amonos írta: ↑2021.08.10. 10:38:10
Peter írta: ↑2021.08.10. 10:09:27
Jó lesz ez így is, azért itt is sok szurkoló kedveli őket. Most Messi nélkül különösen fontos lesz kihangsúlyozni, milyen komoly szerep hárul a legendákra, mennyire fontosak lesznek a klubnak, piké nélkül még levegőt sem lehet venni az öltözőben.
Sokszor elgondolkodtam azon, biztosan bennem van a hiba, hiszen megannyi vezető ("nagy ember") egy ilyen gigaklubnál nálam csak jobban tudhatja, mi zseniálisat nyújt a klubnak egy pikét. Egész biztosan én megyek a forgalommal szemben és nem ők. Tegnap valahol azt írtam, hogy Laporta és Koeman is milyen szépen egymásra találtak. Úgy látom ez a páros pikével teljesedik ki igazi trióvá.
Azt remélem, ha ez a trió ( Piké, SR, Alba) hozza a tavalyi formáját, hamar elmúlik ez a " nagy szerelem" Laporta irányából.
Laporta renoméja Messi távozása után igen mélyen van a szurkolók körében, kell valaki(k), akibe kapaszkodhat.
Viszont, ha leszerepelnek, és Koemannak van egy kis esze ( ez egy indokolatlan bizalom feléje
), padoztatja őket egész évben, Lenglet, Umtiti mellé ültetve.
Így végignézve van egy komplett védelmünk, akiknek rég nem szabadna Barca mezben játszaniuk...
Ne felejtsük el, hogy (ha minden jól meg, és a jelenlegi helyzet miatt nem fújják le az egészet) lesznek nézők! Azért ha tényleg gyengék lesznek, akkor ott bizony lesz nyomás, olyan esetek nem történhetnek meg visszhang nélkül, mint tavaly. A fiatalok közül 1-2-t már most is hangosan név szerint éltettek (Demir, Puig), pár léhűtőt meg kifütyültek. Umtitit persze nem sportszakmai okokból, ami nekem kicsit azért visszás, még ha meg is értem, de SR szerintem kapni fog, ha lehoz pár olyan teljesítményt, mint tavaly. Piqué-t nem tudom, ő lehet, hogy túl nagy név még a nézőknek is.
Albával nekem semmi gondom, sőt. Szerintem a formaingadozása is annyiból áll, hogy hol bőven top5 a posztján, hol jó közepes, rossz teljesítményt max 1-1 meccsen nyújt, mikor túl van hajszolva már - reméljük Baldéval ezt megelőzzük. És egyébként a Messi kapcsolat bár nagyn ült, de kiszámítható is volt, összességében szerintem még akár javulhat is az amúgy sem gyenge támadószerepe is. Láthattuk most az elmúlt hónapokban, hogy mit csinált új közegben. A spanyol válogatottból szerintem messze kiemelkedett az elődöntőig, folyamatosan kulcspasszokat adott elöl, hátul meg szerelt is szépen. Most valamelyik felkészülési meccsen is ő adott gyönyörű labdákat Depaynak, talán a Salzburg ellen, még ha nem is váltotta gólra. Védekezésben nem top, de rendben van. Neki akár még 2 jó éve is lehet, meglátjuk.
Egyébként négyük közül szerintem Alba a leginkább csk-alap, (Piquével együtt, de ő remélem nem lesz stabil kezdő) ő tud pl tüzelni is embereket, de egyetértek azokkal, akik szerint egyikük sem az. De ki a fene lenne? DJ és TS neve szokott felmerülni, szerintem egyik sem való annak, egyik sem vezér. Nem látom a keretünkban a csk-t, hogy őszinte legyek...
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy