Aranylabda - FIFA év játékosa

Foci a Barçán kívül
davi10
Llegenda del Barça

2021.08.20. 13:39:16

Sonoma írta:
2021.08.20. 12:47:30
Erre az őszre kíváncsi leszek mit mutat Messi. Azt olvastam, hogy a kondíció hiánya miatt nem tudott bemutatkozni a múlt hétvégi bajnokin. Most hétvégére tervezik a debütálását.
Most sincs még a keretben, nem lennék meglepve, ha a hazai meccsükre "tartogatnák".
Szerintem amúgy nem oszt, nem szoroz a jelenléte olyan szempontból, hogy a soron következő 2 ellenfélt (Brest, Reims) úgyis elkenik.

Meg kb. az összes többi francia csapatot :D
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
LG
Az Év fórumozója 2016

2021.08.20. 12:52:13

Az Aranylabdát szerintem is Messi fogja kapni, én mondjuk biztos nem neki adnám, és valószínűleg rajta kívül más nem is kapná meg egy ilyen szezonra. De 2010-ben, 12-ben és 19-ben is neki adták, szóval szerintem most sem lesz másképp.
Sonoma
Capitá del Barça

2021.08.20. 12:47:30

Erre az őszre kíváncsi leszek mit mutat Messi. Azt olvastam, hogy a kondíció hiánya miatt nem tudott bemutatkozni a múlt hétvégi bajnokin. Most hétvégére tervezik a debütálását.
Aztán még lehet, hogy a többiek kikaparják neki a gesztenyét a többletmunkájukkal.
Mindenesetre a kondíciója ugyanolyan gyenge szezonkezdetre, mint nálunk az elmúlt 2 évben.
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2021.08.20. 11:45:54

Ez az UEFA díj a bl-ről Szól. Az aranyzsugát más tészta, ott Messi a favorit, pláne egy jó ősszel.
Rivaldo-A Legnagyobb.
Sinya22
Director del Fútbol

2021.08.20. 10:37:03

Simán odaadnám Kanténak ezt a díjat a felsorolt háromból. Szerintem az Aranylabdánál is ott lesz a top3-ban, de nem fogja megnyerni.
dévid villa
Jugador d'estrella

2021.08.19. 21:44:06

miro. írta:
2021.08.19. 21:32:29
Ne szorakozzatok.
Nem Messi a legeselyesebb mar vagy mi? :lol:
Hat itt kaptam az ivet ,hogy mennyire tuti a Messi gyozelem. :mrgreen:
Mondtam,hogy elso haromba nem lesz. :lol:
Ez nem az Aranylabda. Ez az UEFA év játékosa díj.
Az Aranylabdának továbbra is ő az esélyese egyébként a fogadóirodák szerint: https://www.oddschecker.com/football/fo ... f-the-year

Szóval várjunk még azzal, hogy az első háromba se lesz, mivel még nincs első három ;)
miro.
Entrenador del Barça

2021.08.19. 21:32:29

Ne szorakozzatok.
Nem Messi a legeselyesebb mar vagy mi? :lol:
Hat itt kaptam az ivet ,hogy mennyire tuti a Messi gyozelem. :mrgreen:
Mondtam,hogy elso haromba nem lesz.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára miro. 2021.08.20. 08:33:24-kor.
" Ha valaki három órát áldoz arra az életéből hogy megnézzen a tv-ben,akkor kötelességem a legjobbat nyújtani. Mindvégig a legjobbat. " - Michael Jordan

rmcf
pep71
Entrenador del Barça

2021.08.19. 21:13:13

Barca_10 írta:
2021.08.19. 16:44:26
Player of the year nominees: Kevin De Bruyne, Jorginho, Ngolo Kanté.
Fura lesz ilyen nevekhez szokni a post Messi-CR érában.
Btw én Kanténak adnám.
Jorginho nem is értem mit keres ott. Chelsea fanok mielőtt megérkezett Tuchel, nem csak Lampard alatt, mindig el akarták küldeni melegebb éghajlatra, komolytalan, hol van ő egy Iniestához, Xavihoz képest... A flegma kihagyott 11-ese volt a legjobb, előtte, hogy fel volt szpva, hogy milyen jól rúgja stb..:D Kanté viszont abszolút megérdemelné, egyszemélyes középpálya a pali, egy ilyen ember aranyat érne a Barca-ban is, ő lehetne a követendő példa a fiataloknak hozzáállásban,alázatban a sport iránt, nem pedig a Pogba típusú fickók.
Barca_10
Entrenador del Barça

