Ja, én is szeretem eszközként alkalmazni.

1. Azért én is azt vallom, hogy nagyon egészségtelen, amennyire Leot tömik, szóval ez szerencsére nem is vita. Pedri és DJ illetve a két szélső is rendre megjátszható, én mondjuk jellemzően a progresszív játékra értettem, amit mondtam, mindig van valaki, akinek ki lehet dobni oldalra vagy hátra, de előrefelé, vagy legalább úgy, hogy egy előremutató háromszögelés jöjjön ki, az jellemzően, de legalábbis elég sokszor csak Messi. Griez pl. sokszor tűnik el teljesen, támadásépítésben kis szerepe van - a beindulások egész más téma, sokkal többet kéne megkínálni olyankor.
Plusz mégiscsak a világ legjobbja, így az egészséges lenne, ha többet kapná a lasztit, mint a többiek, mert nyilván többször alakul ki gólhelyzet az ő megmozdulásából, mint mondjuk bárki máséból, csak nyilván messze nem ennyire betegesen kéne megjátszani.
2. Jó, ezt kicsit máshogy látjuk, de félig-meddig ebben is egyetértünk. Azért a baloldalunk eleve erősebb szélen, nem csak a híres kapcsolatuk miatt. Dest 1v1-ben kifejezetten vagány dolgokat csinál, de ritkán érkezik be jól. Azzal egyetértek, hogy Messi erősen tendál arra - de jobb beindulásokat is kap, jobb ütemben, és sűrűbben. Meg azért kb minden meccsen van Albán kívül is olyan belöbbölt vagy lőttpasszos átadása, ami 90%-os ziccer, és vagy belövi az aktuális DJ/Griez/Dembelé/Moriba vagy nem. Vagy épp Messi méri el fél ütemmel persze, nem akarom hibátlannak beállítani.

De mindig van ilyen próbálkozása is, még ha Albát is keresi többször.
Ezt mondjuk Busi mostanában félig átvette helyette, vagy legalábbis tehermentesítette e téren.
Xaviban én is bízom. Eleve a játékfelfogása nem alkalmas erre az "egy emberes" témára. Hogy félidőkre le meri-e ültetni, abban nem vagyok biztos, de a függőségünket mindenképp csökkentené szerintem.
Amit a támadások befejezéséről írsz, 100%-ban osztom. Vannak klasszis támadóink még Leo nélkül is + Messi maga, szerintem ha eleresztenénk 15-20 lövést és még 6-8 veszélyes bepasszt/belöbbölést meccsenként - és nem csak akkor, amikor épp kinyjlik a védelem, vagy épp bejön az 5-ös környéki cicázás, hanem 20-ról is ha kell, meg akkor is megkínálni a beindulót, ha nem 100%-os ziccereben megy egyedül - akkor arra hiába jönne két végzetes "kontra" is akár, hoznánk a meccset zömében. Kontra helyett inkább azt mondanám, hogy az abból fakadó támadásokból, amennyivel kevesebbet birtokolnánk a labdát. Griez milyen bombagólokat lőtt, te jó ég, pedig alig próbálkozott vele. Dembelé pontatlan, sok megy akár sok méterrel is mellé, de akkor is veszélyes, mert bivalyerővel tudja megküldeni mindkét lábbal, és néhány még úgy is gól az erő miatt, ha nem is megy sarokra. De ebben még Trincaoban is van potenciál, életerős lövései vannak, lőtt belőlük gólt is. Egy szó mint száz, vannak erre is alkalmas játékosaink - a középpályán jelenleg nem annyira, ezért is akarnék nagyon egy KDB-Fernandes-Malinovskyi-stílusú kőkemény, agresszív, bátor passzokat és bátor lövéseket is bevállaló középpályást. Tudom, hogy nincs lóvé, úgyhogy csak elméleti szinten.
De ezt az egész problémát mindenképp tetézni fogja, illetve nem fogja megváltoztatni, ha Koeman marad. A friss főoldali cikk alapján pedig erre nagyobb az esély, mint ahogy annak lennie kellene.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy