Közeleg a visszatérés…
Not a bad view, right? pic.twitter.com/uTpLDhaxy9
— FC Barcelona (@FCBarcelona) November 7, 2025
Osztom!Rob888 írta: ↑2021.05.23. 19:18:33Szerintem Messi mellé mentálisan erős, gyors, agresszív játékosok kellenének, akikkel ő is a csúcsra érhetne még egyszer! A Messi majd megoldja nem azért van, mert mindent ő akar megoldani, hanem azért mert alkalmatlan emberek vannak körülötte. Az ő zsenialitására minden csapatnak szüksége lenne, az edző feladata pedig, hogy megfelelően kezelje a helyzetet. Bár sokan nem így gondolják én továbbra is tartom magam ahhoz, hogy nélküle nem lett volna meg a BL indulást érő hely sem! 6-7-8. hely ez a realitás!
El is fogadnám gondolataidat, ha...LG írta: ↑2021.05.23. 13:23:35Szerintem az ellentábor azt akarja, hogy továbbra is az aranytojást tojó tyúk köré épüljön itt minden, hiszen látjuk ennek az eredményét.Szerintem a világ legtermészetesebb dolga, hogy nem esszük meg az aranytojást tojó tyúkot!!! Hanem köré próbálunk csirkéket vásárolni. Addig, amíg teljesítménye mindenkinél magasabb, őrültség, dilettantizmus lenne továbbadni rajta. Azt csak az ellentábor akarja!!!
Vagyétek már észre, hogy komolyabb szinten már rég nem működik a Messi megoldja dolog. Hanem a gyors, dinamikus, szervezett csapatok eredményesek Európában. Lehet mondani, hogy Messi és Busquets milyen jó volt tavasszal, de ha ehhez a vonalhoz ragaszkodunk, akkor el kell fogadni, hogy az nagyjából Sevilla szintig elég, annál erősebb csapatok ellen nem.
Kérdés, hogy mit akar a világ legjobb játékosa. Utoljára Luis Enrique edzősködése alatt sikerült megtalálni optimálisan a helyét (nem csak a posztára gondolva) a csapaton belül. Az sem ment könnyen, Xavinak kellett közbenjárnia. De tavaszra befejezte a durcázást, és odatette magát. Ez működött még a 15/16-os szezonban is, de 16/17-ben már nem. Behúzódott középre, sokszor egymás zavarták Suarezzel, a jobbszélen egy az egyben feladtuk a támadásokat, egysíkú, kiszámítható lett a csapat. És ezen azóta sem tudott senki változtatni, volt néhány biztatóbb időszak, de aztán mindig visszatértünk a rossz szokásokhoz.
Szerintem az ellentábor azt akarja, hogy továbbra is az aranytojást tojó tyúk köré épüljön itt minden, hiszen látjuk ennek az eredményét.Szerintem a világ legtermészetesebb dolga, hogy nem esszük meg az aranytojást tojó tyúkot!!! Hanem köré próbálunk csirkéket vásárolni. Addig, amíg teljesítménye mindenkinél magasabb, őrültség, dilettantizmus lenne továbbadni rajta. Azt csak az ellentábor akarja!!!
Szerintem a világ legtermészetesebb dolga, hogy nem esszük meg az aranytojást tojó tyúkot!!! Hanem köré próbálunk csirkéket vásárolni. Addig, amíg teljesítménye mindenkinél magasabb, őrültség, dilettantizmus lenne továbbadni rajta. Azt csak az ellentábor akarja!!!LG írta: ↑2021.05.23. 11:27:38Nem tudom, hogy kell-e, de azt látom, hogy évek óta hozzá alkalmazkodunk. Még most is az a vezetőség elsőszámú célja, hogy maradjon, Agüero is azért lett idehozva, hogy örüljön. És még ki tudja, a csapatból kik azok a pajtik, akiknek ezért majd maradniuk kell.- Messi nem az a típus, akihez alkalmazkodni kell.
Nem tudom, hogy kell-e, de azt látom, hogy évek óta hozzá alkalmazkodunk. Még most is az a vezetőség elsőszámú célja, hogy maradjon, Agüero is azért lett idehozva, hogy örüljön. És még ki tudja, a csapatból kik azok a pajtik, akiknek ezért majd maradniuk kell.- Messi nem az a típus, akihez alkalmazkodni kell.
Szerintem nagyon torz az okfejtésed, az elmélkedésed.sansz írta: ↑2021.05.23. 00:31:31Ha ez igaz, akkor én végülis ezt vártam,de sajnálom is. Vacak érzés lett volna,ha nem levezetni megy el, mert nem lett volna jó egy ilyen klubikontól,ha riválishoz megy, de mégis. Messi akarva és akaratlanul is a megújulás egyik kerékkötője. Hozzá KELL alkalmazkodnia mindenkinek, az edzőnek őt kell boldoggá tennie stb.grgly50 írta: ↑2021.05.22. 22:55:01Barcelona: Messi döntést hozott a jövőjéről – sajtóhír
https://www.nemzetisport.hu/spanyol_lab ... ir-2827893
Én eddig szurkoltam,hogy még egy évet maradjon az edző, mert a fotelszakértő kollégák bár teljesen amatőrnek tartják,nagyon mélyről jött vissza a csapat, túlnyomó többségében élvezetes játékot játszottunk (ez évek óta nem volt így). És igen,millió helyzetet kihagytunk,de legalább nem csak az az értelmetlen nálunk a labda,de nulla veszély a taktika volt.
