni őket. Jelenleg semmiképp. Nem is érvelek, aki ezt komolyan gondolja, annak úgyis fölösleges.

Kizártnak tartom, hogy olyan buták legyenek, hogy adják a fizuját, és ültetik a lelátón. Van még másik öt forgatókönyv, azok közül lesz valamelyik.
Bár Laportából sok rosszat kinézek, de ilyen sértődős dedós bugyutaságot nem.

Sztem sincs komoly kérője amúgy, legalábbis nem nagy fizuval.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
grgly50
Capitá del Barça

2022.01.25. 12:42:08

Troym írta:
2022.01.25. 12:33:54
Egyet mondjon meg valaki: Miért fájna ennek a szerencsétlennek, ha már tavasszal is ott focizna, ahol júliustól fog? (mindegy a konstrukció, hogy kölcsön, szerződésbontás, bánomisén) Nem értem. Gyakorlatilag a vezetők is ezt kérik tőle.
- Nem jó az itteni ajánlat?
- Mész xy csapathoz júliustól?
- Kölcsönadunk oda már most.

Ebben mi a sértő?
Mert szerintem blöff az egész. Nincs kérője. Főleg annyi pénzért, amennyit kérnének a Barcától.
Troym
Director del Fútbol

2022.01.25. 12:33:54

Egyet mondjon meg valaki: Miért fájna ennek a szerencsétlennek, ha már tavasszal is ott focizna, ahol júliustól fog? (mindegy a konstrukció, hogy kölcsön, szerződésbontás, bánomisén) Nem értem. Gyakorlatilag a vezetők is ezt kérik tőle.
- Nem jó az itteni ajánlat?
- Mész xy csapathoz júliustól?
- Kölcsönadunk oda már most.

Ebben mi a sértő?
Kalapos
Capitá del Barça

2022.01.25. 12:30:47

Grimaldo írta:
2022.01.25. 12:11:50
Nem gondolhatod komolyan, hogy szerinted Xavi nem akarja játszatni :D
Pont eggyel korábbi hsz-ben írtam le hogy ez nem szakmai alapú kérdés.
Persze hogy játszatni akarja, le is írtam hogy igen.
De azért nem fog, mert nem hajlandó beállni a sorba és leadni az igényeiből.
Innentől kezdve nem maradhat, azonnal mennie kell.

Messi se maradt, Griezmann se maradt, Coutinho se maradt. El lesz küldve ő is, tök mindegy hogy van-e minőségibb szélsőnk nála vagy nincs.
Ez nem szakmai kérdés.
hajnesz
Entrenador del Barça

2022.01.25. 12:28:33

grgly50 írta:
2022.01.25. 12:22:35
Valahogy így látszik.
A Real is elengedte CR7-et, Ramost. Igaz, azért ott volt még utánpótlás
Utólag már lehet ezt mondani, de abban a pillanatban, amikor elengedték őket, még bőven nem így nézett ki a helyzet.
Bátrak voltak, és nagyot nyertek az ikonok elküldésével.
grgly50
Capitá del Barça

2022.01.25. 12:22:35

Sonoma írta:
2022.01.25. 12:17:44
Kalapos írta:
2022.01.25. 11:22:17

....

A játékosok uralmának vége, a klub dönt, az van amit Xavi mond. Nem kezdhetik az újjáépítést azzal hogy megint bedőlünk egy játékos hisztijének.
Ott a pont.
Barto mindig engedett, meg is lett a böjtje.
Laporta sokkal profibban kezeli ezeket a helyzeteket.
Más kluboknál természetes, hogy nem engednek egy játékos zsarolásának. Ha nem tudnak megegyezni, az illető kap egy ultimátumot a vezetőségtől, ha nem fogadja el, már teszik is ki az első csapatból.
Végre mi is ráléptünk erre az útra.
Valahogy így látszik.
A Real is elengedte CR7-et, Ramost. Igaz, azért ott volt még utánpótlás
Sonoma
Capitá del Barça

2022.01.25. 12:17:44

Kalapos írta:

....

