Subinho írta: ↑2021.05.17. 06:55:36
Néhány gondolat:
Ettől gyengébb kerettel is lehet jó focit játszani, egy jó edzővel.
Ilyen Cadiz, Eibar, Granada elleni pontokkal mi vezetnénk a ligát.
Hónapok óta nincs kettős terhelés, nem vagyunk ott a BL-ben, mibe fáradtak el? Heti egy meccset igenis bírniuk kéne. Mi lenne, ha mi is a BL4-ig mentünk volna???
Sokszor volt a Milan, meg a MU példa, most is legyen. Évek munkája, ahol most vannak. Ránk is ez vár és minél később kezdik el a keret kitakarítását, annál később fogunk ott tartani...
Laporta: örültem neki, de ha nem fogja kivágni a ballasztot, akkor nem lesz megint siker korszaka... Ha igy folytatjuk, jövőre a Camp Nou elé fog madridi oriásplakát kerülni, valami poénos "Köszönjük Joan!" szöveggel.
szeretném leszögezni: a Barcelonának ma többszörösen is gyenge a kerete. az edzőt elintézhetem azzal, hogy ő része a keretnek.
ami a "többszörösent" illeti az nálam a köv. jelenti: gyenge játéktudásban és alkatilag valamint gyenge erőnlétben.
az első kettő bonyolultabb és nyilván rám lehet tromfolni, nem is hozok most példákat de az erőnlét az egyszerűbb de nehezebben kiküszöbölhető dolog, mert a játék stílusból következik.
a Barca állománya a kocogásra, a passzolgatásra edzett! futni akkor próbálnak ha az ellenfél kényszeríti őket - láthatjuk mennyire sikertelenül.
talán ma már itt is belátott: a mai foci a gyorsaságot alapból igényli, nem elég 3-5 elfutás egy meccsen, kitartással és kellő robbanékonysággal kell párosulnia a szintén alap labdakezelésnek.
az olyan csemegék, mint fejjáték, játék intelligencia, lövő készség, cselező-tudás
stb. már csak az extra pluszoknak kellene lennie.
azért talán mégis egy, két pl.: Griezman köztudottan nem tud cselezni, de Alba szerintem u.az, Dembélé játék inteligenciája feltűnően gyenge de a lövő készsége is átlagos vagy gyengébb. Puig? egy futkározó gyerek (alkatilag) akit egy rátermett védelem egyszerűen eltapos, félrelök,..stb.
edző: láthattunk egy begyakorolt rögzített helyzetes formációt a szezonban? miközben a szögletek kihasználatlansága szembetűnő. (szorgalmasan járnak előre a védők, de egynek sincs hatékony fej-játéka)
de hát majdnem bajnokok lehettünk volna??!! ez egy szerűen nem igaz. nem lettünk azok és többek között azért nem amiket felsoroltam.