Csapatmunka a javából!
Sound On! 🔊🔊 pic.twitter.com/5eF2QUDuOt
— FC Barcelona (@FCBarcelona) October 26, 2024
Milyen novembert? A Bayern után legkésőbb fel kellett volna állítani. Minden egyes meccs, amit még megkap edzőként bűn az elnökség számlájára, nekünk és a csapatnak pedig csapás.
Én is azt látom, hogy ez egy szűk mezsgye, ezért nem mondom, hogy bármi áron azonnal el kell zavarni Koemant -ellentétben sokakkal -, hanem egy ésszerű tudatos építkezés szükséges és ehhez kell egy megfelelő edzőt hozni. Ha kell még egy kis idő, akkor kell. Politikából nem hoznék senkit, hogy megnyugodjanak a kedélyek, mindenképpen jó megoldás kell.
Rendben, hogy a keretünk nem egy bl győzelemre esélyes csapat, de most már ott tartunk, hogy OTTHON (!) egy Granada ellen 90 percen át futunk az eredmény után. Azért annyira nem rossz a keret, hogy ezt elfogadjuk.Chino írta: ↑2021.09.23. 17:14:51Ha visszatekintünk a kétezres évek volt már többször hasonló helyzetben a klub, amikor egy új edzővel relatíve gyorsan felértünk a csúcsra. Ott volt a van Gaal - Rijkaard váltás vagy mikor Pep vette át a csapatot, de Lucho első éve sem szorul magyarázatra.
VISZONT az előbbi kapott egy Ronaldinhot kezdésnek (plusz tudjuk Davids mennyit jelentett), második évében pedig egy Eto'o - Deco duót. Pep sem Zambrottával kezdett a jobboson és Messi akkorra már a világ egyik legjobbja volt. Luchonál is egy világverőnek nem nevezhető csapatot vett át, de egy Suerez sem volt mindegy Messi és Neymar közé, Rakiticről. Ráadásul mindegyikük alatt már voltak igazi klasszisok, mint Ini, Xavi, Yaya, Eto'o, Puyol (ha nem is a klasszikus értelemben) és lehetne sorolni. Ezzel csak annyit akarok mondani, hogy hiába jön most egy új edző, megközelítőleg sem lehet olyan változást várni mint a korábbiaknál. Kellenek olyan játékosok is hozzá. Ha mondjuk egy Depay-Haaland-Dembélé trió rohamozná az ellenfél kapuját, lehet, hogy nem így nézne ki a játék. És az egész szezonban hiányzott mindig 3-4-5 meghatározó játékos.
Csak arra próbálok célozni, hogy egy új edzőnek is ebből kéne főznie, ennyi sérülttel, anélkül, hogy egy klasszist megközelítő játékost "kapna" és a világ legjobb játékosa, aki korábban, fiatalabban egyértelműen húzta a csapatot már hiányozna.
Eben a helyzetben egy Martinez vagy Henry mennyivel lehetne nagyobb előrelépés?! Plusz egy rakat pénzbe is kerülne.
Az ilyen ötletekért kár a billentyű leütésért is. Hamarabb lesz Lipcsei Peti a Barca edzője, mint Gerrard…
Ha visszatekintünk a kétezres évek volt már többször hasonló helyzetben a klub, amikor egy új edzővel relatíve gyorsan felértünk a csúcsra. Ott volt a van Gaal - Rijkaard váltás vagy mikor Pep vette át a csapatot, de Lucho első éve sem szorul magyarázatra.Guille írta: ↑2021.09.23. 14:53:53Van, aki szereti a kihívásokat
De most komolyan. Vagy egy lelkes fiatalabb edzőt tudnék elképzelni, aki kemény, van víziója, de nincs még presztízse vagy egy befutottabb valakit, akinek ez a specialitása, kis túlzással a semmiből építeni egy csapatot. Nem mondom, hogy egyszerű feladat, de csak létezik alkalmas jelölt a bolygón. Én nem vállalkoznék konkrét neveket bedobni.
Xavinak valószínűleg 1 "nagy" dobása lesz a Barcanal és ezt a töltényt nem most akarja ellőni egy ilyen kétes helyzetben, amikor még kevés a tapasztalata.
