Ahogyan azt leírtam, Laporta nem fog változást hozni, marad az állóvíz, sosem szabad egy ilyen jelöltet megválasztani (voltak páran az oldalon, akikben hasonló aggályok merültek fel), de emlékszem rá, mennyire örült neki mindenki, miután megválasztották. Csak ismételni tudom magam, számára a pénz és politikai törekvései a legfontosabb, illetve az, hogy a látszatot fenntartsa. Nevettem azokon, akik vagdalkoztak, hogy de neki igenis ilyen meg olyan tervei vannak, programjai, ellentétben Fonttal, aki egy ismeretlen, nem bízonyított vezető. Egy embernek voltak konkrét tervei a klubbal kapcsolatban, az pedig Font volt, de ahogyan látom, végre a fórumon is kezdik egyre többen belátni, hogy Laporta kapcsán vakvágányon voltak. Merész kijelentés pár hónap "munkája" után, de ez még csak a kezdet. Okosan építi megint a haveri kört, Piqué megy vele a tárgyalásokra, valószínűleg már készíti fel a havert a következő évtizedekre.Melcior Mauri írta: ↑2021.03.07. 11:44:42Véleményem szerint, borzalmas döntés azért szavazni valakire, mert voltak jobb évei. Azzal kampányolni, hogy már egyszer bizonyítottam, szánalmas. Miért? Azért, mert ha minden flottul ment volna, akkor fel sem merült volna az eltávolítása. Joan Laporta egy autoriter vezető, aki egyfelől politikai, másfelől gazdasági törekvéseire használta a csapatot, semmivel sem jobb, mint Bartomeu és a többiek (ugyanolyan agresszív, ha nem sokkal jobb, mint Bartoék). Mindent elmond a klubról, hogy ilyen elnökei voltak az elmúlt 20-30 évben. Az utóbbi két elnök kezén bilincs kattant, Laporta pedig a "fantasztikus" múlttal kampányol.
Tudom, véleményem megint nem lesz népszerű, ahogyan a korábbi sem volt az, de nem különösebben izgat. Akik hittek Laportában, azok nem látták a valóságot, velük bármilyen politikai dumát meg lehet etetni, mert csak arra figyelnek, ami a szemük előtt van, részletekre és összefüggésekre egyáltalán nem. Laportának viszont gratulálok, kiválóan megvezette az embereket, okosan helyezkedett, kihasználta az ismertségét, kapcsolatait. Mindenki boldog, Messi is, mert jött egy haver, talán jövőre jön majd egy bajnoki cím, ha Ancelotti vagy Simeone nem barmolja el a madridi csapatok szezonját. Azért az mérvadó, hogy Xavi, Flick és a többiek nem jöttek edzőnek, maradt a jó öreg Koeman, akit úgy jelentettek be, mint valami óriási húzást. Szerencsére a holland kedvére is sikerült tenni, így mindenki boldog.