2021.08.19. 16:44:26

Player of the year nominees: Kevin De Bruyne, Jorginho, Ngolo Kanté.
Fura lesz ilyen nevekhez szokni a post Messi-CR érában.
Btw én Kanténak adnám.
“...I like the idea of a black sun; like a black hole is space, sucking everything into darkness, where we came from and where we’re heading...”
Leon
Director del Fútbol

2020.12.18. 00:22:11

Vicc, hogy a ferdeszemű nyerte meg a Puskás díjat és nem Suarez. Vak és korrupt az egész brigád akik szavaztak... :evil:
Messi campion del Mundo 2022. G.O.A.T.

Gianluigi Buffon (a Messivel való találkozásról 2013-ban): Meg kellett érintenem Messit, hogy megbizonyosodjak róla, olyan ember, mint mi.

L4wandowski

Tito per sempre etern.Infinite Iniesta Grácies Xavi, Grácies Piqué!

Grácies Messi!
NovaProspekt
Entrenador del Barça

2020.12.17. 20:42:32

MatyiG írta:
2020.12.17. 20:34:16
Marcelo miért nincs ott az év csapatában? Bármilyen teljesítményt nyújtott az elmúlt 10 évben, ott volt fixen. :D Asszem tavaly is.
Valszeg nem mondott semmi csúnyát senkire. Az ilyen csapatokba az igazi machokat keresik, nem a jófiúkat. :D
MatyiG
Adminisztrátor

2020.12.17. 20:34:16

Marcelo miért nincs ott az év csapatában? Bármilyen teljesítményt nyújtott az elmúlt 10 évben, ott volt fixen. :D Asszem tavaly is.
MatyiG
Adminisztrátor

2020.12.15. 19:52:47

Ez így jól hangzik, és még azt sem mondom, hogy nem (teljesen) igaz, de ha Iniesta, Puyol, Lucho vagy mondjuk Ronaldinho nevét látják meg, akkor nincs ez a reakció. Tudod miért? Mert utóbbiak nem dobálták a bélsarat teljesen ripacs módon a túloldal felé.

(ez persze Messire nem igaz, viszont amit ő kap, azt megkapja CR is a "culék" irányából)
Pep meg Xavi mit dobált felétek? Nem emlékszem egy kemény nyilatkozatukra sem, persze ettől még lehettek.
miro.
Entrenador del Barça

2019.12.06. 12:56:18

Én azt bírom, ha valaki Bl-t nyer a csapatával úgy, hogy az illetőn úgy igazából 1 párharc múlt, akkor instant aranylabda, de ha például Messi 2 párharcot eldönt, és utána egyet szinte a klinikai halál szélére visz, de az ellenfél vissza jön, akkor nem érdemli meg az aranylabdát :lol:

Ronaldonak felhozzák hogy 2016-ban a Wolfsburg elleni fordításban kellett hogy ez végbe menjen, ezért érdemli meg, most meg Messi nem érdemli meg, mert csak 2.5 párharcot döntött el, az meg szerintem a legkevésbé Messi hibája hogy a csapat nem képes 3 gólos előnyt megőrizni, főleg hogy eleve Messi miatt beszélhettünk 3-0-ról nem pedig 1-0-ról.

Én nem gondoltam volna hogy a Roma elleni kiesésnél sikerül számomra fájdalmasabbat produkálni,de sikerült.
Számomra a Liverpooli a legfájóbb, már csak azért is, mert ezt egy BL elődöntőbe sikerült végrehajtani, mindezt úgy, hogy tavaly nyíltan áhítoztunk a BL trófeára és a Tottenhamet a döntőben 80% hogy ütöttük volna, ehelyett olyat produkált a csapat, amiért egy Sevillát szét zavarnának, főleg a nagy fogadkozások után hogy a római nem fordul elő újból.
Olyan sorozatban dobálózunk 3 gólos előny leadásáról, ahol sokszor egy idegenbeli 1-0-s vereséget is nagyon nehéz vissza hozni.
Ennél nagyobb fájdalmat talán tényleg csak a Milan drukkerek élhettek át 2005-ben, amikor egy 99.9%-ban megnyert BL döntőt sikerült leadni.