Van, aki szereti a kihívásokat
Nyilván én is örülnék egy jó váltásnak, de szerintem inkább váltás bárkire, mint még egy év vele, kb így értettem.Guille írta: ↑2021.09.23. 14:20:08Azért alapvetően az lenne a vezetőség feladata, hogy ne bárkit hozzon, hanem egy olyan embert, aki előrelépés lesz, aki rátermett erre a konkrét feladatra, amit jelenleg el kell végezni a csapatnál. Koeman is egy bárki volt, akinek lehetett örülni Setien után. A gondolatod pénzügyi részével egyetértek.bence0330 írta: ↑2021.09.23. 14:11:45Egyébként nem néztem utána, de az a pár millió, amit ki kell fizetni neki, jobb La Liga helyezéssel kb már vissza is jönne pénzdíjban... nézhetőbb focival, több nézővel pláne... itt nem lehet most az érv a jelenlegi gyötrelem mellett, hogy de 10-15 milliót ki kell perkálni neki... meg kell állítani az egyéni képességekkel rendelkező fiataljaink leépítését, az eszetlen focit, amíg lehet... mindenáron. Ha egy noname edző jönne, aki legalább józanul gondolkodik, de nem túl jó edző, már előrébb lennénk. Jelen pillanatban nagyon kicsi túlzás csak, hogy bárki jöhetne, rosszabb nem nagyon lehetne a helyzet. Az sem garantált, hogy jobb, de legalább esély lenne rá, ahogy írtad is.
Azért alapvetően az lenne a vezetőség feladata, hogy ne bárkit hozzon, hanem egy olyan embert, aki előrelépés lesz, aki rátermett erre a konkrét feladatra, amit jelenleg el kell végezni a csapatnál. Koeman is egy bárki volt, akinek lehetett örülni Setien után. A gondolatod pénzügyi részével egyetértek.bence0330 írta: ↑2021.09.23. 14:11:45Egyébként nem néztem utána, de az a pár millió, amit ki kell fizetni neki, jobb La Liga helyezéssel kb már vissza is jönne pénzdíjban... nézhetőbb focival, több nézővel pláne... itt nem lehet most az érv a jelenlegi gyötrelem mellett, hogy de 10-15 milliót ki kell perkálni neki... meg kell állítani az egyéni képességekkel rendelkező fiataljaink leépítését, az eszetlen focit, amíg lehet... mindenáron. Ha egy noname edző jönne, aki legalább józanul gondolkodik, de nem túl jó edző, már előrébb lennénk. Jelen pillanatban nagyon kicsi túlzás csak, hogy bárki jöhetne, rosszabb nem nagyon lehetne a helyzet. Az sem garantált, hogy jobb, de legalább esély lenne rá, ahogy írtad is.
Egyébként nem néztem utána, de az a pár millió, amit ki kell fizetni neki, jobb La Liga helyezéssel kb már vissza is jönne pénzdíjban... nézhetőbb focival, több nézővel pláne... itt nem lehet most az érv a jelenlegi gyötrelem mellett, hogy de 10-15 milliót ki kell perkálni neki... meg kell állítani az egyéni képességekkel rendelkező fiataljaink leépítését, az eszetlen focit, amíg lehet... mindenáron. Ha egy noname edző jönne, aki legalább józanul gondolkodik, de nem túl jó edző, már előrébb lennénk. Jelen pillanatban nagyon kicsi túlzás csak, hogy bárki jöhetne, rosszabb nem nagyon lehetne a helyzet. Az sem garantált, hogy jobb, de legalább esély lenne rá, ahogy írtad is.Kalapos írta: ↑2021.09.23. 13:36:51Az lehet hogy valami nem sikerül, de Koemannal meg se próbáljuk. A legrosszabb váltásból is úgy jövünk ki hogy nem vagyunk előrébb de megpróbáltuk. A nép harag is csökken, a játékosok is örülhetnek mert ezt egyértelműen nem élvezik hogy mindenért ők a hibásak, a vezetőség, a játékosok a szurkolók is örülhetnek a váltásnak. Miről beszélünk akkor? Ennyit több év távlatában simán megér az a 10en pár misi. Már azt is írtam hogy Xavi 23 nyara elvileg, amikorra kész is lesz és jönni is akar kb. Két év múlva. Ha nem váltunk most, később csak még nehezebb lesz, és Koeman nem ülhet a padon még 2 évig. Nézzünk meg egy középmezőnybeli rangadót, mindkét csapatnak világosan meglesz hogy mivel próbálkozik, nekünk nincs.
