2021.08.16. 09:56:35
Lehet megosztó lesz a véleményem, de már tegnap látszódott, hogy CSAPATKÉNT jobbak lehetünk idén, mint Messivel. Sok véleményt olvastam itt a fórumon is, mióta Leo elment, és valaki kiemelte, hogy az utóbbi években a BL győztes csapatokban nem játszottak "Kecskék" ( Liverpool, Bayern, Chelsea). Persze voltak kiemelkedő alakok akik elengedhetetlenek voltak a sikerben ( Salah, Alisson, Lewandowski, Kanté, ). Tavaly sokkal jobban megértettük volna Messi távozását, idén jobban fájt, nem számítottunk rá. Napokig én is csak ezen járt az eszem.
Azonban. Hosszú évek óta nem láttam ilyet, hogy mindhárom támadónk hátra jön, és agresszívan labdát szerezne. Évek óta erről megy a téma itt a fórumon, hogy azért vernek el minket a csapatok, mert ott mindenki egyszerre védekezik, és támad, nálunk meg megy az alibi ( A Messi séták, oldalpassz Robi, és stb). Bevallom mikor láttam a kezdőt, és Braithwaite nevét, egyből dobtam egy hátast, mindig az jut róla eszembe, hogy nem Barca szint. Még is úgy küzd és teper, és sokszor villant egy-két szép megmozdulást is, ami szerintem egy stabil csere játékostól nem rossz szint. Ahogy Titinho is megjegyezte, Fati ha visszatér, oda a bal szélre, Depayyal, és Griezmann úrral egész jó támadó hármas is lehet még ebből.
2009-ben a nagy Tridente korában is inkább Eto'o és Messi voltak sokgólos csatárok, Henry pedig sosem idézte az Arsenalos formáját, de a triplázós év második felére megtáltosodott. Kicsit ilyen nekem Griezmann is, hogy itt a Barcában sosem lesz vezér, meg Messi helyettese ( belegondolni is vicces) . Depaytól és Fatitól várom majd, hogy hozzák az általunk elvárt Barcás pillanatokat, Griezmann pedig szürke eminenciásként pár meccsenként fog ő villanni (a tegnapi félollós megmozdulásai is ilyen volt például).
A védelemben látszik, hogy Neto közel sem olyan ügyes lábbal, mint TS, a németet nagyon várjuk vissza, reméljük addig Neto megoldja a védeni valókat.
Dest szintet lépett tavalyhoz képest, ez látszódik rajta, sokkal magabiztosabb, mind támadásban, mind védekezésben. Emersonról még nem nagyon tudok mit mondani, a bekapott gólban vastagon benne volt. Túloldalt Alba nekem tetszett.
Eric 20 éves létére nagyon ügyes volt, kell még neki idő, de ő lehet a következő 10 év stabil hátvédje. Remélem Araujó-val kiegészítve, aki a Fórum és a személyes kedvencem is, egy igazi bika ott a védelemben. Remélem Koeman rá jön idővel, miképp tudja forgatni a Garca, Araujo, Piqué, Mingueza négyest (Lenglet el kell felejteni a francba, Umtiti-t meg kár szóba hozni).
Egy hiány érzetem volt tegnap, és ez a középpálya. de Jong volt a legjobb, pedig csak 70 percet bírt ki, friss visszatérőként. Pedrivel jó párost alkotnak, csak szegény gyerek ki van hajtva. Kicsit jobban kéne a középpályát uralnunk, de ahhoz kellene még ember . Ha nem tudunk venni már senkit ( jó esély van rá a gyatra pénzügyek miatt,) akkor én bízom, hogy Moriba még kap lehetőséget. Amikor lehetőséget kapott rendre élt vele, az ő berobbanása után felejtette el végleg Pjanicsot Koeman.
Összesítve, én nagyon várom az új idényt, csapatként nagyon összeállhat most a Barcelona. Aztán meglátjuk, hogy idén ez jár e esetleges címekkel.
Bocsi, hogy ilyen hosszú lett.
LM10