fanbarca írta: ↑2022.01.03. 13:55:11
Kövezzetek meg, de én nem dőlnék a kardomba, ha Morata érkezni fog. Talán picit változik FT szerepe így, de lesz bőven variációs lehetőség elől. Nekem valamiért szimpatikus Morata s nem tartok attól, hogy nagyon felsülne. Teljesen értem az indokokat, amiket felsoroltatok, de most nálam nem nyer a józan (?) ész. Picit úgy érzem, azért is jöhet Morata, mert így Dembélé-t elengedik. Előre így megleszünk: Fati, Ferran Torres, Morata, Depay, Braithwaite, Abde. Mondjuk elférne ebben a listában még Dembélé is, de meglátjuk.
Befejezőnek ott lesz Morata és Braithwaite, szélsők Fati, FT, Abde és Depay (bár ő nyilván inkább befelé játszik), hamis kilencesnek meg Depay és FT. Lehet ezt variálni, talán tényleg egy vonalszélső hiányozna még.
Igazából a kiemelt rész a válasz. Morata alapvetően nem lenne rossz, de a kezdőszintet nem üti/ütné meg. Legalábbis, ha előrébb akarunk lépni akkor egy Morata nagyon kevés. Cserének rendben lenne, de nem vagyunk olyan helyzetben, hogy egy ilyen összegtől essünk el egy tartalékért. Braithwaite erre a szerepre egyelőre elég, szerintem nem sokkal marad el a spanyoltól.
Lehet hogy most egy tipikus centerünk nincs, de inkább várni kellene nyárig, amikor egy jobb játékost szerezhetünk (az FFP-t még nélküle sem tudjuk megoldani), mint hogy most egy ilyen B-megoldással próbáljuk ezt megoldani.
Mellesleg ezzel Abde is kiesne az EL-ből, ami szintén nem egy örömhír.
Troym írta: ↑2022.01.03. 13:35:18
Mi van ha az Atletico jelezte, hogy tuti nem fizetnek 40 milliót és mehet vissza Grizes? Gondolom ahelyett egy opció, hogy pl fizetnek most 20at és idekerül ez a szerencsetlen, kisebb fizetésért. Ilyesmit sejtek emögött.
Kötelező opciójuk van rá, szóval mindenképp meg kell tartaniuk, ezt nagyon jól megoldották Laportáék. Azt hiszem egy tízest már fizettek is érte.
A Juve hasonló cipőben jár Moratával nekik még 35 milliót ki kellene fizetni az Atmanak második részletként és ezt nem akarják/nem tudják, emiatt dobnák át. Így lenne ez egy háromoldalú transzfer, gyakorlatilag senki sem fizet a másiknak.
Én azt nem igazán értem, hogy Coutinhoval miért nem lehetne egy kölcsön+opciót megoldani, pl. az Arsenallal, akár úgy hogy a bérének egy részét állnánk. Mondjuk ha minden igaz volt valami hasonló a Palmeirasszal, de ők csak 3 milliót álltak volna. Egy PL. klub azért ennél többet is vállalhatna. Umtiti más tészta, mert ő csak nagyobb klubbokba menne, nekik pedig még kölcsönbe sem kell, de a brazil iránt van érdeklődés és ő is hajlik a váltásra.