Valószínű Messi lelkének is jól esik egy kicsit, hogy megelőzte Ronaldot, de azt hiszem bármikor elcserélné a lasztit egy Bl serleg + aranylabda második/harmadik helyezett kombóra.
Erre Federer egyik idézete jutott eszembe:

" A győztesek és a vesztesek között óriásinak tartják a különbséget, mégis valójában nagyon kicsin múlik, ki lesz a bajnok. Azok a bajnokok, akik a végén fölemelhetik a trófeát. A győztesek maradnak. A veszteseknek menniük kell."
Mióta világ a világ ez így van. A ttnham mekkorát ment hogy BL döntőbe jutott,őszintén ki gondolta volna?
Beszél azóta valaki róluk?
Mindenki csak a Poolról hogy milyen tökéletes gépezetet raktak össze.
Pedig ha megveritek őket megint arról van szó hogy Kloppnak nem sikerül,és sose lesznek igazi győztesek.
Sajnos ez ilyen,ha nem nyered meg a végén,akkor minden a feledésbe merül amit tettél addig.
Millió ilyen van,ezekre csak azok a szurkolók emlékeznek akik annak a bizonyosnak drukkolnak akiknek épp nem sikerült.
" Ha valaki három órát áldoz arra az életéből hogy megnézzen a tv-ben,akkor kötelességem a legjobbat nyújtani. Mindvégig a legjobbat. " - Michael Jordan

rmcf
hajnesz
Entrenador del Barça

2019.12.06. 11:45:10

az meg szerintem a legkevésbé Messi hibája hogy a csapat nem képes 3 gólos előnyt megőrizni, főleg hogy eleve Messi miatt beszélhettünk 3-0-ról nem pedig 1-0-ról.
Szerintem nagy hiba így nézni a dolgokat.
Ha nyerünk 3-0-ra, akkor Messi Fc, ha kikapunk 4-0-ra, akkor meg az összes többi játékos hibája.

Nyílván ő a legjobb, és nyílván a zseniális játéka kellett ahhoz, hogy otthon 3-0 legyen. Viszont nem szeretem, hogy őt csak akkor említjük, mikor a vezetésével nyerünk. Ugyanúgy ő is ott volt a pályán Liverpoolban. (Ezzel nem azt akarom mondani, hogy ő a hibás, mert nyilván volt pár nagyon gyenge teljesítmény, az övé pl. nem, de akkor is, a CSAPAT tagja volt)
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2019.12.06. 08:45:20

Én azt bírom, ha valaki Bl-t nyer a csapatával úgy, hogy az illetőn úgy igazából 1 párharc múlt, akkor instant aranylabda, de ha például Messi 2 párharcot eldönt, és utána egyet szinte a klinikai halál szélére visz, de az ellenfél vissza jön, akkor nem érdemli meg az aranylabdát :lol:

Ronaldonak felhozzák hogy 2016-ban a Wolfsburg elleni fordításban kellett hogy ez végbe menjen, ezért érdemli meg, most meg Messi nem érdemli meg, mert csak 2.5 párharcot döntött el, az meg szerintem a legkevésbé Messi hibája hogy a csapat nem képes 3 gólos előnyt megőrizni, főleg hogy eleve Messi miatt beszélhettünk 3-0-ról nem pedig 1-0-ról.

Én nem gondoltam volna hogy a Roma elleni kiesésnél sikerül számomra fájdalmasabbat produkálni,de sikerült.
Számomra a Liverpooli a legfájóbb, már csak azért is, mert ezt egy BL elődöntőbe sikerült végrehajtani, mindezt úgy, hogy tavaly nyíltan áhítoztunk a BL trófeára és a Tottenhamet a döntőben 80% hogy ütöttük volna, ehelyett olyat produkált a csapat, amiért egy Sevillát szét zavarnának, főleg a nagy fogadkozások után hogy a római nem fordul elő újból.
Olyan sorozatban dobálózunk 3 gólos előny leadásáról, ahol sokszor egy idegenbeli 1-0-s vereséget is nagyon nehéz vissza hozni.
Ennél nagyobb fájdalmat talán tényleg csak a Milan drukkerek élhettek át 2005-ben, amikor egy 99.9%-ban megnyert BL döntőt sikerült leadni.

