miro. írta: ↑2021.08.21. 18:08:42
Megegyszer leirom. Az aranylabdat egy bizonyos evre adjak. Ha neked ezek a legjobb nevek a mostani evben,akkor te rossz adot nezel.
Írtam random neveket példaként. Lehetnek mások, nem ezen kellene pörögni. Én is leírtam a kommentemben, hogy nyilvánvalóan egy adott évre adják a díjat: "közülük ki volt a legjobb az IDÉN". Itt az "idén" azt az egy darab évet jelentette, amelyre az aranylabdát most adni fogják. Ha figyelmesen elolvasnád a kommentemet, akkor ilyen pingpongozásba bele sem kellene bocsátkoznunk. Affelől semmi kétségem, hogy te erre képes vagy, maximum affelől van kétségem, hogy te ezt meg akarod-e tenni egyáltalán, és nem csak úgy élből elhesegeted-e mindazt, amit írok, csak azért is.
Azzal pedig, hogy pavlovi reflexként fitymálod a Copát, nekem önmagában nincs bajom, nyilván amúgy az EB nívósabb torna, ez rendben van. De felmerül nálam két kérdés:
1. 2016-ban pl. Portugália Wales, Lengyelország, Horvátország csapatokon ment keresztül, a csoportkörben magyarok és Izland, meg Ausztria. A végén begyűjtöttek egy francia skalpot, azt aláírom. Ez a győzelem akkor többet ér ezek szerint annál, ha mondjuk egy Copán valaki végigmegy egy Brazília, Chile, Uruguay, Argentína eresztésen (az argentinok nyilván nem ezen az ágon mentek végig. Fogalmam sincs, kiket vertek el, Brazílián kívül)? Mert hogy szerintem pl. az utóbbi négy csapat erősebb, mint a felsorolt csapatok, amelyek részt vettek a 2016-os EB-n.
2. Ami még fontosabb: szegény argentinok akkor mit nyerjenek így kontinenstorna gyanánt, hogy elismerjék őket? Az EB-n ugye csak Voksán Virág szerint vehetnek részt, a gyakorlatban nem. Akkor nekik le kell nyelniük, hogy csak a VB számít, a Copa pléhkupa?
Recreának köszi a támogató hsz-t.
Sonoma, azt tudom mondani neked, hogy ez egy marketingdíj. Lehet kifogásolni mindazt, amit összeírtam véleményként, de a gyakorlatban minden évben érvényesültek a szempontok. Abból lesz aranylabdás, akiről beszélnek, aki a köztudatban van. Ennyi. Ha neked ez nem tetszik, arra ugyanazt tudom írni, mint amit LG-nek írtam, hogy ez már egy másik vita (hogy ez egyáltalán jól van-e így?), és nyilván a rendszer lehetne igazságosabb.
Viszont én be is fejeztem a hozzászólást ehhez a témához, maximum ha van valami észrevétel, még arra reagálok. Szerintem már bőven leírtam mindent, amit gondoltam erről, és már csak ugyanazokat a frázisokat gargalizálom fel máshogy megfogalmazva.