2021.08.12. 11:40:00
Szia, Nyiri81.
Megértem haragodat. Az információ hiány, pedig csak növeli az emberekben a káoszt.
De most arra kérlek, képzeld magad egy pillanatra Messi helyébe.
"Én vagyok Messi. A világ talán valaha volt legjobb játékosa. A BARCA arca, ikonja. Az Elnök azért lehet elnök, mert velem kampányolt, a nevemmel, a közös jövőnkkeI.
Idén végre megnyerem az első trófeát Argentinával. Még nagyobb lesz a respektem.
Nyaralok, pihenek. Közben figyelem a híreket is. Látom, a csapat él: igazolnak neveket, hoznak a klubhoz új játékosokat.
Visszatérek, kezemben a tollal, hogy aláírjam szerződésünket, de már a mondat felénél kifordítanak, hogy Rám nincs pénz.
Rám nincs. Messire nincs. A Barcánál. A klubomnál."
Hát tudod, én nem sírtam volna a búcsúztatómon. Szép csendben csak annyit mondtam volna:
"Köszönök mindent. Ennyi volt. Vége. De sem én, sem a családom, soha többé nem lépek be se a Barcához, se Barszelonába. Legfeljebb ellenfélként."
Néhány éve volt egy szállóige Neymár kapcsán: "Úgy tűnik a Barca nem tett meg mindent Neymár leigazolásáért."
Most én ugyanezt érzem Messivel kapcsolatban is.
pl. Van egy szabály, hogy szerződés hosszabbításnál a bér nem lehet kevesebb, mint a korábbi bér 50%-a.
De ez hogyan köthető össze Messivel? Szerződése lejárt, bárki által szabadon igazolható, kvázi nálunk is új igazolás. Akkor mennyi lehet az új bére? Amennyiben megállapodnak.
Aztán a szponzorok. Rakuten, Beko, stb. Meg lettek keresve egy azonnali tőkeinjekció kapcsán? Egy évre vonatkozóan, Messiért, csak hogy a befektetéseik ne értéktelenedjenek el?! Mi volt a válaszuk?
Aztán a Vezetés és az edző nyilatkozatai - már másnap.: "Megvan az utód, nagy élvezettel várjuk az új idényt, az új korszakot."
Mintha mindenki megkönnyebbült volna, sőt .
Stb.
Az azonnali megállapodásról. Szerinted, egy PSG fiókjában hány szerződés tervezet áll készen arra, hogy az érintett elé tólják?
Kb. ahány potenciális leigazolni szándékolt játékos van. Ma már minden top játékos extra igényei, heppjei, allűrjei ismertek.
Nem nagy ügy 3 nap alatt tető alá hozni. Főleg nem, ha a Felek akarják azt.
Szóval ne légy dühös Messire.
Annyi más egyéb bajunk van ....