LG írta: ↑2021.08.10. 08:59:22
Pont az olyanok miatt, mint Demir tartom nagyon gáznak, hogy nem tudtuk szűkíteni a keretet...
...A hatalmas probléma, hogy megbukott, túlfizetett játékosok itt vannak, és ha itt vannak és éppen egészségesek, akkor játszani is fognak, mert ennyi pénzért nehogy már a padon/lelátón üljenek. Ezzel pedig duplán okoznak kárt. Ha már nem tudtunk tőlük megbszabadulni, legalább ne játszanának, és akkor jövőre egy év mellőzés után talák ők is visszavennének az igényeikből, és hajlandóak lennének a teljesítményükhöz méltó ajánlatot elfogadni. De ezzel a hozzáállással addig rohadnak ránk, amíg tart a szerződésük. Ha valami őrült meg nem hosszabbítja, hogy nehogy már ingyen elmenjenek, ha már annyit fizettünk értük.
Katasztrófa, ami ennél a klubnál folyik.
Nekem is ez a bajom. Ez a kettős bukta. Ez az irreális fizetés ügy kellemetlen, de túlélné a klub, ha legalább szakmailag nem bukna bele. Demir példája nagyon jó - amúgy nyilván nem gáz, ha B-ben van egy évig, és néha feljátszik, csak azt nem akarom, hogy ez egy túlfizetett nagy név miatt történjen meg. Nagyon nem.
Fatit bizonytalanság miatt kivéve az egyenletből, ha egy jövőből jött ember azt mondaná, hogy a jelenlegi keretből egy játékos egy nézőcsalogató klubarc, akár klasszis lett, és meg kellene tippelnem, ki az, akkor az nálam toronymagasan Demir. A képessége megvan hozzá, főleg, hogy egyre többen kötik össze a mozgását, helyét, játékát Messiével, ami meggyorsíthatja a popularitásának kialakulását. Ezt persze kultiválni kell, sőt, itt is kell tudni tartani, és több dolognak kell összeállni hozzá, de a szükséges tehetség megvan. Ha mondjuk tényleg egyre jobb lesz, és az ittartása játékperchiány miatt lenne nehéz, amit egy Griez, vagy még rosszabb, Dembélé indukált, na akkor van gáz.
Egyébként rég volt ilyen jó szemű igazolásunk. Eleve kölcsön + opció, tehát nincs tétje, nem hype.olt, és mégis jó. Az ingyeneseket nem venném ide, mert ők elismert nevek, akik minket választottak. Tök jó, de más kategória. Ilyen Demir-féle jó szemű igazolásból talán Araujo rémlik utoljára, aki ilyen volt.
recrea írta: ↑2021.08.10. 09:04:12
Én szintlépést várok Griezmanntól Messi távozásával. Erről vélemény?
Látom erre rekordmennyiségű válasz érkezett

Szerintem egy jobb eleme lehet a gépezetnek, de így is lesz 1-2-3 jobb ember nála a támadószekcióban is, főleg, ha húzóembereket keresünk, ami ő sosem lesz. És szerintem ráadásul csak akkor lesz egészen jó, ha a posztján játszik, ami mondjuk 4-2-3-1-ben ék mögött, de legrosszabb esetben még 9-esként. Ha meg kikerül szélre, amire jó esély van, akkor még javulás sem lesz, mert oda kéne sebesség, 1v1 tudás, stb. Sajna nem túl sokoldalú szerintem. Depay, Fati komolyabb szint lesz így is, és szent meggyőződésem, hogy Demir is, de szélen legalábbis egészen biztosan. Ráadásul mindhárman tudnak szerintem két posztot játszani egész jól. Colladot még nem tudom hová tenni, de jobboson alighanem még őt is előrébb venném szintre.
Ha végig a posztján lenne, 15+ gól szerintem meglenne azért. Annyi, hogy a büntetőket véletlenül se lője, botrány volt, amit leművelt az elmőlt 1-2 évben a büntetőpontról két fronton is. Erre van egy Depayunk, aki duzzad az önbizalomtól, és szerintem el sem hiszi, hogy kihagyhatja. Szabadokat jobboldalról ballábasszögben esetleg.
Szomorúan beszélek így egy ennyire drága, hellyel-közzel (máshol) klasszis, melós, amúgy szimpatikus játékosról, másfelől viszont örömteli, hogy több játékosunk is van, akik alighanem jobbak (lehetnek), mint ő, de minimum erős kihívások a részére, nézőpont kérdése.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy