Értem a gondolatmeneted, és jórészt egyet is értek. Van viszont nálam 1-2 nagy lyuk ebben az egészben. Az első Demir itteni pozíciója. Szerintem elkezdtünk most visszatérni a több mint egy klub elvhez, és nekem amit leműveltek vele, az nagyon nem tetszik. Láttak benne fantáziát - mert volt is - elvették tőle a játéklehetőséget azzal, hogy nem a B-be nevezték, és innentől kezdve viszont kutya kötelesek vagyunk emberi okokból is legalább megadni neki a lehetőséget. Vele szemben is nagyon inkorrekt ez az egész, majdnem Collado szinten, főleg, hogy fantázia aztán tényleg van benne, az inkább csak a kérdés, hogy rövid távon bele tud-e nőni a mezbe. Ez csak és kizárólag játékkal dőlne el, nem jósnők látomásai során... egyébként ahol nem volt jó a játéka, sajna ott sem lógott ki a sorból...jclayton írta: ↑2021.11.11. 10:09:28De én nem erre utaltam. A klubban valószínűleg nagyban osztanak-szoroznak a következő évi befektetések kapcsán. És ha - teszem azt - a nyáron felszabadítanak kínkeservesen egy húszmillió eurós keretet játékosigazolásra, annak nem akarják a felét Demirre eltapsolni, helyette megpróbálják megszerezni a kettes számú Depayt vagy valamilyen más, nemzetközi szinten bizonyított játékost ingyen/szimbolikus összegért és jobb teljesítménnyel. A fiatalok kipróbálására és fejlesztésére meg marad a La Masiából hozott állomány. A csapat Demirt bevallottan a B-keretbe hozta kölcsönbe, arra számítottak, hogy ennyi kockázatot megér, ha kiderülne, ő az új Messi. Lehet, hogy Demirből decens focista lesz, de ezen a ponton talán kijelenthető, hogy szupersztár-státuszba nem kerül, akkor pedig a klub jelenlegi helyzetében túlfizetés az ittlétének véglegesítése.* Egy Manchester City valószínűleg jóval kevesebb gondolkodással döntene úgy, hogy ennyiért megtartják és legfeljebb, ha nem válik be, maguk is továbbadják kölcsönbe.
* illetve Demirt egy bizonyos, az A-csapatnál lejátszott játékperc után a csapatnak meg _kell_ vennie, kötelezővé válik az opció.
A másik, ami még fontosabb: ha jól rémlik, X*45+ percről van szó. Talán 20-szor, valaki majd kijavít talán. Az nagyon sok... szerintem ez nem akadálya a játszatásának, 10-12 szer lehetne kezdő is akár, meg 6-7-szer félidős csere, de még 30-35 percekkel is fel lehet hozni mentálisan szerintem, és beépíteni a csapatba. Ez nem lehet kifogás. (Szerintem Xavinál nem is lesz az, nyilván az eddigiekről beszélek)
És beszélhetünk Sterlingről meg Trincaoról, egyikkel sincs bajom, szeretem Sterling és a nálunk tél végi Trincao-t is, de most belőle kellene kihozni a maxot, akár a 10M elkerülésével is, rizikó nélkül. Mert ő van itt, és nincs más a posztjára. Destnél tuti, hogy többet mutatott volna amúgy szerintem eddig is..., jelen helyzetben szerintem még rizikó sincs a játszatásában. Ha Sterling és közte kéne dönteni, oké, akkor tényleg elfogadom, ha csak 10-20 perces csere néha, bár a lehetőséget akkor is meg kellene adni neki. De nem ez a helyzet, kb Dest, Cou vagy ő... az első kettő már bizonyította, hogy nullák ott épp elég meccsen.