Guille írta: ↑2022.01.03. 12:03:46
Ez szép, de ezeken én meg inkább mosolygok. A mocskolódást persze én sem szeretem, de mikor összehasonlítjuk egy átlagember fizetési mutatóját egy milliárdossal, az ezért elég vicces. Itt nem Mari néni fizuja van levágva 180 nettóról a felére. Értem, hogy mindenki a maga szintjén nyomorog, de akkor is, na!
Ha Dembi lett volna az elmúlt 1 év húzóembere vagy bármit letett volna az asztalra, lehetne mire hivatkozni, de gyakorlatilag mióta itt van, a fele időt rehabon töltötte és abszolút nem szolgálta meg a klub bizalmát.
Azt írod érted ezt a mindenki a saját szintjén dolgot, de nem érted. Nyilván mások az emberek problémái, de attólmég ugyanaz a faj. Az emberre pedig nagyon, de nagyon jellemző az előrelépés iránti csillapíthatatlan vágy és a visszalépést követő stresszhelyzet. Ez olyan mélyen belénk kódolt dolog,hogy valószínűleg a pénznél is sokkal előbb már dolgozott bennünk,bőven az ősembereknél is, ami azért sokszor hasznos volt. Nem volt elég,hogy már egy marhát is le tudtak gyűrni kőbaltával, nekik a mamut zsákmány is kellett. Nem volt semmi sem elég. Folyamatos gyarapodás és fejlődés megszerzéséért ment a hajsza. Ez az ösztönös dolog mindannyiunkban benne van, van akiben jobban,van akiben kevésbé. De az a ritkább,akiben kevésbé. És ez nem függ attól,hogy milyen szinten állsz, sőt,attól sem,hogy jó ember vagy-e. Ráadásul tudom nehéz a magyar valóságból belegondolni, de azért a költségei is mások,mint nekünk. Emlékszem, pályakezdőként azt hittem én vagyok a király, azóta 3szor annyit keresve most sem vagyok gazdag és kb egy hetet sem bírnék ki akkora fizuval. Dembelé szintjén van ügynöke, ügyvédje, orvosa, szakácsa, autószerelője, testőrei, titkárjai. Eltart három afrikai falut és 18 unokatestvért. Ráadásul, ha elkezd bónuszok alapján keresni,lehet rosszul jár. Pl,ha Xavi egyszer csak Torrest preferálná a posztján, Dembelé ha nem is sérült se tudna megdolgozni a pénzért. Kivásárolni meg senki nem fogja. Ja és a mostani életszinvonalon akar élni,34 éves kora után is.
Na és erre rápakol a klub. Egyfelől csökkentenék Dembele fizetését, de magukhoz láncolnák nagy kivásárlási árral. Oké, rezeg a léc, de elgondolkodik rajta, nem is fogadja el egyből az angol ajánlatokat,maradni szeretne. Ezekután a semmiből megvesszük a helyére Ferran Torrest 50misiért, meg Moratat is akarjuk és megy a pletyka másokért is. Akkor mi van? Most van,vagy nincs pénz? Grizest egy végülis jó szezon után kb ingyen eldobjuk,mondván nincs pénzünk, elvitetjük a balhét Koemannal,akinek folyamatosan vettük el a keretét, aztán most kiderül,hogy mégis tudunk igazolni? Ráadásul a Cityből meg a Juvéból?
Őszintétlen gagyiság,amit a klub vezetése csinál,az előző és a mostani is. Dembele,ha nem lesz sokat sérült(amire nem vennék mérget) a saját érdekében is el kéne húznia, oda,ahol építenek is rá, nem csak oldalról kap labdát pl. Lehet szidni a pénzéhségét, meg az ügynökét, de itt nem ők a hunyók.
Dembeléért Dortmundban sem voltam oda, de az,amikor nem volt sérült, az edzőinket is minősíti,hogy mennyire nem használták ki az erősségeit.
A vezetőségnek pedig ez a kavarása gyomorforgató. Hónapok óta már el kellett volna dönteni,hogy mi legyen a játékossal és aszerint kellett volna dolgozniuk. Simán eladhatták volna most télen pártíz millióért kavarás nélkül,mondván így a legjobb,mindenkinek. Helyette,majd Dembelét is inkább lejáratjuk és összeveszünk vele,ha nem azt csinálja,amit mi akarunk(mi meg mindig mást akarunk).