A játékosok uralmának vége, a klub dönt, az van amit Xavi mond. Nem kezdhetik az újjáépítést azzal hogy megint bedőlünk egy játékos hisztijének.
Ott a pont.
Barto mindig engedett, meg is lett a böjtje.
Laporta sokkal profibban kezeli ezeket a helyzeteket.
Más kluboknál természetes, hogy nem engednek egy játékos zsarolásának. Ha nem tudnak megegyezni, az illető kap egy ultimátumot a vezetőségtől, ha nem fogadja el, már teszik is ki az első csapatból.
Végre mi is ráléptünk erre az útra.
Grimaldo
Capitá del Barça

2022.01.25. 12:11:50

Kalapos írta:

Nem gondolhatod komolyan, hogy szerinted Xavi nem akarja játszatni :D
Kalapos
Capitá del Barça

Továbbra sem tartok attól hogy játszatni kell.
Borzasztóan állunk pénzzel, ha nem akar olcsón maradni, akkor ki fogják rakni.

Megfogják találni a módját, hogy ne kelljen a borzasztó fizuját állni tavasszal is.
Kölcsön vagy eladás, tök mindegy, bármi áron el fogják tüntetni.

Az egyetlen esélye hogy visszakerüljön ha belemegy a fizucsökkentésbe, de ez nyilván nem történt és nem is fog megtörténni.

A többi játékosnak is fricska lenne ha Dembelé fizu emelést kapna a semmire amit csinált eddig, és játszana boldogan miközben mindenki más felezett fizuval hosszabbított, vagy nem lehet vele hosszabbítani mert nincs pénz, pont Dembelé miatt.
A jelenlegi helyzet szintén tarthatatlan, a fentiek miatt. Egyértelmű az üzenet, elkötelezett klubhoz hű emberek kellenek, jó, szoros, összetartó társaság. Dembelé nem állt be a sorba, nem is akar. Kész, mehet amerre lát, vagyis amerre majd a klub küldi, mert el fogják küldeni.

Nem fog már játszani, ha igen, azzal óriási mentális öngólt rúgunk. Nem lenne az első eset... de szerintem nem fogjuk megtenni újra.

szilva
Barça B

2022.01.25. 11:15:03

bence0330 írta:
2022.01.25. 10:12:21

Két hasonló képességű játékosnál igen. De ha Messi végiglötyögné a tavaszi formájában nálunk a meccseket, akkor most nem lenne gond a BL hely, és inkább azon gondolkodnánk, mennyi esélyünk van még megnyerni a bajnokságot mondjuk 4-5 ponttal lemaradva a Reáltól. (Nem, nem akarom visszahozni, csak példa volt.)

Így Dembélénél is, ha Abdéval összehasonlítgatjuk, aki sajna az első kb 2 meccse óta egyre gyengébb, van akkora különbég, hogy egy nem 100%-osan odafigyelő Dembélével szinteket lépjünk hozzá képest. Sőt, állítom, hogy a nem 100%-os Dembélé nem lövöldözné fölé az összes lehetőségét, mert nem görcsölne rá. Én is mindenképp játszatnám ezerrel, ha már itt van, nyilván addig, amíg a játéka alapján megérdemli.
Tévedés, hogy akkora különbség van Dembelé javára. Az itt töltött ideje alatt kb. 2 jó meccse volt. Ezt Abdé simán felül múlhatja.
Inkább játszon az aki itt szeretne játszani.

Piramis, ne idézz egyszerre ilyen sokat. Szerkesztettem, figyelmeztetés most, legközelebb csak törlöm az egészet. A.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2022.01.25. 10:12:21

szilva írta:
2022.01.25. 10:02:58
Deluigi írta:
2022.01.25. 09:53:19
akkor ez a megoldas, jatszatni ezerrel, ha megserul, oda az atigazolasi a'lma, ha nem, akkor mind a ketto jol jar
A sportban nüanszok döntenek. Általában jobb (ügyesebb/gyorsabb/erősebb) javára dőlnek el. De ha nem adsz bele 100%-ot, akkor mindig te maradsz alul. Emiatt teljesen felesleges olyan játékost a pályára küldeni, akivel csak többen vagyunk.
Két hasonló képességű játékosnál igen. De ha Messi végiglötyögné a tavaszi formájában nálunk a meccseket, akkor most nem lenne gond a BL hely, és inkább azon gondolkodnánk, mennyi esélyünk van még megnyerni a bajnokságot mondjuk 4-5 ponttal lemaradva a Reáltól. (Nem, nem akarom visszahozni, csak példa volt.)