Igen, mindig ez volt a cél, ezért járattunk csapágyasra játékosokat.sansz írta: ↑2021.09.23. 13:23:03
Nálunk még tök mások az elvárások. Nálunk még mindig szépen kell játszani és nálunk még mindig katasztrófa, ha nem nyerjük a meccseket.
Nem a fiatalokkal van a gond, hanem azzal, hogy hirtelen tőlük várunk mindent. Egy Liverpoolba nem azt várják el a 18 évestől nulla kilométeresen, hogy akkor nyerd meg a meccseket és rajtad áll minden. Egészen más a szituáció. Nekünk nincs már meg a mag, ami köré fiatalokat be lehetne építeni.
Részben igazad lehet, de pont ez a mentalitás jellemzi az egész klubot: beletörődés, hogy sz@rok lettünk, ez van. Ilyen hozzáállással lehetetlen elmozdulni a mélypontról. Mintha a depresszióst bezárnád egy szobába és arra várnál, hogy majd magától kimászik belőle. Nem, ehhez bizony segítség kell. A csapatnak is segítség kell, hogy kimásszon abból a mentális gödörből, amiben évek óta csak egyre mélyebbre csúszik. Ez sok összetevős dolog: Covid, Bartomeu, kiöregedés, szent tehenek, rossz edzőválasztások stb. Márpedig ez nagyrészt a mindenkori edző felelőssége, amiben Koeman csúnyán leszerepelt eddig.sansz írta: ↑2021.09.23. 13:23:03Szerintem küzdeni küzdenek, a lelküket kitették a múltkori meccsen is.
Tavaly ősszel szerintem nagyon jó meccseket játszottunk, sokkal jobbakat, mint az azt megelőző időkben, de rengeteg peches pontot vesztettünk. Emlékezzetek rá, mennyi ajtó-ablak helyzet maradt ki.
Aztán tavasszal végre javult a helyzetkihasználás, vissza is tértünk a bajnokságba.
Aztán azóta kicserélődött a fél csapat, nem 90perces ember sem Busi, sem SR, hála az égnek Koeman se így használja őket. Nem az utolsó pillanatokban jönnek a cserék, hanem normál időkben. Mosolyogni, meg lazán együtt játszani? Ez nem az az idő. Edző is kell hozzá, nem vitatom, de ez nem úgy működik, hogy bármelyik edző egy csapásra rendet tesz. Én nem felesleges időnek érzem ezt az idényt, a srácoknak kicsit össze kell érniük, rájuk férne pár győzelem is, majd utána lehetne mosolyogni is.
Azért az naivitás, ha valaki tényleg elhiszi, hogy a jelenlegi kerettel bármilyen edzővel esélyesek lennénk bármelyik bajnokságban is. Tehát egy olyan dolgot akar a Barca az új edzőtől, amire kevés az esélye. Tuchel úgy vette át a londoni csapatot, hogy megkapta(ott volt) azokat az embereket, akiket kifejezetten akart, az egész csapat egy masszív válságból volt kimenőben, ez meccsről meccsre látszódott. Mondhatni tökéletes volt a váltás, bár Lamparddal sem biztos, hogy rosszabbul végeztek volna a végére. A Barca edzőinek az átlagnál mindigis keményebb volt a dolgok. A legfanatikusabbak is az őrület szélén szálltak ki. Guardiolát az a pár éve úgy kikészítette, mint semmi más.
Mi a válság közepén vagyunk, azt se tudjuk, hogy kire lehet számítani jövőre. Nagy vonalakban sem. Ha azt elfogadjuk, hogy most nem nyerünk semmit, se jó edzővel, se Koemannal, akkor szerintem belátható, hogy felesleges a váltás most. Egy idegileg kikészített embert kapnánk, akit minden héten arról kérdeznének, hogy mikor lesz kirúgva szerinte. Arra, hogy megkapják a perceket a fiatalok és kicsit összeszokjanak teljesen megfelel Koeman is, kár erre ellőni egy Xavit.