Valószínű Messi lelkének is jól esik egy kicsit, hogy megelőzte Ronaldot, de azt hiszem bármikor elcserélné a lasztit egy Bl serleg + aranylabda második/harmadik helyezett kombóra.
Nero.
Llegenda del Barça

2019.12.06. 01:38:32

hajnesz írta: Tőle is függött, ahogy mindenkitől... Ha nyerünk, közösen nyerünk, ha vesztünk...
https://m.youtube.com/watch?v=mW9QNL2NCCc" target="_blank

6:30tól

Ez az “ember” tavaly mindent megtett amit játékos megtehet a BL győzelemért.

Dembele, Jordi Alba, Suarez, Pique, Lenglet voltak a főludasok

Amúgy ez a videó... Rosszul éreztem magam a 2005ös Chelsea elleni kiesés után, a 2007es bajnoki dráma gyomorgörcsöt hozott rám, az Inter és a Chelsea elleni kiesések bosszantóak voltak, de a 4-0 az Anfielden nagyobb gyomros volt mint az összes többi együtt.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
hajnesz
Entrenador del Barça

2019.12.06. 00:33:11

Leon írta:
Mintha tőle függött volna,hogy szétgyaláztak Liverpoolban... :roll:

Ő vitt el a csapatot odáig, spanyol, európai meg BL gólkirály, csak a döntőben nem játszott.
Bőven kijárt neki ez a 6. laszti meg amúgyis akkor király,hogy már 7-8 - nál kéne tartania! 8)
Tőle is függött, ahogy mindenkitől... Ha nyerünk, közösen nyerünk, ha vesztünk...
Leon
Director del Fútbol

2019.12.05. 20:05:30

Hagyjuk már a hülyeséget, ha behúzzuk a BL-t akkor a világon senki nem kérdőjelezte volna meg Messi elsőségét. =D>

Mintha tőle függött volna,hogy szétgyaláztak Liverpoolban... :roll:

Ő vitt el a csapatot odáig, spanyol, európai meg BL gólkirály, csak a döntőben nem játszott.
Bőven kijárt neki ez a 6. laszti meg amúgyis akkor király,hogy már 7-8 - nál kéne tartania! 8)
Messi campion del Mundo 2022. G.O.A.T.

Gianluigi Buffon (a Messivel való találkozásról 2013-ban): Meg kellett érintenem Messit, hogy megbizonyosodjak róla, olyan ember, mint mi.

L4wandowski

Tito per sempre etern.Infinite Iniesta Grácies Xavi, Grácies Piqué!

Grácies Messi!
Barca_10
Entrenador del Barça

2019.12.05. 19:44:04

Messi tehetségéhez és játékához a modern futballban egyedül Iniesta ér fel, senki más. Ámde CR a példa hogy egy jó képességekkel és tehetséggel megáldott játékos hova juthat ilyen hozzáállással. Mert tehetség szintjén CR nem hasonlítható Messihez, Iniestához, R10-hez, és még sorolhatnánk.

Adrianot olyan értelemben vettem ide, hogy Ő is elképesztően tehetséges volt, az Interben az elején verte a gólokat, Ronaldo méltó örököse lehetett volna. Nála az apja halála tett be.

És igen, CR-t egy lapon kell említeni Messivel. Ha Messiben fele ennyi alázat lenne 3-al több BL címünk lenne.

Még valami, a napokban valaki írta hogy Messi talán már nem az a jófiú akit annak idején megismert a világ. Nos, szerintem már akkor sem volt az a jófiú mikor a Bernabeuban a nézők közé bombázta a labdát. Ettől függetlenül Ő a GOAT, nagyon örülök hogy volt szerencsém többször élőben látni.
“...I like the idea of a black sun; like a black hole is space, sucking everything into darkness, where we came from and where we’re heading...”
Tivornya
Capitá del Barça

2019.12.05. 18:45:44

Messi és CR egylapon? Van még olyan ember, aki ezt propagálja? Beszarás... A kábszi rossz, főleg ha kínai bijó.
„Egy nép csak úgy semmisül meg, ha önmagát semmisíti meg. Önmagát a nép úgy semmisíti meg, ha múltját már nem látja, jelenében csavarog, jövőjében nem hisz."
„Nemzetünk szolgálatában meghalni lehet, de elfáradni soha!"
Subinho
Director del Fútbol