Így Dembélénél is, ha Abdéval összehasonlítgatjuk, aki sajna az első kb 2 meccse óta egyre gyengébb, van akkora különbég, hogy egy nem 100%-osan odafigyelő Dembélével szinteket lépjünk hozzá képest. Sőt, állítom, hogy a nem 100%-os Dembélé nem lövöldözné fölé az összes lehetőségét, mert nem görcsölne rá. Én is mindenképp játszatnám ezerrel, ha már itt van, nyilván addig, amíg a játéka alapján megérdemli.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
szilva
Barça B

2022.01.25. 10:02:58

Deluigi írta:
akkor ez a megoldas, jatszatni ezerrel, ha megserul, oda az atigazolasi a'lma, ha nem, akkor mind a ketto jol jar
A sportban nüanszok döntenek. Általában jobb (ügyesebb/gyorsabb/erősebb) javára dőlnek el. De ha nem adsz bele 100%-ot, akkor mindig te maradsz alul. Emiatt teljesen felesleges olyan játékost a pályára küldeni, akivel csak többen vagyunk.
Deluigi
Entrenador del Barça

Troym
Director del Fútbol

2022.01.25. 09:25:51

Andris írta:
2022.01.25. 08:45:17

Kapkodni tenyleg nem kapkodtak el a dolgot, tavaly majusban kellett volna Dembele hosszabbitasat befejezni, vagy Juniusban eladolistara tenni. Ehelyett januar 20.an sikerult.

Az osszevissza beszeles viszont abszolut az elnokseg eddigi osszteljesitmenyenek fo jellemzoje, ugyhogy varjuk meg a februar elsejet. Sztem siman benne van a pakliban az is hogy hosszabbit, meg az is h nem, de jatszik majd. Szerintem jo az esely arra is(!), hogy hetek ota a ki blöfföl nagyobbat jatekot kiserjuk figyelemmel.

Ha mar ilyen [auto_cenzúra] helyzetbe sodortam volna magam, en biztosan igy csinalnam. Elve a feltetelezessel, hogy egy relative jo fizubol, csak sok siman teljesulo fuggo reszbol all a klub valodi ajanlata. Pl h nem serul meg a srac es palyaralep a meccsek x meg y szazalekan, meg lo x es y golt es golpasszt. Teljesitmeny alapu, ahogy lennie kene minden elvileg nagy fizetesu playmakernel.
Ez a szerencsétlen nyáron is sérült volt, eladni nem lehetett. Pont ellenünk sérült meg az ebn ez volt a jubileumi 50. Serulése 😀

Piramis, ne idézz egyszerre ilyen sokat. Szerkesztettem, figyelmeztetés most, legközelebb csak törlöm az egészet. A.
Andris
Adminisztrátor

2022.01.25. 08:45:17

fanbarca írta:
2022.01.25. 08:34:17
sansz írta:
2022.01.25. 00:57:57

Onnan jön, hogy a vezetőség folyamatosan összevissza beszél és kapkodik.
Ez mondjuk pont nem igaz. Egyre kevesebb a kapkodás hála Istennek.
Kapkodni tenyleg nem kapkodtak el a dolgot, tavaly majusban kellett volna Dembele hosszabbitasat befejezni, vagy Juniusban eladolistara tenni. Ehelyett januar 20.an sikerult.

Az osszevissza beszeles viszont abszolut az elnokseg eddigi osszteljesitmenyenek fo jellemzoje, ugyhogy varjuk meg a februar elsejet. Sztem siman benne van a pakliban az is hogy hosszabbit, meg az is h nem, de jatszik majd. Szerintem jo az esely arra is(!), hogy hetek ota a ki blöfföl nagyobbat jatekot kiserjuk figyelemmel.

Ha mar ilyen [auto_cenzúra] helyzetbe sodortam volna magam, en biztosan igy csinalnam. Elve a feltetelezessel, hogy egy relative jo fizubol, csak sok siman teljesulo fuggo reszbol all a klub valodi ajanlata. Pl h nem serul meg a srac es palyaralep a meccsek x meg y szazalekan, meg lo x es y golt es golpasszt. Teljesitmeny alapu, ahogy lennie kene minden elvileg nagy fizetesu playmakernel.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2022.01.25. 08:41:21

Azért ne lepődjön meg senki, ha februárban újra keretben lesz.

