LG írta: ↑2021.09.25. 18:51:13
Ha nem tudnak normális edzőt hozni, akivel végre elindul valami pozitív folyamat a csapatnál, akkor ki kell mondani, hogy alkalmatlanok, és kell nézni, hogy Font többet tud-e kihozni a helyzetből.
Mikor volt itt utoljára normális szakmai vezetés?
Lucho volt az utolsó tökös és szakmailag is megfelelő edzőnk. Neki sem volt egyszerű az őszi szezonja, keményen megküzdött az öltözővel is és januártól indult el a szárnyalás.
Azóta minden kaotikusan és Pató Pál üzemmódban működik (Valverd célfocija is csak konzerválni próbált).
Elnököt nem lehet csak úgy csereberélni. Laportától komolyabb dolgokat vártam volna én is. Sokminden ködös, homályos, nem tetsző, de talán még nem késő, hogy legyen egy jó húzása. Koeman maradása egyértelműen az ő felelőssége. Tavaly ősszel már látszott az edző alkalmatlansága és azt képtelenségnek tartom, hogy az elnökválasztást ne tudta volna felhasználni valamilyen alkuval az edzői stáb cseréjére.
Ugyanakkor semmi jót nem lehet elvárni egy bratyizós stílusú elnöktől, aki pl kikéri és ki tudja mennyire veszi komolyan a csapatkapitányok véleményét edzőkérdésben. Egy szóval sem kritizálnám ezt, ha példamutató, harcos, erejük teljében lévő kapitányaink lennének.
Nekem is kétségeim vannak és inkább csak reménykedhetünk Laporta szerencsés húzásában, mint sem tudatosan felépített szakmai választásában.
Azt egyáltalán nem gondolom, bármilyen is a helyzetünk, hogy önmagában " edzőtaszító " lenne a Barca kispad. A teljességhez ugyanakkor hozzátartozik, a körülmények - klubház, öltöző - már sok kérdőjelet vethetnek fel, ez igaz.