hajnesz írta: ↑2021.09.05. 20:43:49
Szoboszlai legnagyobb gondja szerintem az, hogy egy primadonna ehhez a focihoz, amit Rossi nyomatni akar. Nem fér bele, hogy egy középpályás/szélső ne köpje ki a tüdejét 90perc alatt, nála sajnos ez a helyzet. Szeme van a labdáinak, de ennyi, 1v1-ben nem nagyon tud megverni senkit sem, nem is gyors, egy ilyen játékosnak nehéz egy nem élcsapatban fociznia, ahol neki kell visszaszereznie a labdát, majd gólhelyzetet is neki kell kialakítania, mert a többiek egy szinttel lejjebb vannak.
Ezért létfontosságú Szalai a csapatban, megtartja a labdákat, amire más nem képes a csapatban.
Ami a fájó pont, hogy a védelem nagyon nem akar összeállni, ahogy a középpálya sem, de ami a nagyobb baj, a Szalai, Szoboszlai, Sallai hármas túl sok együtt a pályán, ha ezt a bekkelős focit akarjuk nyomatni.
Szoboszlainak szerintem nem is volt feladata az,hogy kikopje ma a tudejet.
Illetve olyan ertelemben nem,ahogy te mondod.
9 mezonyjatekos csak erre jo,es meg is teszi.
Szoboszlainak pont a passzaival,loveseivel kellett volna a kulonbsegnek lenni. Szalai,Kleinheisler stb van azert,hogy megszakadjanak a mezert,cserebe atesnek a labdan minden 20.percben,vagy ugy pattog el toluk a zsuga mint a rugofalrol.
Ezert irtam,hogy azaltal hogy felrakta,a legjobb jatekosat vette ki a jatekbol,pedig pont hogy neki kellett volna a legtobbet jatekba lennie mint egy iranyitobak.
Az alap koncepcio az volt,hogy az albanoknal 3 belso vedo magas,eros de nem olyan mozgekony. Ezert volt az,hogy a kozeppalyat atjatszva allandoan ivelgettuk fel a vedelembol az o a vedoik koze a labdakat,arra szamitva hogy egyszer lekesnek,lemaradnak stb.
Kb ketszer ebbol volt is eselyunk,de szerintem ez alacsonyabb szinten is eleg keves es maradi taktika.
Tobb passz,tobb szelessegi jatek,Botkat elfelejteni jobbhatvednek,CSATART felrakni,szelsoket eroltetni,szoboszlait hasznalni,nyugodtan magasabban meghuzni a vedovonalat,es elfelejteni ezeket a 40meteres teruletbe berugdosott kamu ivelgeteseket..
Nyomast kell kicsit gyakorolni az ellenfelre,mert ez teljesen kiveszett belolunk. Erezzek,hogy ott vagyunk mi is.
Persze az ilyen albania szintu csapatok ellen.