2019.12.05. 16:22:25

Barca_10 írta:Mondjuk szerintem Ronaldonak ha csak a veleszületett tehetségét a futballhoz nézem nincs azon a szinten ahol a legnagyobbak, mint Messi, R10, Ronaldo/brazil/, Iniesta vagy akár Adriano. Inkább egy sorral lejjebb lehet elhelyezni, Agüero, Drogba szintjére. Az, hogy ilyen magasra jutott nagyban köszönhető a mentalitásának. Amennyire csodálni való Messi játéka ugyannyira csodálatra méltó CR hozzáállása a profi futballhoz. Van a profi sportoló szint és fölötte CR. Ezt kár vitatni.
Amúgy inkább legyen Cének 5 minthogy Snejdereknek legyen. Owen Aranylabdája elég vicc volt erre az évezredre.
Ronaldo (az igazi) - jobb játékos volt fénykorában, mint CR? Egyértelmű igen, azonban keveset láthattunk belőle a sok sérülése miatt, pont emiatt nem kaphatta meg többször az aranylabdát, pedig ha van játékos, aki kb. egymás után 4-5x megkaphatta volna, az ő lett volna, de hát a sérülések ugye. Amikor nem ő kapta, akkor is tudtuk, hogy ő a legjobb képességű labdarúgó.
Ronaldinho - itt is egyértelmű, jobb játékos volt fénykorában, mint CR! De a bulik, a pia, csajok, stb. Istenadta tehetsége volt, de sajnos eltékozolta, a hozzáállása miatt nem érdemelt több aranylabdát.
Iniesta - ő is istenadta tehetség, ő pont kiérdemelt egyébként egy aranylabdát, de ezt most hagyjuk is, a lényeg, ott volt Messi és elvitte előle, ha Messi nem ebben a korban játszik, Iniestát most Zidane-nal egy szinten említenénk és legalább 2 aranylasztija lenne.
Adriano - ez biztos egy elírás, így ezt nem is értékelem... :)
CR - ha nem is érdemelt 5 aranylabdát 3 (esetleg 4) kijárt neki, nem vitatható el tőle, megvan a tehetsége is, de a hozzáállása az kiemelkedő, jelenleg nincs olyan focista aki ennyire győzni akar.
Ha szimplán csak a tehetséget, tudást, stb. nézzük, akkor nálam egyértelműen ez lenne a sorrend:
Messi, Ronaldo, Ronaldinho, Zidane, Iniesta, CR.
Ha figyelembe vesszük a sérüléseket, a hozzáállást és hogy mennyit játszott aktív éveiben és milyen szinten, akkor:
Messi, CR, Zidane, Ronaldo, Iniesta, Ronaldinho
Sajnos ez a valós, bár mindenki tudja, hogy nem ez lenne az igazi sorrend...
Barca_10
Entrenador del Barça

2019.12.05. 15:13:23

Mondjuk szerintem Ronaldonak ha csak a veleszületett tehetségét a futballhoz nézem nincs azon a szinten ahol a legnagyobbak, mint Messi, R10, Ronaldo/brazil/, Iniesta vagy akár Adriano. Inkább egy sorral lejjebb lehet elhelyezni, Agüero, Drogba szintjére. Az, hogy ilyen magasra jutott nagyban köszönhető a mentalitásának. Amennyire csodálni való Messi játéka ugyannyira csodálatra méltó CR hozzáállása a profi futballhoz. Van a profi sportoló szint és fölötte CR. Ezt kár vitatni.

Amúgy inkább legyen Cének 5 minthogy Snejdereknek legyen. Owen Aranylabdája elég vicc volt erre az évezredre.
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2019.12.05. 15:07:25

Hogy lehet egy szubjektív dij nem jogos...
Kép
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2019.12.05. 14:25:05

Varatrix írta:
Rivaldo11 írta: Aki szerint a két játékos ugyanúgy tud futballozni, és egy szint, az nézzen sakkot. Pont.
És akkor másokkal diskurálunk a Fórum topikba, hogy miért megy el a kedve az embernek attól hogy fórumozzon.... Szerinte nem lehet más vélyeményed, és ezt azzal erősíti, hogy képes betűkkel leírni hogy "pont."

Édes istenem!
Hát, ha ettől kedved szeged, az a te bajod. Nem gondolom, hogy attól, hogy leírom hogy "pont", nem tartanám tiszteletben a véleményed. Csak én más állásponton vagyok.
Alátámasztottam, szerintem miért nem voltak jogosak azok az aranylabdák.
Rivaldo-A Legnagyobb.
Válasz küldése