Aki így gondolkodik a klubbon belül is, azt rúgnám tökön, ne is haragudj
Nem fogja őt már szerintem semmi igazolni, pedig én alapvetően meg szoktam védeni őt a durva fikázásoktól, de az tény, hogy nem rakott össze egy látható játékrendszert. Ha nyerünk is, akár több góllal , nyerhet egy kis időt, de ez a granada elleni meccs nagyon ijesztő volt, pedig én adtam volna neki egy kis időt az idényre (ha már nem küldtük el idény végén).vinszentvega írta: ↑2021.09.23. 12:52:52Nekem az a bajom, hogy ha véletlenül nyerünk is, akkor majd mindenki azt mondja, hogy Koemant igazólja. De szerintem nem fog vátozni semmi a következő fordulóra sem....
Valamiért olyan érzésem van, hogy most a Cádizt megfogják. Rúgunk 2-3 gólt, és hirtelen Koeman nyilatkozatai is meg fognak változni. Megint neki lett igaza, csak mi voltunk türelmetlenek. A csapat fantasztikus és nagy célokért küzdünk és a többi és a többi.Guille írta: ↑2021.09.23. 12:40:00Sajnos az valóban egyértelmű, hogy bár a fiatalokhoz bátran nyúl, egy normális játékrendszer hiánya kizárólag az ő nyakába varrható, bármennyire is gyenge/erős most ez a keret. Kíváncsi vagyok, hogy az esti meccsre kicsit összekapja-e magát ő és a csapat, vagy tovább csúszunk lefelé egy a hétfőihez hasonló gyászos produkcióval. Ha a második, akkor tényleg nincs már semmi keresnivalója a padon, és csak remélni tudom, hogy érdemi váltás lesz a poszton, nem pedig egy újabb szükségmegoldást láthatunk majd, akinek a kirúgásán megint hónapokig pöröghetünk majd már hónapok után.
Nekem az a bajom, hogy ha véletlenül nyerünk is, akkor majd mindenki azt mondja, hogy Koemant igazólja. De szerintem nem fog vátozni semmi a következő fordulóra sem....Guille írta: ↑2021.09.23. 12:40:00Sajnos az valóban egyértelmű, hogy bár a fiatalokhoz bátran nyúl, egy normális játékrendszer hiánya kizárólag az ő nyakába varrható, bármennyire is gyenge/erős most ez a keret. Kíváncsi vagyok, hogy az esti meccsre kicsit összekapja-e magát ő és a csapat, vagy tovább csúszunk lefelé egy a hétfőihez hasonló gyászos produkcióval. Ha a második, akkor tényleg nincs már semmi keresnivalója a padon, és csak remélni tudom, hogy érdemi váltás lesz a poszton, nem pedig egy újabb szükségmegoldást láthatunk majd, akinek a kirúgásán megint hónapokig pöröghetünk majd már hónapok után.
Igazad van, a fiatal és újonc megnevezés nagyon találó, köszi és bocsi hogy nem volt egyértelmű.davi10 írta: ↑2021.09.23. 11:35:48Akkor ne azt írd, hogy fiatal, hanem hogy újonc, mást jelent a két szó
Így értem mit akarsz mondani, de én se értek egyetl vele, hogy a cseréket nem veszed figyelembe. Melyik edző hozta le Roberto-t a félidőben? Busi-t is folyamatosan lecseréli.
Én nem panaszkodom, de mondjuk Nico nagyon eltűnt, pedig jó lenne beépíteni valakit Busi helyére, mert jövőre már ennyit se fog bírni, pénz meg nem lesz másra.
Szerintem meg az egyik legnagyobbDaVeR írta: ↑2021.09.23. 11:12:21Őszintén szólva szerintem az edző a legkisebb problémánk.. Értem ez alatt azt, hogy azért volt itt az elmúlt időszakban pár edző.. Egyik se tudott kiemelkedőt alkotni ezzel a kerettel.. Miben lenne más bárki is? Ugyan azok a játékosok vannak.. A fiatalokat játszatják, igazolni nem tudnak.. a kezdőnk sem túl acélos, nemhogy a cserepad.. Abban reménykedhetünk, hogy a fiatalok szintet lépnek és ők lesznek a világsztárok.. Bár nekem fura, h a klub pl még kacsingatni se kacsingatott soha kb a Salzburg akadémiája felé miközben ontja kifelé a jobbnál jobb ígéreteket..