Igazából a kiemelt rész a válasz. Morata alapvetően nem lenne rossz, de a kezdőszintet nem üti/ütné meg. Legalábbis, ha előrébb akarunk lépni akkor egy Morata nagyon kevés. Cserének rendben lenne, de nem vagyunk olyan helyzetben, hogy egy ilyen összegtől essünk el egy tartalékért. Braithwaite erre a szerepre egyelőre elég, szerintem nem sokkal marad el a spanyoltól.fanbarca írta: ↑2022.01.03. 13:55:11Kövezzetek meg, de én nem dőlnék a kardomba, ha Morata érkezni fog. Talán picit változik FT szerepe így, de lesz bőven variációs lehetőség elől. Nekem valamiért szimpatikus Morata s nem tartok attól, hogy nagyon felsülne. Teljesen értem az indokokat, amiket felsoroltatok, de most nálam nem nyer a józan (?) ész. Picit úgy érzem, azért is jöhet Morata, mert így Dembélé-t elengedik. Előre így megleszünk: Fati, Ferran Torres, Morata, Depay, Braithwaite, Abde. Mondjuk elférne ebben a listában még Dembélé is, de meglátjuk. Befejezőnek ott lesz Morata és Braithwaite, szélsők Fati, FT, Abde és Depay (bár ő nyilván inkább befelé játszik), hamis kilencesnek meg Depay és FT. Lehet ezt variálni, talán tényleg egy vonalszélső hiányozna még.
Lehet hogy most egy tipikus centerünk nincs, de inkább várni kellene nyárig, amikor egy jobb játékost szerezhetünk (az FFP-t még nélküle sem tudjuk megoldani), mint hogy most egy ilyen B-megoldással próbáljuk ezt megoldani.
Mellesleg ezzel Abde is kiesne az EL-ből, ami szintén nem egy örömhír.
Kötelező opciójuk van rá, szóval mindenképp meg kell tartaniuk, ezt nagyon jól megoldották Laportáék. Azt hiszem egy tízest már fizettek is érte.
A Juve hasonló cipőben jár Moratával nekik még 35 milliót ki kellene fizetni az Atmanak második részletként és ezt nem akarják/nem tudják, emiatt dobnák át. Így lenne ez egy háromoldalú transzfer, gyakorlatilag senki sem fizet a másiknak.
Én azt nem igazán értem, hogy Coutinhoval miért nem lehetne egy kölcsön+opciót megoldani, pl. az Arsenallal, akár úgy hogy a bérének egy részét állnánk. Mondjuk ha minden igaz volt valami hasonló a Palmeirasszal, de ők csak 3 milliót álltak volna. Egy PL. klub azért ennél többet is vállalhatna. Umtiti más tészta, mert ő csak nagyobb klubbokba menne, nekik pedig még kölcsönbe sem kell, de a brazil iránt van érdeklődés és ő is hajlik a váltásra.