Legalábbis én nem fogok meglepődni, az lenne a normális.
Nem tudom miért kell ebből presztízskérdést csinálni, lejár a szerződése, elmegy kész. De amíg itt van, fizetjük, addig játszatni kell.

de ha nem, akkor nem, engem ez sem érdekel, teljesen hitemet vesztettem már a klubban.
itt úgyis megvannak a királyok meg a feketebárányok, ahogy az elfogult meccs utáni értékelésekben is szépen kirajzolódik, (akik közé ahogy jósoltam Frenkie is bekerült, micsoda meglepetés) és akkor éljenezzük őket vagy "takarodjanak".
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
fanbarca
Entrenador del Barça

2022.01.25. 08:34:17

sansz írta:
Kalapos írta:
2022.01.24. 21:43:55
honnan jött hogy ő még játszhat?

Xavi lenyilatkozta hogy vége. Nincs visszaút.
Onnan jön, hogy a vezetőség folyamatosan összevissza beszél és kapkodik.
Ez mondjuk pont nem igaz. Egyre kevesebb a kapkodás hála Istennek.
més que un club
Kalapos
Capitá del Barça

2022.01.25. 08:14:53

Tekintve hogy a legutóbbi meccset is kihagyatták vele/kihagyta, nem hiszem hogy lesz ebből már bármi.

Ő már másfél lábbal a klubbon kívül van, megtalálják a csapatot ami elviszi aztán cső. Legalább kölcsönbe távozni fog, ha eladni nem is sikerül, aztán nyáron ingyen megy.

Soha többet nem fog itt játszani.
sansz írta:

Ugyebár a klub akkor kezdett totál feleslegesen a sajtón keresztűl keménykedni, amikor azt hitték, hogy Ferran egy csatáristen, aki aztán futószalagon hozza a gólokat és a helyzeteket, mellette Fati is bevág minden meccsen egyet.
Ehhez képest, legalábbis megingott a hit,hogy Ferran tényleg azt hozza e majd,amit vártunk és Fati pedig...ismerjük a storyt.

Xavi pedig nem volt egyértelmű. Azt mondta,hogy nem tudja mi lesz és akkor nincs visszaút,ha semmi nem változik.
Ferran-ról mi derült ki?? Szerintem eddig tökéletes. Gól gólpassz eddig két és fél meccsen, úgyhogy előtte kihagyott egy jelentős időszakot, és új csapatba érkezett.
Mister Bömbellének 11 meccsen van 1 gól 2 gólpassz. Akkor mi derült ki, úgy egészen pontosan? Milyen hit ingott meg?

Megint a hülyeség, hogy hát látszik szemre hogy Ferran nem Messi, de még nem is Neymar, akkor már megingott a hit..
Egyetlen realista ember hite sem rengett meg, Ferran egy remek spanyol támadó, aki lyukrafutó típusú és beveri amit be kell.
Egy cselgép biztos látványosabb lenne, egy passz mester meg biztos ezrivel tolná ki magából a helyzeteket de ő nem az. Ő egy csatár, olyan ami kellett nekünk már évek óta.
Griezmann helyett kellett volna egy ilyen támadó.

Fatit elvesztettük, de nem látom hogy ez Dembelét hogy befolyásolja. Persze az nyíl egyszerű hogy -1 támadó, akkor ne legyen egyből -2, de ha megvizsgáljuk a helyzetet, Dembelét nem azért akarják kitenni mert hogy nem kell. Eleve meg akarták tartani. Azért nem fogják, mert nem akar maradni, vagy nem olyan áron, ami belefér.
Tehát, nem szakmailag akarják elküldeni. Így viszont, hogy szakmailag Fati miatt még kevésbé éri meg elküldeni, az logikus, de nem jelent semmit, mivel szakmailag eleve nem akarták elküldeni.
Magyarul, hogy Fati sérült-e vagy sem, nem jelent semmit Dembelé ügyében.
Dembelé ügyében az jelentene valamit ha a semmiből beesik 500mil EUR a klubhoz és lesz rá pénz, vagy ha ő maga lemond az igényeiről.
Egyik se fog megtörténni, sőt utóbbi már lehet hogy nem is lenne elég, mivel kifutott az időből, és már eldöntötte a klub hogy elküldik.

Akár honnan vizsgálom, ennek vége. Szerintem Xavi nyilatkozatai is egyértelműek.
sansz
Entrenador del Barça

Kalapos írta:

Onnan jön, hogy a vezetőség folyamatosan összevissza beszél és kapkodik. Szóval sajnos az van,hogy mindegy ki és mit mond, kb a határidő utáni pillanatban lesz biztos minden. Ráadásul a helyzet is képlékeny. Ugyebár a klub akkor kezdett totál feleslegesen a sajtón keresztűl keménykedni, amikor azt hitték, hogy Ferran egy csatáristen, aki aztán futószalagon hozza a gólokat és a helyzeteket, mellette Fati is bevág minden meccsen egyet.
Ehhez képest, legalábbis megingott a hit,hogy Ferran tényleg azt hozza e majd,amit vártunk és Fati pedig...ismerjük a storyt.