De Koeman kevés volt a csk-kal szemben. Nekik bérült helyük és szerepük van. Ha Laporta megbontotta volna őket,Koeman építhetett volna tovább. De így tökmindegy,akkor jöjjön egy új és meglátjuk hogyan kezeli a csapatkapitányokat. Remélem nem igaz,hogy tényleg Agüero miatt marad Messi,mert az külön gáz. Majd jól elküldjük Firpot,BWt,Trincaot és Puigot,akiknek a legkevesebb szerepük volt a kudarcokból, Piqué,akinek semmi szüksége a fizetésére,majd jól megfelezzük,ja és Busi fizuját is.Mert,hogy ez olyan sokat számít és ha fele ennyi a bér,akkor az biztos,hogy kevesebbet hibáznak..? Messi a PSGben bizonyíthatott volna,lett volna BLre is esélye és talán egy új közegben ő is jobban elfogadta volna azt,amit egy Barcában nem fogad el.
Na akkor majd Agüero helyett is lehet futni, már,ha nem sérült.
Ha ez igaz, akkor én végülis ezt vártam,de sajnálom is. Vacak érzés lett volna,ha nem levezetni megy el, mert nem lett volna jó egy ilyen klubikontól,ha riválishoz megy, de mégis. Messi akarva és akaratlanul is a megújulás egyik kerékkötője. Hozzá KELL alkalmazkodnia mindenkinek, az edzőnek őt kell boldoggá tennie stb.grgly50 írta: ↑2021.05.22. 22:55:01Barcelona: Messi döntést hozott a jövőjéről – sajtóhír
https://www.nemzetisport.hu/spanyol_lab ... ir-2827893
Megvolt ez az interjú?brownieheaven írta: ↑2021.05.21. 23:05:37Amúgy meg holnap jön az újabb mélyinterjú, gondolom amiatt maradt. Szerintem simán benne van, hogy a távozását jelenti be, túl nagy volt mostanában a csönd, Laporta meg nagyon belekezdett a megújításba.
Szerintem is igaz, de pont ezért járt valójában jobban Pep és Messi is,hogy nem lett közös kalandjuk. Mindkettő sokat veszthetett volna,mindkettőnek komoly kompromisszum kellett volna, nagy kockázat mellett. Ha valahova,hát a PSGbe még mehetett volna,de ott se nyert volna semmit,olyan peches az a csapat,szerintem elütött egy falka feketemacskát a buszuk,vagy nem tudom. Amúgy most is a PSG az esélyes szerintem,ott adnák meg legjobban neki amit szeretne:pénz, drága társak, pajtik, hasonló tisztelet és bánásmód,mint a Barcánál és azért a légkör is hasonló. De meglátjuk mi lesz.csababarca írta: ↑2021.05.21. 17:55:49Tény.
Viszont szerintem az is tény, hogy ha van valaki, akitől elfogadta volna a padot, és egy második félidőben beugrok a fáradt ellenfél ellen osztogatni szerepkört, az Pep.
De ez nyilván csak spekuláció részünkről, mint ahogy részedről is.
Tény.
Nagyon nem osztom ezt. Ebbe a mindenki is védekezik City-be nagyon nem illett volna Leo.

Szerintem ez nem sokat jelent. Azért fura lenne, ha egy búcsúmeccset sem hagyna magának, bár ki tudja.
Amit a Celta ellen lehetett látni az arcán a végén, amikor lesétált, az nagyon rossz volt. Teljes tehetetlenséget, kilátástalanságot láttam én legalábbis rajta. Ő szerintem elég könnyen kerül "maga alá", remélem, hogy inkább csak ennek szól ez a dolog. Besokallt, és kellett neki egy kicsit több szünet.
Bármennyire is fájdalmas dolgokat írtál, hiszen ki akarná, hogy Messi- aki számtalanszor elkápráztatott minket az elmúlt 13 évben- távozzon a csapattól, azt hiszem sok mindenben igazad van!! Ez van, vége az aranykornak.LG írta: ↑2021.05.15. 09:03:28Én a helyében nem maradnék. Úgy gondolom, hogy idén is messze voltunk az európai elittől, és nem hinném, hogy nyáron annyit alakul a klub, hogy követező szezonra jelentősen tudjunk zárkózni, de még szerintem 21/22-ben sem nagyon bízhatunk a BL-sikerben. A Ligában szintén leszerepeltünk a fő riválisok ellen.
Én csalódnék Messiben, ha itt maradna, és inkább a kényelmes, középeszerű focit választaná, ahelyett, hogy elmende egy top 5-ös európai klubba. Klubhűségről nem hiszem, hogy nagyon beszélni kellene, elég sok jó évet áldozott a pályafutásából a hanyatló csapatra, a tavaly nyári cirkusz után pedig nem hiném, hogy föl lehetne róni neki, ha azt mondaná, köszönöm, ennyi elég volt.
Nekünk is az tenne jót, ha menne, és végre elkezdenénk az új csapat felépítését (persze a többi öregnek ugyanúgy menni kellene. )Mielőtt a Messi-fanok ugranának, nem azt várom el, hogy nélküle javuljon a csapat, hiszen világos, hogy közvetlenül visszaesés fog következni (bár innen már nagyon nincs hova), de mondjuk 2-3 év alatt összeállhat egy új, ütőképes csapat. Ha Messiékkel húzzuk ezt, akkor majd később jön el az 2-3 éves építkezési idő, és akkor 2025-ig már nem nagyon kell reménykedni semmi jóban.
Arról meg lehet álmodozni, hogy Messi körül megfiadalodik a csapat, aztán még lesz egy nagy dobása itt, csak nem érdemes. Nekem legalábbis ez a szezon megmutatta, hogy kár ebben bízni.