2021.08.11. 15:52:50
Hétvégén indul a bajnokság, kíváncsi vagyok mire megyünk.
Szerintem a 3. hely minimum meglesz, sokak megelégedésére bizonyítva, hogy Messi utolsó 3-4 éve már nem is kellett volna, mert semmit nem tett hozzá.
Ez a spanyol bajnokság gyenge, tavaly is bebizonyosodott, hogy történelmileg rossz real-barca párost sem tudta a Sevilla megelőzni.
Most sem sok változott, ahogy nézegettem a csapatok hogyan erősítettek, szóval attól nem kell tartani, hogy itt a top3ból kiszorulunk akár egy szezon erejéig is.
Pláne azért sem, mert most tételezzük fel, hogy sikerül az igazolásokat regisztrálni, akkor mélyült a keret. Innentől Koeman felelőssége, hogy miként bánik vele, erőlteti e a tévút Lenglet-Piqué duót középen pl, vagy megadja a bizalmat az EG-Araujo kettősnek.
KP adott, oda nagyon kellett volna igazolni, mert vérszegény és vékony is, persze megint jöhet a jollyjoker reménykedés, hogy Puig majd több szerepet kap:D
Csatársor minősége meg nagyban múlik majd Fatin, Depay rendben lesz, Griezman meg sokkal jobb nem lesz, őt nem Messi zavarta, hanem ez a labdatartós, passzolgatós foci nem ízlik neki.
szóval összességében egy TS-Emerson/Dest,Araujo,EG,ALba-Busi,DeJong,Pedri-Fati, Griezman, Depay 11 még mindig simán top 3 minőségű keret spanyolban, és akkor még vannak a beugrósok.
Ezt kellene erőltetni, nem az agyonvert Piqué, Lenglet, Roberto vonalat. Alba-Busi kettőst ez a fiatalos csapat elbírja még, ha berakod a másik 3at akkor ők ketten is bizonytalanabbak, gyengébbek.
BL megint olyan kérdés, hogy sokan mondják Messivel se volt esélyünk, ami szerintem marhaság, mert a Pool ellen is nüanszokon múlt pl, még ha sima 4-0 is lett, az odavágó 3-0 ide, és lehetett volna több, de a visszavágó első félideje is simán lehetett volna 1-2 gól ide.
Idén meg a PSG ellen tartom, ha Piquét nem erőlteti be a kezdőbe 4 hónap után, akkor szorosabb lett volna a párharc, még ha ki is esünk.
Szóval na, a lényeg, a BL-ben akármi lehet, tavaszra bőven összeállhat ez a kezdő annyira, hogy ha nem is esélyessé lépünk elő, de egy kedvező sorsolással sokáig elmehetünk. De ahhoz a lúzereket el kell felejteni, az nem fog beleférni, hogy a Roberto-Piqué duó meghallja a bl himnuszt és már remegnek a félelemtől.
Abban nem hiszek, hogy Messi nélkül nem lesz meg a bl helyezés, egy 5-6 éve még féltem volna tőle, erősebbnek hatott a liga, most már nem csak a top 3 gyengült, de az utána lévő csapatokhoz képest még így is nagy a szakadék.
Ezek a meglátásaim, egy bajnoki top 3, bl 8 aztán lesz ami lesz szezonnal kibékülnék.
De szerintem Messi nélkül is a bajnokságban ott leszünk tűzközelben, a fentebb írt indokok miatt, és mert látok lehetőséget a fiatalított csapatban.
Persze minden várakozásomat felülírhatja, ha Végül egy Roberto, Piqué, Lenglet tartósbérletet kap a kezdőbe.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."