Xavi pedig nem volt egyértelmű. Azt mondta,hogy nem tudja mi lesz és akkor nincs visszaút,ha semmi nem változik.
Kalapos írta:
Nem hosszabbított, el lesz küldve és kész.

Igen, te meg holnaptól nem kapsz fizetést. Miért? Mert csak!
Ez kb ilyen helyzet. Van egy érvényes szerződés,ami nyárig szól. Egyoldalúan akkor lehet elküldeni,ha előre kifizetik a pénzét. Nagy ötlet.
Szóval lehet el lesz küldve, de csak akkor,ha Dembele is rábólint. Egyelőre totál bizonytalan az egész.
Karesz46
Barça C

2022.01.24. 22:35:09

Én csak annyit szeretnék megjegyezni, hogy amikor igazoltuk is hasonlóan viselkedett, csak akkor számunkra kedvező volt a hisztije.Nekem már akkor sem volt szimpatikus.
Barcaforever
Director del Fútbol

2022.01.24. 21:54:56

MessiNeymarSuarez írta:
2022.01.24. 21:25:21
Aztán bolondot csinálva magunkból beraknánk játszani és 5 perc múlva megint lesérülne :D :D
Ez annyira leírná az elmúlt 2-3 évünket, h effektíve még a pulzusom se emelkedne meg a meglepődéstől. :D
Kép
Kalapos
Capitá del Barça

Tudom hogy szoktunk farhátat csinálni a szánkból, Laporta, Pique sőt Xavi is megtette már.
De ez más, mivel ez nem sablon szöveg. Ez egy tény közlése volt, még csak nem is zsarolás, azon már túl voltunk.

Nem hosszabbított, el lesz küldve és kész.

Nincs is rá szükség és nem is fog játszani, szerintem tiszta mint a nap.
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2022.01.24. 21:25:21

Aztán bolondot csinálva magunkból beraknánk játszani és 5 perc múlva megint lesérülne :D :D
Chino
Llegenda del Barça

2022.01.24. 21:07:17

Grimaldo írta:
2022.01.24. 20:33:36
Chino írta:
2022.01.24. 18:19:28

Ez a keretből való kirakás már elég régóta fel volt vetve.
Az őszi szezon miért döntene? Nyáron lesz a VB.
Igen, lógott a levegőben, de épp ezt mondom, hogy csak akkor merték meglépni amikor úgy tűnt, hogy elől jól fogunk állni a sérültek visszatérésével.Ellenben mondjuk a Cfc kirakta már ősszel is Christensent, olyankor is amikor elég rosszul álltak a poszton, az tényleg határozott kemény fellépés, mi csak égetjük magunkat ezzel is.

Idén rendhagyó módon Decemberben lesz a vb.
Persze, ez rendben van, de ebben a szezonban van 600 perce, gyakorlatilag egy teljes szezont hagyna ki aztán lenne kb. 2 "éles" hónapja, ha nem sérült/koronás stb. Plusz egy ki tudja milyen csapatban, ahol szintén kérdéses hogy kezdő-e és mennyire tud beleszokni abba a bajnoksáágba. Ezért nem hiszem, hogy az őszi szezon annyit változtatna.

Christensent nem rakta ki a Chelsea, plusz Rüdiger, TS és Chalobach egész szezonban rendelkezésre állt.
Forca Barca!!!!
Grimaldo
Capitá del Barça

2022.01.24. 20:33:36

Chino írta:
2022.01.24. 18:19:28

Ez a keretből való kirakás már elég régóta fel volt vetve.
Az őszi szezon miért döntene? Nyáron lesz a VB.
Igen, lógott a levegőben, de épp ezt mondom, hogy csak akkor merték meglépni amikor úgy tűnt, hogy elől jól fogunk állni a sérültek visszatérésével.Ellenben mondjuk a Cfc kirakta már ősszel is Christensent, olyankor is amikor elég rosszul álltak a poszton, az tényleg határozott kemény fellépés, mi csak égetjük magunkat ezzel is.

Idén rendhagyó módon Decemberben lesz a vb.
Válasz küldése