Kalapos írta: ↑2021.06.24. 13:07:18
dani87 írta: ↑2021.06.24. 11:41:56
Offtopic:
...
1. Pont beszéltük a meccs előtti himnusz után hogy ez a Himnusz mennyire szomorú. Mondjuk sose hallottam olyanról hogy egy ország megváltoztassa a Himnuszát, de én is azt gondolom hogy szükséges lenne. Elő szokott jönni ez a téma évről évre, és tényleg így van.
2. Hát nem tudom voltam a Széchenyi fürdőben ahol 1 magyar hangott nem lehetett hallani rajtunk kívül, ott néztük a borzasztó angol-cseh meccset, és nekem a portugál/francia/német turisták sokkal parasztabbnak tüntek mint bármilyen magyar :DD

Egy nemzetet általánosítani nem lehet. Magyarország nagyon pici, de így is teljesen más emberek laknak dunán innen, dunán túl, kis alföld itt, nagy alföld ott, azon belül is hogy szeged/debrecen vagy a közepe, BP egy külön sziget az országban, zala.. borsod.. Nyugati országoknak is megvannak a problémáik csak a médiában ritkábban látni, max a józanésszel felfoghatatlan eseményeket pl amikor a mindenkit LOVE országokban olyan jól megy az integráció hogy lefejezik a tanárokat meg megerőszakolják és meggyilkolják a kislányokat és felrobbantják az összes nagy keresztény ünnepi felvonulást. De az afrikai bevándorlók gettóit is lehet említeni akiket a mai napig nem tudtak felhúzni, ahogy mi se a romákat pl. Ott is van rossz fehér ember meg jó is, ahogy itt is, van büdös paraszt aki rosszindulatú mindenkit utál és stb meg van aki tudja mi az empátia és az együttélés.
Hol tartanak ők is, kiraboltak minden más országot évszázadokon keresztül és abból élnek azóta is, mihez kezdjünk ezzel? Itt is van szegénység pénzben és értelemben is, de máshol is, nem kell ettől félni. Le vagyunk maradva de le is leszünk örökké hála a vesztes háborúknak és a politikának.
Én sem szeretek általánosítani amúgy, de nyilván vannak az embernek prekoncepciói
Én pl. nem szeretem a franciákat és angolokat úgy nagy általánosságban (Egyiptomban mikor nyaraltam egyszer, az angol turisták minősíthetetlenül taplók voltak pl.), de dolgoztam együtt már sok franciával és angollal, és szinte egyikükkel sem volt semmi gondom (mondjuk ők mérnökök meg beszerzők voltak, jóval intelligensebbek mint az átlag).
"Hol tartanak ők is, kiraboltak minden más országot évszázadokon keresztül és abból élnek azóta is, mihez kezdjünk ezzel?"
Ezzel nem teljesen értek egyet. Németeknek gyakorlatilag sose volt semmi értékes gyarmatuk, mégis 150 éve az egyik vezető hatalma a kontinensnek. Vagy az osztrákok, 1. világháború végén szétszabdalták a birodalmukat, vesztes oldalon voltak a másodikban is, mégis talpra tudtak állni. És nem csak azon múlik, hogy nem voltak szovjet fennhatóság alatt. Szerintem ha Magyaroszág nem kerül szovjet uralom alá, akkor sem lettünk volna semmivel sem előrébb (hiába csatlakoztunk ugye EU-hoz, nem jött el a kánaán)
De ott vannak az északi országok, egyedül Norvégia, akinek sok pénze van az olajból, a többi a munkájukkal és innovációjukkal törtek előre. Múltkor néztem valami statisztikát, a legtöbb innováció EU-n belül honnan jön: 1. Svédország, 2. Dánia, 3. Finnország.
Integráció szintén egy nehéz kérdés. Franciák nagyon sz@rok ebben, meg pl. belgák egy része is. De ők alapból kicsit szervezetlenek, szerintem ezért is van ez. De pl. Hollandiában szerintem baromi jól csinálják. Meg az északi államokban is. Én többször jártam Svédországban, és nyomát sem láttam annak a borzasztó nagy bűnözésnek amit a magyar propaganda próbál beállítani. Szerintem egy fegyelmezett, jól szervezett, és toleráns társadalom elég jól meg tudja oldani az integrációt.
Amíg mi magyarok továbbra is csak másban találjuk a hibát, és minden probléma okozóját, és nem merünk felelősséget vállalni, addig nem is lesz változás. Marad az egyre duzzadó korrupció, a populizmus, a morális süllyedés.
Én nem is nagyon látok kiutat, a fidesz teljesen szétrombolja a társadalmat, de az ellenzékben is nagyítóval kell keresni értelmes embert. De hát ez van, ezt tudja kitermelni a társadalmunk. Ha az utcáról találomra kiválasztanánk 100 embert, és beültetnénk a parlamentbe, legalább 90 ugyanolyan korrupt, csak a pénzét tömő, embereket magasról lesz@ró politikus lenne mint a mostaniak.
Szerk: megnéztem, voltak himnusz változtatások a 20. században, sokszor valamilyen rendszerváltáskor (Irak, Oroszország, Dél-Afrika, Hollandi, Németország, stb..). Szóval vannak példák