Egyetlen oldalt kell itt visszalapozni a klasszikó topicban (tessék:
https://www.eurobarca.hu/forum/viewtopi ... 6&start=25) és találni olyan véleményeket hogy a Real nem is esélytelen egy PSG ellen, és hogy a BL győztes szezonjaikban sem játszottak máshogy, csak elől CR volt ami extra.
Ehhez képest a tegnapi meccs után a Real érdemeit kicsinyítjük le, hogy messze vannak ők a toptól, milyen gyengék, nem ők a mérce...
Örüljünk már valaminek könyörgöm...
Vannak pozitív hangok szerencsére, de valaki ennek se tud örülni.
Igen is a Real a mérce, nekünk, mindig. Mert az elsődleges mindig a bajnokság. Ez nem Németország és a Bayern, hogy a bajnoki cím alap és kötelező, és a BL-ért kell menni évről évre, mert ott vannak csak hasonló erősségű csapatok. (aztán látjuk az se sikerül nekik túl gyakran..)
Nekünk a bajnokság a mérce. Abban kell küzdeni, és a BL hab a tortán. Ha jó jó, ha nem, nem, nem számít igazán.
Szóval ne a Pool Chelsea City PSG Bayern sorhoz mérjük magunkat. Most nem azok az idők járnak.
Amikor a Real és a Barca uralt mindent a Pool 5-10. hely körül volt. Ők sem hozzánk mérték magukat amikor felfelé kapaszkodtak. A Chelsea is 2013-19 között hát na, nem volt magasan. A Bayern is vesztett bajnoki címet. Ez azért fontos, mert nagyot kell álmodni, de lépésről lépésre kell haladni. Szóval először is igenis a legfontosabb a Realt elverni, spanyol versenyeken. Ha az nincs meg, akkor minek vernénk el a Poolt pl, ha aztán a Real elver minket?
Kövi klasszikóra már nagyon jó érzéssel mehetünk. Vesztettünk, de szerintem a játékosoknak jót tett ez a meccs. Kicsit mindenki a helyére került:
az én szememben Fati és Gavi akik speciálsak. Pedri nem az, viszont így is nagyon magas szintű. Kicsiben olyan cseleket csinált.. annyit futott és lőtt is, folyton ment előre labdával és labda nélkül is. Pedri olyan mint egy kiforrot top játékos, viszont nekem úgy tűnik hiányzik belőle az extra. Aztán még kijöhet, csak úgy tűnik aki különleges az tényleg Fati és Gavi. Ők 3an mindennél fontosabbak + Araujo. Ez 4 olyan játékos, akik bármelyik klubba elférnének, ha egyelőre nem is a kezdőben, de biztos vagyok benne hogy bárki örülne nekik.
Abde és Nico se lógott ki nagyon a mezőnyből, a keret hasznos tagjai lehetnek a jövőben is, de nem extrák.
Busi helyére kell találni valakit, ha FDJ-nek megy az a poszt akkor ok, ha nem, akkor FDJ-t el is engedhetjük sajnos.
Alba jó volt, főleg hátul, Pique is összekapta magát, szokás szerint. Meg kell oldani a pótlásukat/pihentetésüket, mert nem mindig ilyen koncentráltak és motiváltak sajnos..
Depayt megtartanám ha nem nagy a szája és teszi a dolgát.
Dembelé volt a Messink. Ez alatt azt értem hogy ő volt A playmaker. Ha megkapta, csinált valamit. Csak sajnos, nem elég jó arányban. Továbbra is próbálja, de nem megy neki. El kell engedni.